ryby - 22566 przepisów (strona:874/1505)

Pasta z makreli z suszonymi pomidorami i oliwkami 52

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i oliwkami. Pyszny dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację. Czas przygotowania:  30 minut Ilość porcji:  1

karolgotuje
Jajka faszerowane łososiem 46

 Pyszne jajka z wędzonym łososiem na stół wielkanocny i nie tylko. Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo 200 g wędzonego łososia  majonez sól, pieprz

Kuchnia domowa Ani
Sałatka śledziowa z ogórkiem i fasolą 107

Smaczna i sycąca sałatka śledziowa, to propozycja np na kolację ale też i na Święta. Mamy tutaj śledzie, ziemniaki, czerwoną fasolę oraz ogórki konserwowe. Oglądając zdjęcia

Smaki Na Talerzu
Naleśniki zapiekane z tuńczykiem. Z tym nietypowym farszem wychodzą naprawdę smaczne. PRZEPIS 41

W tych naleśnikach kryje się farsz z tuńczyka, zostały one również zapieczone z serem. Szykujcie się na pyszne zaskoczenie. Przepis na naleśniki z tuńczykiem Składniki: Puszka

Kulinarna Polska
Spaghetti bolognese 57

starannie dobrane przyprawy. Spaghetti bolognese to doskonały pomysł na wykwintny obiad. Wbrew pozorom to danie nie pochodzi z Włoch, lecz z USA. Podobnie jest z nazwami potraw takich jak ryba po grecku czy ruskie pierogi. Moje bolognese wykonasz w 60 minut. Czas gotowania wynosi 120 minut, dzięki czemu potrawa jest niezwykle smaczna i aromatyczna. Spaghetti bolognese – składniki: Szklanka

Ania gotuje
Tatar z awokado i wędzonego łososia. 46

Dzisiaj przepis na małą przystawkę z wędzonego łososia i awokado. Uwielbiam zarówno awokado jak i łososia, dla mnie jest to połączenie idealne. Do tego kapary, dobra

To co lubię - gotuję i polecam
Które restauracje w Karpaczu warto odwiedzić ? 45

rzemieślniczych piwach lub ciepłej herbacie, można też sięgnąć po serwowane tu dania. Wśród tych najpopularniejszych znajdują się kanapki z pastrami oraz gulasz węgierski. Grillowane żeberka, smażony ser oraz  ryba w cieśnie, podawana z frytkami i surówkami – oto kolejne propozycje, na które warto postawić w tym miejscu. 7. Manufaktura Karpacz 1946 Kto lubi burgery, ten doceni Manufakturę Karpacz

Słodkie okruszki
Morszczuk w sosie chrzanowym 38

skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. ? Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. ? Rozgrzać masło, dodać chrzan, śmietanę i zagotować. ? Lekko przestudzić, dodać przyprawy i roztrzepać z żółtkami. ? Rybę zalać sosem. ? Piec przykryte folią aluminiową w temperaturze 180 st.C przez 20 minut. ? Odkryć i zrumienić przez następne 10 minut

To co kocham
Dorsz w migdałach 41

minut. ? Białka ubić na sztywno, wymieszać z majonezem i posiekaną w drobną kostkę cebulą, doprawić solą i pieprzem. ? Wyjąć dorsza z piekarnika, ostrożnie odlać ze spodu naczynia powstały płyn. ? Rybę posmarować masą białkowo-majonezową i posypać płatkami migdałowymi. ? Ponownie wstawić do piekarnika na 15 minut aż migdały się zrumienią. Podawać od razu po upieczeniu, ale gdy wystygnie lepiej się kroi

To co kocham
Calzone z ciasta francuskiego z łososiem 34

kulki mozzarelli po 100g Wykonanie; ? Na połowie prostokątnego ciasta francuskiego rozłożyć pokrojoną w plastry mozzarellę. ? Łososia pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem cytrynowym. ? Rybę położyć na serze. ? Przykryć drugą połową ciasta i posklejać dookoła brzegi. ? Piec 30 minut w temperaturze 180 st.C

To co kocham
Dorsz pieczony na szpinaku 39

Zadałam sobie ostatnio pytanie, jak często jemy rybę? I wyszło, że rzadko, bo raz na 2 tygodnie, czasami raz w tygodniu. Postanowiłam to zmienić i częściej ją serwować. Na początek błyskawiczny dorsz, mocno cytrynowy na szpinaku. Bardzo smaczny! Składniki: ? 2 filrty z dorsza ? sok z 1/2 cytryny ? sól, pieprz cytrynowy ? 1 łyżeczka płatków z suszonych pomidorów ? 3 garści szpinaku świeżego

To co kocham
Dorsz pieczony na różowo 38

Zdrowa ryba czyli chudy filet z dorsza gości dzisiaj w mojej kuchni. Dzięki marynacie stał się niezwykle aromatyczny i kruchy, a kolorystycznie imituje łososia. Skład marynaty przyszedł mi do głowy bardzo spontanicznie i był to strzał w dziesiątkę. Składniki: ? 4 filety z dorsza ? sok z 1/2 cytryny ? pieprz cytrynowy ? sól do smaku Marynata ? 2 łyżki majonezu ? 2 łyżki keczupu

To co kocham
Cukinia po grecku – dieta dr Dąbrowskiej 42

Może być ryba po grecku, może też być cukinia po grecku. Lekko chrupiące warzywa zapieczone na plastrach cukinii to duża odmiana podczas diety dr Dąbrowskiej. Składniki: – 3 małe cukinie – 3 marchewki – 2 małe pietruszki – 1 mały seler – 2 cebule – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – sól, pieprz, papryka słodka – sok z 1 cytryny   Wykonanie: – Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić

To co kocham
Śledzie po francusku 202

Zawsze powtarzam, że nie licząc przygotowania kanapki śledziowej (którą uwielbiam i robię dosyć często) nie czuję się ekspertką jeśli chodzi o przygotowanie śledzi. W zasadzie robię

Smaki Na Talerzu
na szybko i smacznie sałatka z tuńczyka... 58

Składniki: ryż basmati 2 woreczki ugotowane 200 gram, cebula biała 1 mniejsza, cebula czerwona 1 mniejsza, ogórek kiszony 1 średni, kukurydza 1 puszka mała, natka pietruszki

W Mojej Kuchni Lubię