sosem pieczarkowym to pyszny obiad na piątek lub każdy inny dzień bez mięsa. Na obiad z pieczarek polecam wiele innych moich przepisów, na przykład kurczaka pod pieczarkową pierzynką lub rybę w sosie śmietanowo-pieczarkowym . Zobacz również przepis na pyszny schab zapiekany w śmietanie z pieczarkami : Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym przepis Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, składniki: na placki ziemniaczane
Lekcje w kuchniSałatka z boczkiem i serem pleśniowym Jeśli szukasz przepisu na sałatkę, która zachwyci Twoje kubki smakowe i zaskoczy gości, to sałatka z boczkiem i serem pleśniowym
Dorota Smakujeimprezę dla dzieci i dorosłych. Korpusy kruche, serek to podstawa na tą oryginalną przekąskę, aby z talerza nie wiało nudą. Ciekawe przystawki na zimno Babeczki wytrawne farsz z rybą, szynką, serem lub warzywami czyli wersja bezmięsna. Wystarczy kupić gotowe kruche babeczki ( słone) i napełnić ulubionym farszem. Ja tylko podpowiem jak zrobić babeczki świnki. Jeżeli nie masz gotowych korpusów do tartaletek
Dieta moja pasjaSkładniki: Przygotowanie: Cebulę zeszklić na patelni spryskanej olejem, dodać startą na grubym oczku marchewkę i podsmażyć 2-3 minuty, a następnie oczyszczone i pokrojone w plasterki
czarrna od kuchniJeśli chcesz dobrze upiec kaczkę, będziesz musiała poświęcić trochę czasu. Moja koleżanka twierdzi, że aby dobrze upiec kaczkę, trzeba mieć tyle samo cierpliwości, co wędkarz czekający na wielką rybę. Czas pieczenia kaczki zależy od wagi ptaka i temperatury piekarnika. Kaczka pieczona w całości wymaga od 2,5 do 3,5 godziny pieczenia , ale ma wyjątkowy smak. Confit z kaczki
Cztery FajeryGęś pieczona z jabłkami Gęsina to jedno z tych dań, które kojarzą się z wyjątkowymi okazjami i świątecznymi spotkaniami w gronie rodziny. Pieczona gęś z jabłkami
Dorota SmakujeJak przygotować farsz do gęsi? Gęsina to jedno z tych dań, które kojarzą się z wyjątkowymi okazjami i świętami. Aby w pełni cieszyć się smakiem pieczonej
Dorota SmakujeJak zrobić gęsią wątróbkę – przepis na przygotowanie wątróbki gęsiej Gęsia wątróbka to prawdziwy przysmak, który zasługuje na szczególne miejsce w naszej kuchni. Wątróbka z gęsi
Dorota SmakujeTatar z gęsi zwany też okrasą z gęsi to wykwintne danie, które zyskuje coraz większą popularność wśród miłośników kulinarnych eksperymentów. Gęsina, choć rzadziej spotykana na naszych
Dorota SmakujeZupa dyniowa z kaszą jaglana i boczkiem Mamy jesień, dni chłodne, szare i krótkie, ale jest na to rada. Potrzebujesz słonecznej dyni, kaszy jaglanej która ma
Dorota SmakujeŚniadania i kolacje dla małego dziecka Planowanie posiłków dla małego dziecka to nie lada wyzwanie, ale jednocześnie ogromna przyjemność. Warto zadbać o to, by śniadania i
Dorota SmakujeFried rice to aromatyczny, smażony ryż z delikatnymi krewetkami, czosnkiem, cebulą, marchewką i groszkiem. Ten szybki i prosty smażony ryż można przygotować z resztek ryżu i
codojedzeniasolą, chili i gotować przez 10 minut. Na koniec dodać kilka listków bazylii, odłożyć parę do dekoracji. Tuńczyka pokroić na cienkie kotlety. Oprószyć solą i lekko podsmażyć. Włożyć rybę do sosu, zagotować i zdjąć z ognia. Z mąki, jajek i szczypty soli zagnieść ciasto i owinąć w folię. Odłożyć na 20 minut. Za pomocą maszynki do makaronu pociąć ciasto
codojedzeniasolą, chili i gotować przez 10 minut. Na koniec dodać kilka listków bazylii, odłożyć parę do dekoracji. Tuńczyka pokroić na cienkie kotlety. Oprószyć solą i lekko podsmażyć. Włożyć rybę do sosu, zagotować i zdjąć z ognia. Z mąki, jajek i szczypty soli zagnieść ciasto i owinąć w folię. Odłożyć na 20 minut. Za pomocą maszynki do makaronu pociąć ciasto
codojedzenia