elementor-widget-video{width:var(--container-widget-width);--flex-grow:var(--container-widget-flex-grow)} Poznaj inne artykuły: Gotowanie na parze przepisy Jak gotować flaki? Łosoś jak smażyć? Ryba jak smażyć? jak smażyć boczek Kuskus jak gotować Jak smażyć na patelni grillowej Jak długo piec żeberka w rękawie? Jak długo piec boczek w piekarniku Jak długo piec udka w piekarniku
Podstawy GotowaniaKlopsiki z indyka w sosie pomidorowym to danie, które często przygotowuję bo bardzo chętnie jedzą je moje dzieci. Warto wcześniej przygotować większa ilość, bo klopsiki świetnie
Dorota Smakujeprzekonać. Czy można smażyć ogórka zielonego? Tak, można też smażyć ogórki gruntowe te mniejsze i te większe. Ogórki orientalne to połączenie wielu smaków w jednej potrawie, tak samo jak ryba po japońsku. Słodki miód, ostra papryka, delikatny ogórek i aromatyczny czosnek, to wszystko tworzy znakomity bukiet. Ogórki to nasza domena, tak jak cukinię robimy na różne sposoby i to jest
Dieta moja pasjaPyszny i szybki omlet na śniadanie czy na lekki obiad, idealny. Macie ochotę bo my mieliśmy dużą na takie małe cudo i stąd na naszych talerzach
Moje Małe CzarowanieKurczak Garam Masala to propozycja na bardzo smaczny i szybki do przygotowania obiad. Kurczaka podajemy z makaronem, ryżem lub plackami fahita. Jeśli lubicie dania z kuchni
Dorota SmakujeSushi ale nie sushi – czyli zapiekanka przygotowana ze składników, które zwykle zwijalibyśmy w rolkę. Brzmi dziwnie, ale smakuje wyśmienicie! Sushi bake z łososiem i wasabi to
FlymetothespoonW upalne lato najlepiej smakują dania lekkie i orzeźwiające. Ten makaron ze świeżym, cytrynowym sosem to mój letni comfort food. Dzięki Alicji z WeganNerd nauczyłam się
Poezja smakuWędlina z kurczaka z szybkowaru jest naprawdę prosta do przygotowania i szybka. Można do niej użyć piersi kurczaka świeżych lub mrożonych. Szybkowar to super maszyna, która
Dorota SmakujeWitam Was po długiej przerwie! Większość z Was pewnie już zapomniała o istnieniu moim i tej strony, część za mną tęskniła, a część dołączyła w czasie
Be Fit Be StrongJak tam radzicie sobie z upałami? U nas wiatrak chodzi na okrągło, do jedzenia wyłącznie coś na szybko. Jakiś czas temu pisałam Wam o moich
kruche babeczkiKotlety z udek kurczaka bardzo polecam jako pomysł na szybki obiad. Mięso z udek jest naprawdę smaczne i taki kotlet będzie stanowił super odmianę od klasycznego
Dorota Smakujewarto uwzględnić w swojej kuchni. Są wartościowe i zasługują na naszą uwagę oraz pojawienie się w naszym codziennym menu Przeczytaj także: Co warto wiedzieć o mleku? Śledź, czyli super ryba. Dlaczego warto jeść śledzie? Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Makarony strączkowe
Natka PietruszkiMiał być post z bigosem, ale przerzucę go na jutro. Przypomniało mi się przy okazji, że czeka zaległy przepis z pastą na śniadanie, więc proszę bardzo
KardamonovyNo dobra, to już ostatni świąteczny przepis. Jeszcze jutro coś tam wyczaruję, ale przepis wrzucę jakoś przed Sylwestrem, też będzie dobrze. Część z Was pewnie wie
Kardamonovymogłabym gotować codziennie i każdemu (kogo lubię). Jakiś czas temu zrobiłam kurczaka w podobnym sosie i postanowiłam to samo zrobić z rybą. Wyszło dokładnie tak jak chciałam. My się chyba trochę w d poprzewracało, bo usłyszałam właśnie: „dobre, ale sos taki zwyczajny”. Chociaż w sumie lepiej to, niż: „lepsze byłoby z krową”. Składniki: 250 g polędwicy
Kardamonovy