ryby - 22566 przepisów (strona:864/1505)

Bigos z młodej kapusty 88

Bigos z młodej kapusty Pyszny wiosenny obiad albo letni obiad, który przygotujemy w kilka chwil. Lekki, smaczny, rozpływający się w ustach. Dzisiaj wersja z kiełbasą, ale

Dorota Smakuje
Soczysty schab pieczony w rękawie 99

Soczysty schab pieczony w rękawie to pyszna propozycja mięsa na obiad na ciepło. To również super alternatywa dla kupnych wędlin na kanapki – bardzo dobry dodatek

Dorota Smakuje
Sacchettoni/Tortellini z groszkiem i tuńczykiem 63

Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami tortellini lub sacchettoni, zielonym groszkiem oraz tuńczykiem. Połączenie groszku z sosem śmietanowym oraz kawałkami tuńczyka zdecydowanie należy do naszych

Smaki Na Talerzu
Przepis na niedzielny obiad: Grillowany łosoś z cytryną i koperkiem, sałatka z Quinoa i warzyw, pieczone ziemniaki z rozmarynem 77

  Przepis na grillowanego łososia z sałatką z quinoa i pieczonymi ziemniakami - idealny na niedzielny obiad. Lekki i zdrowy przepis na niedzielny obiad w ogrodzie: grillowany

Moja Książka Kucharska
Żeberka w piwie 94

Żeberka w piwie – pyszne, rozpływające się w ustach, idealne na obiad. Można je podać z kopytkami czy kluskami np śląskimi, albo klasycznie z ziemniakami i

Dorota Smakuje
Rodzaje win a potrawy – co z czym łączyć? 88

Sauvignon, świetnie komponują się z czerwonym mięsem, grillowanymi warzywami lub serami o mocnym aromacie, jak Gouda czy Cheddar. Z kolei białe wytrawne wina, np. Chardonnay, współgrają z potrawami z rybą, drobiem lub kremowymi sosami. Niektóre odmiany wytrawnych win, jak Pinot Noir, pasują też do dań z makaronem, a ich delikatność podkreśli smak potraw przygotowywanych na bazie grzybów. Półwytrawne Półwytrawne wina

Na-talerzu.pl
Grillowane krewetki 74

chorizo i krewetkami Sałatka meksykańska z krewetkami Szybkie curry z krewetkami Risotto z krewetkami Krewetki w maśle czosnkowym GRILLOWANE KREWETKI Przygotowanie : 15 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki ryba: – 20-30 krewetek w skorupkach – 1 limonka lub cytryna – 100 g miękkiego masła – 1 duży ząbek czosnku – 1 czubata łyżka posiekanej natki pietruszki – sól i pieprz

nietylkopasta.pl
Grillowane polędwiczki z piersi kurczaka 97

Grillowane polędwiczki z piersi kurczaka to pomysł na pyszne mięso, które w bardzo prosty sposób przygotujemy i bardzo szybko zgrillujemy. Mamy sezon grillowy zaczęty z przytupem

Dorota Smakuje
Grillowane szaszłyki z kiełbasą 109

Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania, szybkie i niezwykle smaczne. Stanowią pyszny pomysł na obiad. Można przygotować je na grillu lub upiec w piekarniku czy

Dorota Smakuje
Grillowana pierś kurczaka 106

Grillowana pierś kurczaka Dzisiaj chciałam zaprosić was do wypróbowania mojego przepisu na pyszne mięso. Sezon grillowy się zaczął, więc chętnie właśnie teraz przygotowujemy takie dania. Kurczak

Dorota Smakuje
Ciasto Aloha! – pyszny deser z ananasem i kokosową nutą 85

Zobacz inne przepisy na dania z ananasem: Ciasto Paź Królowej – ciasto czekoladowe z kremem ananasowym i bezą Szybkie ciasto z owocami Tosty hawajskie – przepis na tosty z ananasem Ryba z ananasem – pyszna przekąska na imprezę lub kolację Warstwowa sałatka z kurczakiem i ananasem Artykuł Ciasto Aloha! – pyszny deser z ananasem i kokosową nutą pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Schab gotowany 107

Schab gotowany Polecam wam dzisiaj schab gotowany, który jest miękki i soczysty – bardzo smaczny. Co ważne jest prosty do przygotowania, mało przy nim roboty choć

Dorota Smakuje
Marynata do kurczaka 92

Marynata do kurczaka Dla mnie najlepsza! Bardzo lubię mięso zamarynowane w ten sposób i właśnie z tymi przyprawami. Koniecznie zostawić je w takim otoczenia na noc

Dorota Smakuje
Sos puttanesca 104

Szybki sos puttanesca z pomidorów, filetów anchois, kaparów, oliwek i ziół jest fenomenalnym połączeniem prostych i kolorowych składników. Ten sos jest super pachnący czosnkiem, sardelą oraz

MeCooks
Sushi – Hori Masakazu Takahashi Kazu (wydanie V)-RECENZJA 96

wieloletnim doświadczeniem i prezentują szczegółowe instrukcje dotyczące przygotowania różnych rodzajów sushi, od klasycznych nigiri i maki po bardziej wyszukane maguru czy sake toro. Ponadto dają wskazówki jak wybrać świeżą rybę oraz jak ją odpowiednio pokroić. Ostatni rozdział „Sushi a la carte” to bardzo ciekawy słownik podający oryginalne nazwy sushshi oraz poszczególnych składników. Wystarczy nauczyć się kilku, aby zabłysnąć

Gotujemywdomu.pl

Proponowane wyszukiwania