Żeberka w sosie śmietanowym Lubicie żeberka? Które najbardziej – żeberka wieprzowe, wołowe czy może baranie? Każdy rodzaj ma swój własny charakterystyczny smak i teksturę, dlatego warto
Dorota SmakujeSałatka gyros z awokado Dzisiaj chciałam zaproponować wam przepis na sałatkę, która rewelacyjnie smakuje i jest prosta do przygotowania. Nie jest to klasyczna wersja układana warstwowo
Dorota SmakujeBłyskawiczny obiad? Proszę bardzo! Makaron z tuńczykiem, oliwkami i anchois. Ten makaron to przykład na to, że szybkie i nie wymagające dania również mogą świetnie smakować
Smaki Na TalerzuDeska dojrzewających wędlin i serów Bardzo lubię układać i serwować tak zwane zimne płyty czyli deski przekąsek. Mam w swoich zbiorach do tego celu różne piękne
Dorota Smakujewymieszaniem, dodaj kozi ser i czerne oliwki. 7. Wymieszaj i podawaj. 8. Bez względu, którą wersję zrobisz, nałóż i pożeraj. Ensalada Chilena jest często podawana z grillowanym mięsem lub rybą, a także jako dodatek do tradycyjnego chilijskiego dania o nazwie — humitas, przypominającego tamales. Ta prosta sałatka jest dumą każdego Chilijczyka. Smacznego! Już wkrótce – Turcja… Tu mnie znajdziesz
RafalCookPrzed Wami moja pierwsza sałatka z krewetkami. Uważam, że pomimo dodatku krewetek, jest bardziej prosta, niż wykwintna. Składa się z kilku składników, ryżu, ananasa, kukurydzy i
Smaki Na TalerzuDomowy rosół z wolnowaru zrobiłam ostatnio i ponownie się w nim zakochałam. Wieczorem zwykle rozmyślam nad menu na kolejny dzień. Wiedziałam, że nie mamy na jutro
Dorota Smakujechrupiącej panierki, w celu zrobienia lepszego wrażenia, stosowano patent ochoczo stosowany obecnie w nadmorskich smażalniach, czyli ciasto. Jeśli chodzi o smażalnie, to sposób ten dodatkowo wchłania olej, a zasadniczo rybę nad morzem kupuje się na wagę. Wracając do schabowego, to był on tłuczony niemal na papier, następnie moczony w cieście naleśnikowym, ale z dodatkiem proszku do pieczenia, żeby był bardziej
Kryzysowa Książka KucharskaKwiaty i czekoladki to miłe gesty, którymi lubią być obdarowywane kobiety. A mężczyźni? Z doświadczenia wiem, że takie pyszne wędliny są jak najbardziej w punkt A
Dorota SmakujeKrewetki w sosie serowo-śmietankowym Delikatny, pyszny i aromatyczny sos, który świetnie podkreśla smak tych znanych i lubianych skorupiaków. Danie podajemy z ugotowanym makaronem lub ryżem
Blog z ApetytemSerca z parówek to moja propozycja na efektowne i ciekawe podanie tych powszechnie lubianych kiełbasek. Samo przygotowanie jest bardzo proste a efekt wizualny cieszy oko i
Dorota SmakujeMakaron z brokułem i krewetkami w sosie na bazie serka mascarpone to danie, które przygotujesz w mniej niż 25 minut . Ten makaron z owocami morza jest
MeCooksPizza to jedno z dań kuchni włoskiej, które na stałe weszło do naszego domowego menu. Pizze lubią i dzieci i dorośli a ja przygotowuję ją odkąd
Dorota SmakujeCzy wiesz, że kalmary w panierce to potrawa o długiej historii sięgającej starożytności? Według legend, już starożytni Rzymianie cieszyli się smakiem tego morskiego przysmaku. Dziś, zwiększająca
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzisiaj proponuję Wam pyszną sałatkę z paluszkami krabowymi i krewetkami. Sałatka jest bardzo lekka, smaczna i nietuzinkowa. Zachwyci gości na każdym przyjęciu. Dodatkowo jest bardzo prosta
Pani M - kuchnia smakowita