ryby - 22566 przepisów (strona:847/1505)

Boczniaki a’la opiekane śledzie w zalewie korzenno-octowej 50

5/5 - (3 votes) Boczniaki a’la opiekane śledzie w zalewie korzenno-octowej Mam obecnie klęskę urodzaju boczniaków, więc coś musiałam szybko wymyślić, żeby nadwyżki się

Ogrodnik w podróży
Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami brokuła 45

Share Pinterest Print Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami brokuła smakują wyjątkowo i robi się je błyskawicznie. To prosta i efektowna przekąska nie tylko na Wielkanoc

Oryginalny smak
Dorsz z warzywami i soczewicą 49

Pyszna ryba, z kolorowymi warzywami które uwielbiam. Prosty obiad lekki i smakuje naprawdę wyśmienicie. Polecam spróbujcie koniecznie... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Śledzie w oleju 53

Śledzie solone to śledzie, które zawsze używam do przyrządzenia moich świątecznych śledzi. Przepis na śledzie w oleju nie jest wyjątkiem. Pierwszym krokiem do przyrządzenia smacznych śledzi

codojedzenia
Kulki rybne w occie 45

łyżeczki soli Wykonanie Rozmrożone filety rybne odsączamy z nadmiaru wody, za pomocą ręcznika papierowego, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Kajzerkę moczymy w mleku. Cebulę obieramy i kroimy ćwiartki. Rybę, odsączoną z mleka bułkę i cebulę przepuszczamy razem przez maszynkę do mięsa. Do otrzymanej masy dodajemy jajko, szczyptę soli, pieprzu oraz ostrej papryki. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z masy

Alle Dobre!
Śledzie z marynowanym imbirem 52

Śledzie z marynowanym imbirem i porem to orientalna propozycja przepisu na nową wigilijną zakąskę. Czas przygotowania:  30 minut Ilość porcji:  3-5osób Trudność

karolgotuje
Karp w panierce czosnkowej, idealny na Wigilię 80

Rate this post Karp w panierce czosnkowej, idealny na Wigilię Święta nadchodzą wielkimi krokami. Jak co roku trzeba coś przygotować i ugotować. Coś smacznego i ciekawego

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i szpinakiem. 52

Dzisiaj przepis na szybki obiad. Zapiekanka z ziemniaczana z łososiem i szpinakiem. Obiad, który przygotujecie bardzo szybko. Sprawdzony przepis na pyszną zapiekankę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj

To co lubię - gotuję i polecam
Faworki z karpia 55

Uwielbiam karpia, cały rok czekam właśnie na tą rybę. Kupuje zawsze więcej żeby zrobić ją na różne sposoby, jednym z moich ulubionych są właśnie faworki z karpia. To pyszne soczyste kąski z rybki i do tego nie mają ości, polecam jak jeszcze nie robiliście to spróbujcie koniecznie... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Z czym łączyć sushi? Co jeść razem z sushi? 63

W japońskich sushi barach często możemy zamówić nie tylko sushi, ale także przystawki czy deser. Ze względu na specyfikę kuchni japońskiej, niektórzy nie wiedzą, co mogą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pstrąg łososiowy z mozzarellą i pomidorami 67

filetów usuwamy skórę. Dzielimy na 4 części. Każdy filet solimy oraz pieprzymy. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Wykładamy na filet bazylię. Pomidora oraz ser kroimy w plastry układamy na rybie. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 15 minut

Lena Gotuje
ŁOSOŚ Z DRESSINGIEM Z MANGO I AWOKADO 55

przez około 4-5 minut z każdej strony. Dopraw solą i pieprzem do smaku, dodaj resztę soku z cytryny pod koniec smażenia. Odstaw na kilka minut pod przykryciem. Podaj rybę polaną sosem ze smażenia, i sosem z mango, awokado i pomidorków koktajlowych, a także podpieczonym chlebem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pikantna pasta z makreli 54

  Składniki: 1 duża makrela 5 jajek 10 małych korniszonów chilli 1 czerwona papryczka chilli 1/2 małej cebuli 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy 1

Qchnia po prostu
Pasta z makreli i jajek. 78

Przepis na pastę z makreli i jajek. Pasta z dodatkiem szczypiorku, łatwa i szybka do przygotowania. Idealna na śniadanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta z makreli

To co lubię - gotuję i polecam
ŚLEDZIE Z JABŁKIEM I CEBULĄ (keto, LCHF, redukcja) 172

5/5 - (1 ocen) Śledzie z jabłkiem i cebulą to kolejna klasyczna potrawa, którą przygotowuję nie tylko na Wigilię i Święta, ale też na co dzień. Połączenie

Ola la LCHF