ryby - 22566 przepisów (strona:845/1505)

Surówka z kapusty kiszonej z oliwą z oliwek Sabino Leone od Almy. Tradycja smaku 210

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Oto pyszna domowa surówka obiadowa. Sprawdzi się do pysznego obiadu piątkowego z rybą w roli głównej. Taką surówkę pamiętam z dzieciństwa i taką właśnie ostatnio zrobiła mi Mama do smażonego amura na pyszny wspólny obiadek. Do surówki użyłyśmy pysznej oliwy z oliwek Sabino

Kuchnia po mojemu
Pomysł na… makaron z dorszem i brokułami 338

Bardzo proste i szybkie danie. Zajmuje tyle czasu, ile ugotowanie makaronu, więc w sam raz na szybko i znienacka :D Na jedną porcję użyłam różyczek z

Kucharzyca
Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem 335

Składniki: 4 jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebuli 1 łyżka majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać

czarrna od kuchni
Tortille z wędzonym pstrągiem 301

Składniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 2 ugotowane na twardo jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 2 liście sałaty lodowej 2 łyżki majonezu Fanex

czarrna od kuchni
Ryba po grecku na ciepło lub na zimno 218

Ryba po grecku dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. W niektórych domach jest obowiązkowym daniem spożywanym podczas kolacji wigilijnej. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Łosoś i szpinak razem w pakiecie, czyli pakieciki z ciasta francuskiego na romantyczną kolację lub domową imprezę 355

ważny - sama nie wiem, jak te dni lecą mi przez palce... Dziś proponuję danie, które powstało przypadkiem (jak samo ciasto francuskie), gdy miałam większość składników w lodówce, ochotę na rybę i niewiele czasu do przyjścia gości... Pakieciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i łososiem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego chłodzonego opakowanie mrożonego szpinaku ser typu feta 1 średnia cebula 2 ząbki

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Makaron z wędzoną makrelą 248

Bardzo lubimy wędzoną makrelę i przeróżne makarony ale jakoś zawsze bałam się połączyć ze sobą te dwa składniki w jednym daniu. Wydawało mi się, że nie

Monia miesza i gotuje
Tatar z łososia i awokado 236

TATAR Z ŁOSOSIA I AWOKADO to zdrowa propozycja na lekką... Artykuł Tatar z łososia i awokado pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Łosoś, ryż, groszek i seler naciowy 229

Składniki: 50 g ryżu jaśminowego na osobę groszek mrożony seler naciowy bulion warzywno - drobiowy filet z łososia sól i pieprz świeży koperek Przygotowanie: Ryż przepłukać do

Karczma Honorietty
Zupa pomidorowa rybna z chorizo 184

Ostatnio rozsmakowaliśmy się w zupie pomidorowej rybnej, którą zresztą niedawno wam pokazałam. Dzisiaj kolejna wersja tej zupy, ale bardziej na bogato. Dodałam do niej tym razem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI / SMOKED MACKEREL PASTE 206

więcej soli nie potrzeba, ale oczywiście to zależy tylko od Ciebie. Podobnie jest z konsystencją, moim zdaniem nie trzeba dodawać do pasty jogurtu, gdyż tłuszcz zawarty w rybie doskonale łączy składniki. Jeśli jednak uważasz, że past jest z gęsta – dodaj łyżkę jogurtu i wymieszaj dokładnie. Take all the fishbones out of the mackerel, nobody likes fishbones, even the tiniest

Martyna Cooks
Śledzie w sosie musztardowym 182

kupiliśmy słone płaty śledziowe.Jeśli w zalewie troszkę krócej. wodę wymienić musimy kilka krotnie,ponieważ musimy wypłukać ze śledzi zalewę. Co pół godziny możemy spróbować czy nie są słone Rybę pokroić w 2-3 cm kawałki i ułożyć na półmisku. Cebulę pokroić w kostkę, przelać wrzątkiem na sicie by straciła ostrość. Śmietanę, majonez, musztardy, pokrojoną cebulę ,curry ,ocet,gorczycę

Viola cooks with passion
Klopsiki z batatów i pstrąga 189

Dzisiaj proponuje wam szybkie i łatwe, a przy okazji pyszne klosiki rybne. Są zrobione z batatów, dzięki czemu mają lekko słodkawy smak i świetnie komponują się z rybą. Powinien być właściwie łosoś, ale ja ostatnio lubię pstrąga łososiowego i namiętnie go kupuje i to jego użyłam do przygotowania kulek. Z dodatkiem sosu to pyszny obiad. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Łosoś w czerwonym pesto z piekarnika 196

Łososia umyć, wysuszyć i zdjąć skórę. Doprawić solą, pieprzem.   Wymieszać razem śmietanę lub jogurt, czerwone pesto. Wylać na dno żaroodpornego naczynia, na górę rozłożyć łososia

Kuchnia Pokoleń
Filety z łososia na szpinaku z młodymi ziemniakami 258

patelni aby "doszedł."lub w ciepłym piekarniku kolejne 4-5 minut. Ziemniaki odcedź gdy zmiękną i wymieszaj z koperkiem. Jeżeli szpinak zdążył ostygnąć, podgrzej go krótko i podawaj z rybą i ziemniakami. Smacznego. CMOK . Do dania pasuje białe wino typu Riesling

Pasje Jolki

Proponowane wyszukiwania