Lubicie tosty? Ja jesienią i zimą coraz częściej sięgam po takie szybkie i przede wszystkim ciepłe śniadanie. W tym wpisie postanowiłam podsunąć Wam kilka ciekawych pomysłów na urozmaicenie tradycyjnych tostów. Mi najbardziej smakują tosty z pastą orzechowo-serową, natomiast mój mąż zdecydowanie wybiera tą z salami. A Wam, która
KuchniaWeDwoje.plprzygotowaniu koktajl bananowy z jogurtem naturalnym, sokiem pomarańczowym i dużą porcją surowych płatków owsianych. Jest dość gęsty i sycący, dzięki czemu świetnie sprawdzi się na pierwsze lub drugie śniadanie. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 małe banany sok z 1 pomarańczy 100 ml mleka (krowiego lub roślinnego) 100 g jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu lub syropu klonowego 1/2 szklanki płatków owsianych
cool and mintytemp. 180 st. przez 20-25 minut. Smakują bardzo dobrze na ciepło i na zimno. Babeczki można wzbogacić dodając orzechy lub rodzynki. To idealny przepis na jesienne śniadanie do pracy czy do szkoły. Muffinki są bardzo syte
Moja smaczna kuchniaklonowym. Dojrzałego banana mieszamy z jajem i płatkami owsianymi. Smażymy krótko na lekko natłuszczonej patelni. Podajemy z dowolnymi owocami (u mnie kawałki banana i fig). Placuszki możemy zrobić na śniadanie, na obiad, na podwieczorek lub nawet na deser. „ Placuszki FIT z bananem i płatkami owsianymi ” to świetna i zdrowa propozycja dla wszystkich dbających o swoje zdrowie oraz
Moja Delicjatego niedrogiego i pysznego na przekąskę lub na imprezę -albo dla niezapowiedzianych gości-to jest to pomysł dla was! Polecam na każdą okazję lub po prostu na kolację lub śniadanie-robię je już kolejny raz i za każdym razem się nimi zajadam-polecam Skła dniki: kilka kromek chleba tostowego 20 dkg sera żółtego 15 dkg szynki konserwowej kawałek sera
Swojskie jedzonkoCiabatta czyli "płaski chleb" rodem z włoskich spiżarni tylko trochę pozmieniane są mąki. Dzięki temu chleb wyszedł bardzo treściwy i wilgotny, polecam na śniadanie czy do obiadu jeśli będzie trzeba użyć chleba. Łatwa w wykonaniu i bardzo smaczna ciabatta, polecam. Ciabatta ziołowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDawno nie robiłem czegoś dobrego na śniadanie . W mojej głowie zrodził się jakiś czas temu pomysł na pastę z jajek i pomidorów suszonych. Szybko się ją przygotowuje i nie wymaga też użycia dodatkowych sprzętów. To idealna opcja jeśli w naszym domu mamy gości na noc i nad ranem zastanawiacie się nad tym, co przygotować na pierwszy posiłek. Oczywiście przepis
Kuchennyviral.plPyszne, bezglutenowe i bezmleczne placuszki z dodatkiem zmiksowanego na mus awokado oraz musem malinowym, prażonymi orzechami laskowymi i granatem. Idealne na śniadanie lub podwieczorek. Składniki: 1 awokado 2 jaja szczypta soli 1 łyżka kakao 2 łyżki syropu klonowego odrobina oleju rzepakowego do smażenia Mus malinowy: 1 szklanka malin odrobina wody odrobina syropu
Mango Papajaoknem deszcz, szaro, buro i ponuro, więc w czasie śniadania postawiłam na ciepłe kolory i cudowny zapach. Stąd pomysł na placki. W lodówce znalazłam resztkę zapomnianego serka, zaś na paterze z owocami przejrzałego banana, który złagodził gorycz razowej mąki owsianej. Kilka innych składników i za chwilę w mieszkaniu zapachniało, a na talerzu zagościło słońce. Składniki (na ok. 10 placków
Weekendy w domu i ogrodziemoją ulubioną jesienną owsiankę z dodatkiem śliwek pieczonych z miodem i cynamonem. Mają one niesamowity aromat, który podczas pieczenia – roznosi się po całym domu. Kocham jesień za śniadanie takie jak to! Składniki (1 duża lub 2 malutkie porcje): Owsianka: 1 szklanka mleka 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu kawałeczek masła – około 1 łyżeczki Pieczone śliwki
Moja pasja smakukażdej strony olejem słonecznikowym i na patelni po pieczarkach podsmażyć na grzanki bułki posmarować farszem, dodać po plastrze pomidora z czerwoną cebulą i połówkami faszerownych jajek takie pyszne weekendowe śniadanie lubię z kawą zbożową z mlekiem........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSKŁADNIKI: szklanka mleka kokosowego 2 łyżki nasion chia łyżeczka syropu klinowego lub miodu 2 świeże figi WYKONANIE: 1. Do szklanki wlać mleko
Atlas SmakówUwielbiam pieczone owsianki za to, że smakują jak pyszne ciasto, które bezkarnie można zjeśc na śniadanie :) Zdrowe, ciepłe, pachnące, same zalety. Dziś mam dla Was obłędną wersję z dynią i masłem orzechowym. Za sprawą dodatku słodzonego mleczka, przyjemnie słodką. Kto się skusi? :) 100 g płatków owsianych bezglutenowych 100 g mleczka kokosowego 100 g mleczka skondensowanego słodzonego 100 g puree
Mienta blogBardzo łatwa, do tego pyszna i zdrowa sałatka na kolację, śniadanie czy lunch do pracy. Polecam :) 1 dojrzałe awokado 1 pomidor puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 czerwonej cebulki 2 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz Tuńczyka odsączyć z zalewy. Pomidora i awokado pokroić w kostkę, cebulkę posiekać. Białka zetrzeć na drobnej tarce. W pucharkach układać warstwami: pomidor
Smakołyki Asiprzedmiotów i idealnie kontrastują z zielenią kodeksów z gałęzi cywilnych. Są niezastąpione by poczuć się burżujsko w bibliotece gdy czytasz o spółkach prawa handlowego,marząc o własnym biznesie, wypasionych śniadaniach,intratnych kontraktach, karierze dyplomaty z ferrero rafaello rocher non stop i truskawkach zapijanych szampanem już w południe... Zdecydowanie potrafią przesunąć w czasie godzinę M [zaplanowany czas jeszcze wczoraj
U Fiolki