Przepis na : śniadanie
Kiedyś wytrawna owsianka brzmiała dla mnie jak abstrakcja. Nie potrafiłam wyobrazić sobie tego smaku. Dzisiaj jestem w niej szalenie zakochana i nie wiem czy nie smakuje mi bardziej niż ta na słodko. Gotowane na wodzie płatki owsiane z dodatkiem grzybów i ciemnego sosu uniwersalnego #lowicz smakują wyśmienicie. Do tego oczywiście odpowiednie dodatki i całość jest doprawdy przesmaczna! Śniadanie idealne, zapraszam Was do mojego stołu! Składniki (na 1 dużą porcję): 3 łyżki płatków owsianych + 1 szklanka wody 2... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...