ryby - 22088 przepisów (strona:839/1473)

Pasta z wędzonego dorsza 131

Pasta do chleba z wędzonego dorsza i jajek, z dodatkiem parmezanu i szczypiorku. Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Dorsza i jajka rozdrobnić

Bullio
Halibut pieczony w papilotach z risotto cytrynowym z cukinią 135

przez 8-10 minut. Do ugotowanego ryżu dodaję sól i pieprz oraz skórkę z limonki i cytryny. Dodaję masło oraz parmezan i całość dokładnie mieszam. Porcję risotto podaję z rybą.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Tarta caprese z bakłażanem i tuńczykiem 192

mozzarelli. Wszystko posmarować oliwą doprawioną oregano i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 40 minut. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Obiad , Tarty i kruche ciasta Tagged: bakłażan , mozzarella , pomidory , przecier pomidorowy , tuńczyk

https:KKuchniaMniam
Pasta kanapkowa z łososia 98

  Przy piąteczku rybka musi być. Może tym razem do chleba na śniadanie lub kolacje. Smacznego! Do przygotowania potrzebujemy: 200 g łosia wędzonego 300 g ugotowanego/upieczonego

Szybko Tanio Smacznie
GRILLOWANY DORSZ Z RYŻEM I BROKUŁAMI 140

Propozycja na obiadek dla całej rodziny.Bardzo często robimy to danie ,zmieniamy rybę oraz rodzaj ryżu.Do tego dania użyłam ryżu kiełkującego firmy Gaba.Ale można użyć zwykłego czy brązowego ryżu. Ryż ten jest bardzo smaczny,mega sypki i szybko się go gotuje,nawet szybciej niż napisano na opakowaniu i zawiera wiele cennych wartości odżywczych. SKŁADNIKI 4 filety z dorsza takie

Mała w garnku miesza
10 przepisów na fit dania z grilla 438

Sałatka na grilla z kalafiorem Szaszłyki wegańskie Szaszłyki z grilla Grillowane ziemniaki Ziemniaki z grilla – przepis Grillowana cukinia z oscypkiem Grillowana cukinia z oscypkiem Dorada z grilla Fit ryba z grilla Faszerowany bakłażan Faszerowany bakłażan z grilla Szaszłyki z krewetek Szaszłyki z krewetek z grilla Grilowane brzoskwinie z serkiem waniliowym Fit dania na grila – brzoskwinie z serkiem waniliowym

Mama z miasta
Dorsz w suszonych pomidorach na purée ziemniaczano-szpinakowym 193

cytryny blendujemy na gładką masę. 2. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Kładziemy na papierze filety z dorsza, smarujemy je pastą z suszonych pomidorów z każdej strony. 3. Pieczemy rybę w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C i pieczemy przez około 15 minut. Pur é e ziemniaczano-szpinakowe: 1. Ziemniaki myjemy, obieramy ze skórki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości

W kuchni Katie
domowe bułki z czterech składników z najlepszą pastą z makreli 170

stopni (góra-dół) na o 20 minut (aż zaczną robić się złote). Po upieczeniu od razu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce. Pasta z mareli: Odzielamy rybę od ości i przekladamy do miseczki. Jajko ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Zioła siekamy. Dodajemy łyżę majonezu i dokładnie mieszamy. Gotowe! Smacznego

Cook&Love
Szybka zupa z łososiem i szpinakiem / Easy salmon and spinach soup 315

Dziś przedstawiam Wam dzisiaj coś wyjątkowego. Dzięki uprzejmości marki Tefal otrzymałam do testów robota Tefal Cuisine Companion! Gdy pojawił się w drzwiach kurier z 3 wielkimi

karmelowy
Zupa rybna z pieczarkami, krewetkami, ryżem i warzywami 177

garnka lub wybrać sitkiem warzywa (marchewki nie wyrzucać). Do wywaru dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojone w talarki pory, umytą, obraną z ości i pokrojoną w kostkę rybę, opłukane zimną wodą na sitku krewetki i ryż. Gotować 5 minut. W międzyczasie umyć szparagi, odkroić twardą końcówkę i pokroić na mniejsze kawałki. Cukinię umyć i pokroić w kostkę

Passions hobbies life
Zupa rybna bardzo pyszna 145

Zupa rybna bardzo pyszna! Dziś ryba w roli głównej. Będzie to coś naprawdę prostego,ale zarazem pysznego. Zrobię zupę rybną, która jest zapaszysta i tak smaczna, że dokładki same znajdują się na talerzu. Gotowanie zupy rybnej sprawia mi wiele przyjemności, ale potem jej jedzenie to sama poezja smaku. Do zupy rybnej zraziłam się kiedy serwowano ją na stołówce szkolnej. Już

Tylko pysznie
Zupa rybna z ryżem w wersji de luxe 120

przez sitko do kolejnego garnka (marchewki nie wyrzucać). Do wywaru dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojonego w talarki pora, umytą, obraną z ości i pokrojoną w kostkę rybę, umyte na sitku krewetki i gotować około 15 minut. Na koniec wsypać ugotowany ryż, pogniecioną widelcem marchewkę, umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki i doprawić zupę solą i pieprzem. Uwagi

Passions hobbies life
DORSZ ZE SZPARAGAMI I SOSEM ZIOŁOWYM 213

Kremowy sos z natki pietruszki to klasyka kuchni angielskiej. Idealnie... Artykuł DORSZ ZE SZPARAGAMI I SOSEM ZIOŁOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
ŚLEDŹ PIECZONY (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 167

Śledzie większość osób kojarzy z płatami w zalewie bądź w oliwie, w sałatkach, rolmopsach itp. Tym razem przedstawiam Wam śledzia w zupełnie nowej odsłonie – marynowanego w

Ola la LCHF
POMIDORÓWKA Z DORSZEM I RYŻEM 134

Zupa pomidorowa to klasyk. Pomidorówka z ryżem była moją ulubioną zupą dzieciństwa. Dalej darzę ją dużą sympatią, choć z wiekiem smaki się zmieniają. Dziś postanowiłam smak tradycyjnej pomidorówki przełamać rybą, a dokładnie dorszem. Otrzymałam pomidorową zupę rybną - pyszną zupę! Wybierając się po składniki na zupę warto wcześniej przeglądnąć gazetki promocyjne, np, Biedronki →  klik , można zaoszczędzić wtedy parę groszy

Kuchnia MagdaLeny