ryby - 22566 przepisów (strona:832/1505)

Dorsz w mleku kokosowym i czarny makaron 188

dorsza w sosie z mleka kokosowego,a wczesniej zamarynowalam go w imbirze z kolendra.Tak przygotowany dorsz jest pelen smaku i delikatnego, egzotycznego aromatu.Wazna informacja dla wszystkich,ktorzy jednak za rybami nie przepadaja.Dorsz w tym wydaniu calkowicie jest pozbawiony rybiego,tranowego posmaku.Zapraszam do przepisu. Skladniki: 2 porcje dorsza 1 zabek czosnku 2-cm kawalek imbiru 1 lyzeczka nasion kolendry oliwa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grüne-Sauce-Kräuter-Zielony sos frankfurcki 176

witalnych wkroczyli w wiosenne klimaty. Tradycyjnie ziola sa recznie pakowane w bialy papier ,a ich zawartosc to przynajmniej 250 g . Podawany jest do zimnych mies,wedlin,ziemniakow,szparagow i ryb. Nie ma tu jednego,konkretnego przepisu.Wszelkie wariacje sa dozwolone ,a proporcje zaleza od tego jak intensywny smak chcemy uzyskac.Powinien jednak byc gesty.Dodatki stanowia: jogurt,kwasna smietana,majonez,ocet,musztarda

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dorsz pod tymiankowym beszamelem zapiekany z burakiem liściowym 216

dorsz to ciekawa konkurencja i urozmaicenie dla panierowanego w bulce tartej fileta z ryby.Zaloze sie,ze tak przygotowana rybe zje ze smakiem kazdy,nawet ten nie przepadajacy specjalnie za rybami. Skladniki na 4 porcje: 4 odfiletowane kawalki dorsza a ca.150 g 500 -700 g buraka lisciowego (lub szpinaku)-2 peczki 1 cebula 1 zabek czosnku 2 lyzki masla ghee

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Perfekcyjne puree ziemnmiaczane - III warianty 263

Ziemniaczna bulwa kryje w sobie ogromny potencjał.Nie jest wcale tak banalna jak się nam wydaje.Nic nie smakuje do mięsa czy ryby lepiej niż poczciwe kartofle,żeby nie wiem jak pomysłowo połączyć kaszę z warzywami czy przyprawić ryż.Najchętniej jako dodatek do drugiego dania jemy tłuczone ziemniaki.Ciepłe,aromatyczne i obłednie kremowe puree potrafi wprawić w zachwyt nasze kubki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie "po kaszubsku"- pyszne 184

jednak pamiętać,że śledź dostarcza nam sporego zastrzyku kwasów omega-3,a te zadbają o nasze zdrowie i urodę,dlatego warto jeść je nie tylko od święta.Spośród innych ryb poczciwy śledzik,jeśli chodzi o zawartość kwasów omega-3 jest tu prawdziwym rekordzistą.Śledzie po kaszubsku są tak rewelacyjne,że jako pierwsze znikną spośród innych potraw.Jedząc je łatwo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Warzywa korzeniowe z piekarnika 250

potrzebnej do ochrony przed zimnem.Najwiekszy atut tak przygotowanych warzyw to prostota i praktycznie żadnego wysiłku,bo robia się same.Są świetnym dodatkiem do każdego obiadu,smakują wyjatkowo dobrze z rybami lub delikatną piersią z kurczaka.Przygotowałam je równocześnie z łososiem,na dolnej szynie piekarnika piekłam warzywa ( przepis tutaj ) na środkową szynę pod koniec pieczenia dołączył łosoś. Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pekinka z nutą jabłka 180

oczkach. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać kiełki oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do obiadu lub do mięs czy ryb z grilla

Ewa w kuchni
Kotleciki z kalafiora 2271

raczej już nie zostanę ale jakoś tak coraz mniej mięsa jest w naszej diecie i to z przyzwoleniem pozostałych członków rodziny Tak naprawdę z mięsa to najbardziej lubię ryby Na pewno na blogu będą się dalej pojawiać mięsne dania więc mięsożerni czytelnicy nie muszą się martwić Dzisiaj jednak zapraszam na bezmięsne kotleciki z kalafiora. Smakują rewelacyjnie! Czosnek, koperek

UgotujmyTo.pl
Boże Narodzenie w Prowansji i przepis na zupę czosnkową 307

paradoksalnie składa się z 7 skromnych bezmięsnych dań upamiętniających siedem boleści Maryi. Menu może różnić się w zależności od regionu Prowansji, ale generalnie oparte jest na lokalnych warzywach oraz rybach. I tak na stole znajdziemy marynowane oliwki, gratin z kalafiora ( przepis-klik ),  l’aigo boulido – zupę czosnkowo-ziołową, ślimaki, dania z solonego dorsza, omlety, czy selera naciowego

Chilli Czosnek i Oliwa
Łosoś ze szpinakiem, serem pleśniowym i migdałami 229

Możesz łososia od razu piec lub wstawić na 2h do lodówki, aby przeszedł marynatą. Ja najczęściej z braku czasu piekę od razu i zawsze jest przepyszny w smaku. Piecz rybę około 25-30 minut . Ryz basmati ugotuj do miękkości wg zaleceń na opakowaniu. Ugotowany ryż odcedź i dodaj do niego 1 łyżeczkę masła, posiekaną drobno rukolę i kukurydzę, całość dobrze

Słodko-Słony Świat Ilony
PAPRYKARZ Z KASZĄ PĘCZAK 176

patelni. Zamieszaj i odparuj wodę. Wrzuć ziele angielskie i liście laurowe, dosyp paprykę ostrą oraz słodką, cukier, wymieszaj i podsmaż chwilę, aż marchewka lekko zmięknie. Dodaj do tego rybę (obrana z ości i poszarpaną na malutkie kawałki) i koncentrat pomidorowy, całość dobrze zamieszaj.  Wsyp ugotowana kaszę pęczak, dosól i dopieprz do smaku, wszystko dobrze wymieszaj, podsmaż chwilkę na patelni

Słodko-Słony Świat Ilony
Makaron rigatoni z sosem z słodkich pomidorów , bakłażana i mozzarelli 182

kiedy wróciłam z wakacji mam dużo większą ochotę na makarony … ryby i warzywa. To chyba dobrze , bo jak wiecie mój sposób odżywiania do te pory nie należał do najzdrowszych ;) Teraz to się zmieni i takich pomysłów napewno będzie coraz więcej na blogu! Dziś mam dla Was przepis na rewelacyjny makaron zainspirowany przepisem J.Oliver’a. Sos ze słodkich

Ostra na Słodko
KAPUSTA CZERWONA ZASMAŻANA 374

wielką fanką czerwonej kapusty i jak tylko jest na nią sezon to podaję do obiadu jak najczęściej – do gulaszy … drobiu , kaczki … roladek czy też nawet do ryby. Przygotowanie wymaga trochę cierpliwości , ale gwarantuję Wam , że na efekt końcowy warto poczekać! Bez dokładki się nie obejdzie! Tak więc CZERWONA KAPUSTA ujęcie 1 – czas start! SKŁADNIKI: * czerwona

Ostra na Słodko
Smażone tosty sezamowe z pastą surimi 154

Paluszki surimi – produkt sporządzony na bazie zmielonego mięsa białych ryb , najczęściej mintaja , dorsza , czy też morszczuka z ekstraktem krabowym. Popularne zwłaszcza w kuchniach dalekowschodnich. Wykorzystywane do sałatek … jako przekąska … do nadziewania chlebów czy też past. Dziś mam dla Was przepis na chrupiące tosty zapiekane z pastą krabową – zachwycą nie tylko wielbicieli owoców morza

Ostra na Słodko
KREWETKI , OŚMIORNICE, KARMAZYN I SKAKANIE W SZPILKACH PRZEZ OGRODZENIE czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W PAŁACU BONEROWS 176

wegetarianie, jak i wielbiciele doskonałych mięs. Ceny wysokie , jak to na taką restaurację … w takim mieście … i w takiej lokalizacji przystało. W menu owoce morza …. najlepsze ryby …. dziczyzna … cielęcina , jagnięcina , wołowina i wiele innych specjałów. Całe menu z cennikiem dostępne tutaj: http://www.milanokrakow.pl/nasza-kuchnia/karta-dan   ______________________________________________________________________________________________________ My zdecydowaliśmy się na makarony. Rafał wybrał : Cannelloni

Ostra na Słodko