CYTRYNOWY PSTRĄG ŁOSOSIOWATY.

CYTRYNOWY PSTRĄG ŁOSOSIOWATY.

CYTRYNOWY PSTRĄG ŁOSOSIOWATY.

Stół uginał się pod ciężarem smakołyków, jakimi go zastawiono. Pierogi, kapusta, śledzie w kilku odsłonach, ryby smażone, pieczone, gotowane. Grzybów moc, krokietów sterta, a słodkości co nie miara. Można dostać oczopląsu! Tradycja co rok od lat wielu pielęgnowana w większości domów. Choinka błyszcząca, pachnąca lasem.Niegdyś jednak na stołach potraw ilość nieparzysta być musiała, a i ona od statusu społecznego zależała. Chłopi zadowalali się siedmioma, u mieszczan dziewięć się pojawiało, a u najważniejszych, n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pstrag, jak zrobic pstrąga, pieczenie, wegańskie, cytryna, ryba, deser, desery, torty, tort, ciasto, ryby, ryba w ciescie, pstrąg łososiowy, ryby smażone, sok, świąteczne, śledź, zupa grzybowa, świąteczne przepisy, grzyby, krokiety, pierogi przepis, pierogi, boże narodzenie, kapustą, ciasto cytrynowe, śledzie z grzybami, pierogi z kapusta i grzybami, ciasto na pierogi

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kulinarny Zenit, 28 grudnia 2013 13:10:21

u nas na święta zawsze jest przesyt... w tym roku już obiecaliśmy sobie aby na przyszły rok nie robić aż tyle jedzenia, a w szczególności ryby po grecku, której zostało jeszcze na tydzień i trzymamy mocno kciuki aby nie skisła. Propozycja Twojej rybki jest bardzo ciekawa i oczywiście przepis można wypróbować również po świętach :)Pozdrawiam i przy okazji życzę szczęśliwego Nowego Roku :)

Marta @ Co dziś zjem na śniadanie, 28 grudnia 2013 16:36:03

U mnie w święta był niedosyt, cóż, jedzenie szybko sie skończyło i na obiad drugiego dnia świąt jadłam pastę ze szpinakiem :) Następny rok będzie bardziej obfity, przynajmniej jak u ciebie.

Magda C., 28 grudnia 2013 21:43:01

Uwielbiam pstrąga, szczególnie ten łososiowy :) Wygląda przepysznie!

Marta- Taste Eat, 28 grudnia 2013 22:57:51

Oj taaaaaaaaaaaak, bardzo chętnie zjadłabym taką rybkę:)

Małgosia, 28 grudnia 2013 23:52:17

Bardzo apetyczny, zjadłabym. Najlepiej z... kapustą z grochem, która tak mi w tym roku smakuje, ze nie mogę się z nią rozstać ;)

Majana, 29 grudnia 2013 00:56:03

Wygląda bardzo,bardzo smakowicie :)

Karmel-itka., 29 grudnia 2013 01:04:51

dlatego w tym roku nie robiłam ryby po grecku :]zawsze stoi i stoi.. aż się nie zepsuje, bo nie jesteśmy w stanie jej zjeść.

Karmel-itka., 29 grudnia 2013 01:06:05

u nas zawsze jest jedzenia akurat na Wigilię i dwa święta. czasem coś zostanie, czasem coś się zepsuje, ale na niedosyt czy zbytni nadmiar nie narzekam :]

Karmel-itka., 29 grudnia 2013 01:07:05

natomiast ja nie mogłam pożegnać w tym roku domowej masy makowej... dopóki się nie skończyła :p