ryby - 22088 przepisów (strona:840/1473)

ŁOSOŚ Z WARZYWAMI I CHIPSAMI Z BATATA 131

kroimy w plastry. Obtaczamy w oliwie z ziołami i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 min. Rybę oraz warzywa odsączamy z marynaty i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron po 2 min. Następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na około 10 min. Wykładamy

Kuchnia MagdaLeny
Łosoś z warzywami 160

Przepyszny, zdrowy ale klasyczny przepis na łososia z ziemniakami w łupinkach oraz brokułami i papryką. Obiad jest lekki, nadaje się idealnie dla niejadków, ponieważ ryba nie jest mdła. Robi się w ciągu 30 minut, także można również uznać to za szybki obiad. Warzywa które użyłam do tego przepisu mogą być zastąpione innymi, np. szparagami, szpinakiem, marchewką. Spróbujcie :) Składniki: * 4 filety

Klasyka Gotowania
Sałatka z kaszą kuskus i makrelą 221

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z kaszą kuskus, wędzoną makrelą, oliwkami, suszonymi pomidorami i serem feta. Całość polana zdrowym olejem rydzowym i posypana

Marta Gotuje
Pasta z makreli i ogórka 169

jogurtu naturalnego 1/2 płaskiej łyżeczki curry w proszku sól i pieprz Mięso z makreli obieramy ze skóry i wyciągamy ości. Rozdrabniamy widelcem. Dodajemy twaróg i rozdrabniamy go razem z rybą widelcem, aby konsystencja była w miarę jednolita. Dodajemy śmietanę, jogurt, ogórka startego ze skórką na tarce o grubych oczkach oraz posiekaną drobno cebulę. Dodajemy curry i mieszamy. Doprawiamy solą

Trzeci talerz
Dorsz z jajkiem w koszulce 102

Składniki filet z Dorsza jajko sól, pieprz szczypta lubczyku, tymianku i estragonu odrobina oliwy Przygotowanie Rybę przyprawić solą, pieprzem i usmażyć po minucie z każdej strony. Po zdjęciu z patelni skropić odrobiną soku z cytryny. Do woreczka śniadaniowego wbić jajko, przyprawić szczyptą lubczyku, tymianku, estragonu i soli. Zawinąć i włożyć do wrzątku na 4 minuty. Ja podałam na sałacie

Gaździnka warzy
ZUPA RYBNA Z RYŻEM 128

nadmorskich barów i restauracji. Zupa ta przyrządzona jest raczej w stylu orientalnym. Ma bardzo ciekawy smak, a podana z ryżem jaśminowy smakuje znakomicie. Polecam, także tym, którzy za rybą nie przepadają- jej smak Was zaskoczy!   Składniki: (4-6 porcji) 300 g filetów z dorsza 3 małe marchewki 1 pietruszka 1 cebula 200 g zielonego groszku mrożonego pęczek szczypiorku

Kuchnia MagdaLeny
Dorsz duszony w cydrze z koperkowymi ziemiakami 123

wlać z powrotem na patelnię. Wlać śmietankę, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem (przeciśniętym przez praskę) i cytryną. Jeśli sos będzie za gęsty podlać odrobiną wody spod ziemniaków. Włożyć rybę i dusić ok 3-5 minut.  Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem dwóch ząbków czosnku, szczypty kminku. Potłuc dodając odrobinę masła i mleka. Wmieszać posiekany koperek i gotowe

Gaździnka warzy
Śledzie z cieciorką, suszonymi pomidorami i fetą 164

dodać kostki sera i zalać oliwą spod suszonych pomidorów. Sałatka można jeść jak smaki się przegryzą, po paru godzinach. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z rybą , Na specjalne okazje , sałatki i surówki Tagged: cieciorka , feta , suszone pomidory , śledzie

https:KKuchniaMniam
Pieczony karp w cebuli z piwem i rodzynkami 150

nagrzanego do 180*C na około 40 min. Podawać na ciepło i uwaga na ości. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Boże Narodzienie , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania z rybą , Zapiekanki Tagged: cebula , karp , piwo , rodzynki

https:KKuchniaMniam
Sałatka z tuńczykiem i papryką 213

paprykę umyć. Ogórki pokroić w cienkie plastry. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Tuńczyka osączyć. Szczypiorek przepłukać, osuszyć i posiekać. Makaron wymieszać z warzywami i rybą. Dodać majonez, jogurt i szczypiorek, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem ziołowym. Uwaga – sprawdzona rada Sałatka najlepiej smakuje gdy ma temperaturę pokojową :) Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Świat Smaku
Śledzik pod buraczkową pierzynką 186

W okresie Świątecznym, chyba obowiązkowym daniem na wigilijnym stole jest śledzik. Potrafi zaskakiwać pod przeróżnymi postaciami. Od lat bywały u nas w wersji chyba najbardziej klasycznej

Karczma Honorietty
Risotto z kalerosse™ i dorszem 140

Niedawno do mojej kuchni wkroczyło nowe warzywo, które otrzymało nazwę: kalerosse™, czyli wdzięczne połączenie jarmużu i brukselki. Jakiś czas zastanawiałam się, jak mogę je wykorzystać i

Pasja Smaku
Pasta z łososia 125

Smacznego ! Pasta za łososia Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 200 g wędzonego łososia 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka kaparów sok z cytryny sól pieprz koperek do ozdoby Wykonanie: Rybę drobno siekamy, cebulę obieramy i drobno kroimy. W misce dokładnie mieszamy łososia, cebulę, sok z cytryny i przyprawy. Na koniec dodajemy drobno pokrojone kapary. Posypujemy koperkiem

Kulinarne przygody Gatity
Śledzie w sosie koperkowym 197

To ostatnia moja propozycja przed świętami. I kolejny raz są to śledzie, których na naszym stole wigilijnym zabraknąć nie może. Co roku staram się by oprócz

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tofu po grecku 175

pora brać się za szykowanie potraw! Na pierwszy ogień proponujemy klasykę w wegańskim wydaniu, czyli tofu po grecku. Za sprawą płatków nori nasze tofu zamieni się w a'la rybę, a mieszanka warzyw podkręci smak. Tofu po grecku Przepis na ok. 4 porcje Potrzebujemy: 1 kostka tofu naturalnego 180 g 1 duża cebula 2 duże marchewki 1 średnia pietruszka

Bananowe Pole