Przepis na : kolacja
Składniki: 5 filetów śledziowych 1 szklanka pokrojonego w paski pora (zielona część) 1 małe jabłko 3 jajka 2 łyżki majonezu 5 łyżek śmietany 18% 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz biały Sposób wykonania: Filety śledziowe zalewamy zimną wodą i moczymy je przez godzinę. Pora posypujemy solą, mieszamy i również odstawiamy na godzinę aby puścił sok. Jajka gotujemy na twardo. Filety kroimy w paski, z pora odciskamy sok a jajka i obrane jabłko kroimy w drobną kostkę. Śmietanę mieszamy z majonezem i sokiem z ... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...