ryby - 22566 przepisów (strona:828/1505)

Oliwa cytrynowa 138

sama w sobie, ale dodatek, który możemy wykorzystać, aby uszlachetnić smakiem danie. A jakie, to już zależy od Waszej inwencji. Oliwa cytrynowa, bo mowa właśnie o niej. Idealna do ryb, sałatek… i nie tylko. Niewyobrażalnie prosta do wykonania, o wspaniałym smaku i aromacie.       Składniki: - ok. 400 ml dobrej oliwy - skórka z 1 cytryny (bez białej części

mojewypiekiinietylko
Surówka pora z marchewką 156

pieprz Wykonanie: Pora pokroić drobno, marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Posypać koperkiem Idealnie pasuje do mięs i ryb

O kuchni z uczuciem
Kasza gryczana z selerem naciowym i suszonymi pomidorami 188

kostkę suszone pomidory. Całość smażymy kilka chwil, dodajemy ugotowaną kaszę, doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem dekorujemy miętą. Gotowe. Taka kasza to świetny dodatek np. do mięs lub ryby

Mango Papaja
Goście, goście – kulki serowe 359

Goście. Podobno są jak ryby. Psują się po trzech dniach. Okres karnawału to okres wzmożonych pielgrzymek towarzyskich. Jeśli są zapowiedziane to mamy czas zaplanować, ogarnąć i nastawić się psychicznie. Telefony z radosnym szczebiotem: „Hej kochaniutka wpadnę do Ciebie za 10 minut” wybijają nas z rytmu. Staropolska gościnność walczy o lepsze z wycofaniem. Jeszcze jak szczebiot telefoniczny trafił na okres

ladykitchen
Jajeczka sadzone na bogato :) 70

Składniki: 2 jajka oliwa z oliwek suszone chili oliwki boczek wędzony paluszki surimi chleb słonecznikowy francuski krem do smarowania chleba z ryby i mięsa krabów - edycja Deluxe z Lidla marynowane papryczki z serem przyprawy Przygotowanie: Jajka rozbijamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy z oliwek oraz pestkami z  jednej papryczki chili, i smażymy

ClauditteMissCooking
Turcja - BELEK - Güral Premier Resorts & Spa 106

pasty i pizze, Owoce morza, Wołowina; Baranina i Wieprzowina na kilkanaście różnych sposobów, Dział z deserami to kraina słodkości- prawdziwe arcydzieła sztuki, świeże owoce, napoje wszelkiego rodzaju. bogaty wybór ryb oraz przepiórki, indyki i kurczaki. • przekąski w godz. 15:00-17:00 - W Beach Bar - serwowane Hamburgery, hot dogi, naleśniki, gofry, pizza, warzywa owoce, sałatki, soki i alkohole, oraz

ClauditteMissCooking
Panga na parze 108

marchewkę, natkę, łyżkę masła, pora i pieprz. Gotujemy do wrzenia wywaru. Opłukaną rybkę umieszczamy w Kuchmistrzu ( ja mam taki z Tupperware) lub innym takim naczyniu do gotowania na parze. Rybę umieszczamy na sicie pojemnika i całość zalewamy wrzątkiem. Trzymamy pod przykryciem do 30 minut. Odcedzamy i wyciągamy zdrową i pyszną rybkę. Jest to idealny posiłek dla dzieci.  Smacznego

ClauditteMissCooking
Indycze kotleciki i zapiekane ziemniaczki 116

curry zaczęła się 4 tys. lat temu  i mimo upływu czasu niezmiennie trwa nadal. Swą popularność curry zawdzięcza nie tylko bogatemu intensywnemu smakowi, który doskonale współgra z drobiem, rybami, ryżem czy warzywami. Curry uważana jest za jedną z najzdrowszych przypraw świata. Pomaga w walce z nowotworami, przyspiesza metabolizm, wspomaga procesy trawienne, chroni serce… Lecznicze  właściwości tej orientalnej

ClauditteMissCooking
Grillowane Kotlety z Indyka 122

kruche, soczyste i nie szkodzi, ale niezwykle ważny jest sposób jego przyrządzania. Nie należy mięsa piec bezpośrednio na ruszcie, tylko zawinięte w folię aluminiową. Tak samo trzeba postępować z rybami. W przeciwnym razie wytapiający się z mięsa tłuszcz będzie kapał na węgiel. Wtedy powstanie rakotwórczy dym, który unosząc się, nasyci każdą porcję." Moja opinia: Zgadzam się w 100%. Jeżeli

ClauditteMissCooking
Wędzonki od taty :) 101

wędzonki w ciemnobrązowy kolor. Wszelkie ptactwo, czy to domowe czy dzikie, warto jest właśnie wędzić takim drewnem. Wiśnia jest nieoceniona przy cielęcinie, szynkach, kiełbasach. Świetnie się sprawdza przy wędzeniu ryb, zwłaszcza tych dużych. Centrum dowodzenia Cuda, cudeńka

ClauditteMissCooking
Za'atar i Tydzień Kuchni Bliskiego Wschodu na moim blogu! 111

Tamimi Za'atar to mieszanka przypraw używana w krajach Bliskiego Wschodu. Jest to mieszanka prażonego sezamu, tymianku, sumaku oraz soli. Używa się jej do... wszystkiego! Do przyprawiania mięsa, ryb, jogurtu, pieczywa, warzyw, a nawet deserów! Składniki: 4 łyżeczki tymianku 2 łyżeczki sumaku 2 łyżki sezamu 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: Rozgrzewamy suchą patelnię, wsypujemy na nią sezam i prażymy przez

Smakowity Blog Kulinarny
Placuszki z dorsza 180

Pyszny spodób na wykorzystanie dorsza. Składniki: 2 filety z dorsza Jajko 1 łyżeczka lnu mielonego Kurkuma Curry Bazylia Oregano Pieprz, sól Ostra papryka Olej do smażenia

Czarnawisienka
Łosoś pod pierzynką Magdy Gessler 551

Przepis, który dziś Wam przedstawię, pochodzi z jednego z odcinków 'Kuchennych Rewolucji' pani Madzi Gessler.  Łosoś wychodzi bardzo delikatny, aromatyczny, troszkę pikantny za sprawą musztardy

My Culinary Art
Egzotyczne smaki potraw z grilla – wyjątkowe marynaty 124

świeżego soku pomarańczowego ½ łyżeczki pieprzu ¼ łyżeczki soli Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Marynować w niej wieprzowinę około 4-6 godzin. Marynata Hawajska Wyspa Idealna do marynowania steków wołowych, drobiu, ryb lub mięsa wieprzowego. Pasuje idealnie również do fastrygowania mięsa podczas grillowania/wędzenia. Składniki: 1/3 szklanki sosu sojowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka miodu 2 łyżki świeżo startego

naRuszcie
Makaron z tuńczykiem 211

Pycha, jednym słowem niebo w gębie. Super szybkie, smaczne i mega sycące danie. Jego przygotowaniu sprosta każdy. Jeżeli lubicie ryby i makaron to w 100 % to danie jest dla Was;)  Bardzo polecam;)  Składniki: 100 gramów makaronu nitki łyżka masła 3 ząbki czosnku 2 cebule  2 łyżki majonezu  2 łyżki jogurtu naturalnego puszka tuńczyka w sosie

Krakowskie smaki Ani