ryby - 22566 przepisów (strona:851/1505)

Pstrąg 197

cukru 2 łyżki oleju ząbek czosnku sól do smaku kilka kropel cytryny Przygotowanie: Pstrąga umyć, osuszyć. Do środka włożyć płaski plasterek masła z posiekaną pietruszką. Doprawić do smaku. Smażyć rybę od zimnego oleju ( nie przyklei się do patelni ). Z obu stron, aż skórka będzie złotawa ( chyba, że ktoś nie lubi to krócej )  Posiekać sałatę. Do kubeczka wlać 2 łyżki

Gaździnka warzy
Kotleciki z Soli w koperkowym sosie 208

jogurt grecki sól, pieprz ząbek czosnku koperek świeży troszkę cukru Surówka: kapusta kiszona marchewka cebula sol, pieprz 3 łyżki oleju Przygotowanie: W misce wymieszać posiekaną pietruszkę, pora, zmiksowaną rybę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Fasolkę ugotować i wystudzoną dodać do rybnej masy. Dosypać bułki tartej, wbić jajko. Kotleciki usmażyć na złoty kolor. Kapustę kiszoną pokroić

Gaździnka warzy
Dorsz z podgrzybkami 121

łyżka śmietany opakowanie podgrzybków sól, pieprz 50 ml białego półwytrawnego wina łyżka oleju Przygotowanie:  Podgrzybki podgotować w niewielkiej ilości wody, przyprawić, a na koniec zabielić łyżką śmietany.  Rybę pokroić na kawałki, podsmażyć na łyżce oleju. Podlać winem, kiedy odparuje wyłączyć ogień i posypać koperkiem... Smacznego

Gaździnka warzy
Śledzik z zieloną cebulką 139

Składniki: puszka filetów śledziowych w oleju kilka gałązek zielonej cebulki pieprz łyżeczka chrzanu Przygotowanie: Olej z puszki wylać, cebulkę pokroić. Rybę z cebulką wymieszać z chrzanem, przyprawić pieprzem do smaku..... Smacznego

Gaździnka warzy
Tatar z Matiasa 194

Składniki: 5 filetów Matiasa 2 czerwone cebule kilka kaparów kilka gałązek koperku 2 łyżeczki octu jabłkowego Przygotowanie: Jeśli ryba jest za słona, należy ją namoczyć w zimnej wodzie przez ok 1 godz. Cebulę i filety pokroić w drobniutką kostkę. Dodać 2 łyżeczki octu, kilka kaparów,2-3 łyżki oleju, posiekany koperek i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem... Smacznego

Gaździnka warzy
Mintaj w sosie śmietanowym 202

cytryny pół szklanki śmietany sól koperek Przygotowanie: Masło rozpuścić, dodać mąkę i zasmażyć ciągle mieszając. Rozprowadzić zimnym bulionem, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać ze śmietaną. posolić do smaku, włożyć rybę i zagotować. Posypać posiekanym koperkiem......... Smacznego

Gaździnka warzy
Paluszki rybne z kaszą bulgur 239

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne paluszki rybne w chrupiącej panierce. Podane z kaszą bulgur i surówką z kapusty. Są świetnym pomysłem na

Marta Gotuje
RYBA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI 217

wszystkie składniki wyżej wymienione Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230°C. Pieczemy 15-20 minut aż pieczarki nabiorą rumianego - złotego koloru, Po wyjęciu z piekarnika posypujemy natką pietruszki. Ryba szpinak pieczarki...SMACZNEGO

w mojej kuchni
RYBA SMAŻONA 168

cytryny WYKONANIE  Filety rybne płuczemy,kroimy w kawałki, dowolnej wielkości. Roztrzepujemy jajko. Filety skrapiamy sokiem z cytryny. oprószamy  pieprzem i solą  do smaku.Panierujemy rybę w mące i jajku.Na patelni rozgrzewamy olej ,smażymy na oleju. Smażymy filety z obu stron aż lekko zrumienią. Po usmażeniu dajemy na ręcznik papierowy aby odsączyć zbędeny olej

w mojej kuchni
ŁOSOŚ POD RUKOLĄ 161

ryba prosto z kutra ,przepis od uprzejmej Pani ,żony Rybaka

w mojej kuchni
DORSZ z WARZYWAMI 182

Filety z dorsza posypać pieprzem i solą Przygotować miseczke z roztrzepanymi jajkami do ,których dodać otartą skórkę z cytryny,drugą z bułką tartą.Rybę maczać w jajku ,a nastepnie w bułce i smażyc na złoty kolor z obydwu stron po 3-4 minuty.Podac z warzywami . Smacznego

w mojej kuchni
Łosoś w sosie kolendrowo -cytrynowym,,,,Salmon with Cilantro -cytrynowym 180

Teraz rybe skrapiamy  sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny.Obkładamy posiekanym koperkiem,posypujemy kolendrą  i posypujemy pieprzem.Na wierzch układamy pokrojona w plastry marchewki  i ziemniaki.Spryskujemy oliwa truflową . Rybę zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku około 25-35 minut w temp. 180 St. C.Pod koniec pieczenia posypujemy serem i zapiekamy 6-8minut

w mojej kuchni
Pasta z ciecierzycy i makreli 225

oliwy z oliwek z dodatkiem chili łyżka wody   Do pojemnika blendera wkładamy ugotowaną ciecierzycę, oliwę z oliwek, łyżkę wody oraz szczyptę soli. Blenderujemy na gładki mus. Dodajemy rybę i ponownie blenderujemy, by składniki się wymieszały. Doprawiamy solą i pieprzem. Pastę możemy trzymać w lodówce nawet przez 3-4 dni.   Pyszna kanapka z pastą z ciecierzycy i makreli

Mango Papaja
Łosoś atlantycki z parowaru 312

niej łososia. Po czym zostawiamy go w tej marynacie na pół godziny.  Po pół godzinie, która jak ktoś jest głodny, szczególnie w nocy, ciągnie się w nieskończoność ;) przekładamy rybę na folię aluminiową, wkładamy do parowaru i włączamy urządzenie na 15 minut :) Natkę pietruszki myjemy i kroimy, mix sałat przekładamy na talerz. Po 15 minutach łososia układamy na sałacie

Parowar Faceta
Koperty z ciasta filo z pstrągiem łososiowym, pomidorowym pesto i migdałami 290

wierzyłam własnym oczom. Ciasto filo! W końcu, doczekałam się po długim czasie poszukiwań :) Postanowiłam więc trochę z nim poeksperymentować. Jednym z efektów jest właśnie to danie. Myślę, że ryba wyszła lepiej niż oczekiwałam. Gorąco polecam (o ile będziecie mieć tyle szczęści co ja ze znalezieniem ciasta :))! Składniki (na 5 kopert): 5 arkuszy ciasta filo (45 x 36 cm) 2 filety

Zakręcony Widelec

Proponowane wyszukiwania