ryby - 22566 przepisów (strona:862/1505)

Gęś konfitowana 44

Gęś konfitowana – gęś confit – confit d’oie. Konfitowanie to metoda wywodząca się z kuchni francuskiej, polegająca na wolnym gotowaniu mięsa w tłuszczu. Takie

Dorota Smakuje
Marynata do gęsi 43

Marynata do gęsi W czym zamarynować gęś, jakie przyprawy pasują do gęsi. Po tych pytaniach, które dostaję wnioskuję, że przygotowujecie gęsiny na zbliżające się święta 11

Dorota Smakuje
Surówka z białej kapusty 41

Surówka z białej kapusty to świetny dodatek do każdego dania obiadowego. Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi, jak i z rybą. Biała kapusta dostępna jest w sklepach cały rok, dlatego też tę surówkę można przygotować o każdej porze roku. Przepis na surówkę z białej kapusty jest niesamowicie prosty, a jej dodatek sprawia, że każde danie smakuje o wiele lepiej. Taką

Alle Dobre!
Czy gęsinę można jeść na surowo 44

Czy gęsinę można jeść na surowo – dzisiaj odpowiem na pytania które ostatnio dostaję. A ponieważ zbliża się 11 listopada w który to dzień wedle tradycji

Dorota Smakuje
Jak najlepiej przyrządzić gęś 45

Jak najlepiej przyrządzić gęś? Co zrobić z gęsi na obiad? dzisiaj odpowiem na pytania które ostatnio dostaję. A ponieważ zbliża się 11 listopada w który to

Dorota Smakuje
Koreańska pasta kanapkowa 44

Koreańska pasta kanapkowa to propozycja dla wszystkich fanów azjatyckich klimatów. Moja córka jest wielką fanką kultury i muzyki tego kraju, dlatego wspólnie z nią wypróbowujemy przepisy

Dorota Smakuje
Gołąbki inaczej 40

lubię też gołąbki z sosem grzybowym . Świetnie smakują gołąbki z sosem curry . Wybór mięsa zależy od upodobań smakowych. Może to być wieprzowina lub wołowina. Gotowałam też gołąbki z rybą , do których podałam sos krewetkowy. To danie można również przyrządzić w wersji wegetariańskiej . Wtedy zamiast mięsa można zastosować soczewicę, a ryż zamienić na kaszę. Jak widać sposobów na przyrządzenie gołąbków jest

codojedzenia
Gołąbki tradycyjne z mięsem i ryżem 34

Gołąbki tradycyjne z mięsem i ryżem Lubicie gołąbki? Ja bardzo! Moja rodzina niekoniecznie bo z kapustą bardzo na bakier są (swoją drogą nie wiem z jakiego

Dorota Smakuje
Tajska zupa z krewetkami 34

Uwielbiam smak tej zupy! Jest prosta, bardzo aromatyczna i robi się ją naprawdę ekspresowo. Czerwona pasta curry, będąca bazą tej zupy, super łączy się z mlekiem

nietylkopasta.pl
Tradycyjny polski obiad 23

nadają daniom charakterystyczny smak. Jakie dania obiadowe są typowe podczas świąt w polsce? Podczas świąt w Polsce tradycyjnie podawane są dania takie jak barszcz z uszkami i pierogi, ryba po grecku, kutia (potrawa wigilijna z maku i miodu), a także karp smażony i kapusta z grochem. To potrawy, które mają swoje miejsce na wigilijnym stole. #stop

Ania i Marcin gotują
Najlepsze burrito z kurczakiem 30

success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zapraszam do innych moich przepisów inspirowanych Meksykiem: –  sałatka meksykańska z kurczakiem –  tacos z tofu –  tacos z rybą –  tacos z szarpaną wieprzowiną –  chilli con carne z dynią –  bowl burito z łososiem –  chili z fasoli –  tacos ze stekiem –  przepis na guacamole –  tacos

nietylkopasta.pl
Parówki na obiad 39

Parówki na obiad czasem i u nas się pojawiają a jakże, głównie na prośbę dzieci i głównie kiedy obiad gotuje mąż. Czemu? Bo takie nacięte i

Dorota Smakuje
Sushi bez rolowania 37

Sushi bez rolowania to wspaniała i pyszna propozycja dla miłośników japońskiego klasyka, szczególnie dla osób które nie lubią rolować. Przygotowujemy ryż jak do sushi oraz dodatki

Dorota Smakuje
Naleśniki – jak zrobić idealne ciasto i wybrać najlepsze nadzienie 41

bliny) – to cienkie i elastyczne placki z mąki pszennej lub gryczanej, drożdży, jajek i mleka. Można je jeść na słodko lub na słono, z kawiorem, śmietaną, twarogiem, mięsem, rybą lub grzybami. Naleśniki rosyjskie są tradycyjnym daniem w Rosji i krajach słowiańskich, szczególnie podczas Maslenicy – tygodnia przed Wielkim Postem. Naleśniki meksykańskie (tortille) – to bardzo cienkie i twarde placki

Ugotowane pozamiatane
Pyszna pasta z tuńczyka 39

zaczyna domagać się pożywniejszego jadła. Sięgnęłam więc do kuchennej „spiżarki” po tuńczyka, dodałam kilka składników i przygotowałam pastę do pieczywa – najlepiej domowego 😋 Jeśli i Ciebie najdzie ochota, potrzebujesz: Rybę odcedzamy i w dużej misce rozwarstwiamy widelcem. Ogórki (obieram ze skórki) i cebulę drobno szatkujemy. Jajka starłam na tarce – duże oczka. Po dodaniu pozostałych składników mieszamy i właściwie możemy

Fit Wyspa