Dla jednych miesiąc to dużo, dla innych mało, niektórzy planują menu świąteczne z miesięcznym wyprzedzeniem, dlatego postanowiłam już teraz co jakiś czas dodawać nowe propozycje świątecznych dań. Dzisiaj są kolejne śledziki. W święta a szczególnie w Wigilię nie może zabraknąć na naszym stole śledzi. Oprócz tych corocznych, tradycyjnych staram się zawsze wykonać jakieś inne, nowe, w końcu śledź nie jedno ma imię i jest wdzięcznym tematem kulinarnym. W zeszłym roku jedną z propozycji był ten oto śledź po kas... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cudowny jest ten okres przedświąteczny...:-) Śledzie po kaszubsku uwielbiam:-) Zresztą każde śledzie uwielbiam:-)
Okres przedświąteczny mógłby trwać dłużej ;-) Śledzie w kążdej postaci. pozdrawiamy
Zgadzam się w zupełności: śledź nie jedno ma imię i za to go uwielbiam. Najśmieszniejsze jest to, że śledzie po Kaszubsku wcale nie wywodzą się z ziemi kaszubskiej :) ale to nie zmienia faktu, że są pyszne. Pozdrawiam
O tak! Śledziki po kaszubsku to zdecydowanie moje ulubione. Zaraz za nimi są śledziki w śmietanie!
z ryb to ja własnie sledzie lubię najbardziej ;)) a w takiej postaci wprost Kocham!!! Piekne zdjęcie zrobiłas
świetny przepis!koniecznie muszę wypróbować!dodaję do ulubionych ;)
Czy można użyć śledzi w occie ,bo nie lubię śledzi solonych?A może przez te moczenie w zalewie śledzie robią się lepsze?
Proszę srobowac powinien być dobry efekt albo kupić śledzie s oleju. Moczenie śledzi ma na celu odsolenie ich i nadanie delikat iejszego smaku.