Orientalny łosoś z warzywami

Orientalny łosoś z warzywami

Orientalny łosoś z warzywami

Przepis na : obiad

Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podane z kaszą jeczmienną pęczak. Czas przygotowania: 1,5 godziny Ilość porcji: 1-2 osób Trudność przygotowania:  średnie SKŁADNIKI : 400g fileta z łososia 100g kaszy jęczmiennej pęczak 100g fasolki szparagowej 1/2 małej papryki czerwonej 1/3 małej cukini 1 łyżka oliwy z oliwek sól pieprz SKŁADNIKI MARYNATA: 9 łyżek sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka soku z limonki 2 łyżki cukru trzcinowego 2 ząbki startego czosnku 2 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.