Przepis na : śniadanie
Jajka proste i szybkie w przygotowaniu. Sprawdzą się zarówno na śniadanie, kolacje czy jako przystawka na Wielkanocnym stole, polecam :) Składniki : - puszka sardynek w oleju 110 g -3 jajka ugotowane na twardo -pieprz -dodatki : marynowana papryka, kukurydza, szczypiorek, ulubione kiełki Jajka przepołowić, wydrążyć delikatnie zółtka. Za pomocą blendera zmiksować sardynki, wraz z olejem i żółtkami. Za pomocą szprycy napełnić połówki białek kremem sardynkowym. Jajka ułożyć na salater... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...