Jajka faszerowane kremem z sardynek

Jajka faszerowane kremem z sardynek

Jajka faszerowane kremem z sardynek

Przepis na : śniadanie

Jajka proste i szybkie w przygotowaniu. Sprawdzą się zarówno na śniadanie, kolacje czy jako przystawka na Wielkanocnym stole, polecam :)    Składniki : - puszka sardynek w oleju 110 g -3 jajka ugotowane na twardo -pieprz -dodatki : marynowana papryka, kukurydza, szczypiorek, ulubione kiełki   Jajka przepołowić, wydrążyć delikatnie zółtka. Za pomocą blendera zmiksować sardynki, wraz z olejem i żółtkami.  Za pomocą szprycy napełnić połówki białek kremem sardynkowym.  Jajka ułożyć na salater... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.