Tajska zupa z czerwoną pastą curry

Tajska zupa z czerwoną pastą curry

Tajska zupa z czerwoną pastą curry

Przepis na : obiad

Tajska zupa z dodatkiem czerwonej pasty curry to danie, którym zajadać można się bez końca. Jest to idealna propozycja dla tych, którzy tak jak i ja uwielbiają połączenie owoców morza ze świeżymi ziołami, warzywami oraz makaronem ryżowym. Czerwona pasta curry to jeden z głównych składników, jakie znaleźć można w tej właśnie zupie. Podstawowymi składnikami, z których powstaje owa tajska czerwona pasta curry są: czerwona papryczka chili, czosnek, trawa cytrynowa, kurkuma, sól oraz pasta krewetkowa. Do tychże skła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.