Przepis na : obiad
Pyszne, smażone krewetki na maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Podlewane białym winem, podawane z bagietką. To szybki i łatwy przepis na przystawkę. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 1 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI : 20 krewetek białych 2 ząbki czosnku 100ml białego wytrawnego wina 50g masła 1 łyżeczka natki pietruszki oliwa sól pieprz 1. Krewetki obieramy z pancerzy i usuwamy jelitka. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i podsmażamy półplastetrki czosnku... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...