Krewetki z patelni z masłem, czosnkiem i chili. Nasze ulubione. PRZEPIS

Krewetki z patelni z masłem, czosnkiem i chili. Nasze ulubione. PRZEPIS

Krewetki z patelni z masłem, czosnkiem i chili. Nasze ulubione. PRZEPIS

To nasz ulubiony sposób na przyrządzanie krewetek z patelni. Maślany sos z czosnkiem i chili robi tu niesamowitą robotę. Uwielbiamy! Przepis na krewetki z patelni z masłem, czosnkiem i chili Składniki: 250 gramów krewetek bez pancerzyków – im większe, tym lepsze, 1/5 kostki masła , 1 duży ząbek czosnku lub dwa mniejsze, pół łyżeczki pasty z ostrych papryczek – na przykład harissa (można zastąpić świeżym chili), 3 łyżki sosu sojowego, łyżka posiekanej natki pietruszki. Jak zrobić krewetki z pate... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.