Składniki / 2porcje : – ok. 250 g filetu z łososia ( 2 porcje) – ok. 6 małych młodych ziemniaczków – 2 garście mixu sałat
I LOVE LIFESkładniki / 2porcje : – ok. 250 g filetu z łososia ( 2 porcje) – ok. 6 małych młodych ziemniaczków – 2 garście mixu sałat
I LOVE LIFEWyobraźcie sobie risotto, ale pełne azjatyckich smaków. Taki właśnie jest kokosowy ryż z krewetkami, niezwykle kremowy, a jednocześnie bardzo wyrazisty i rozgrzewający. Przepis na kokosowy ryż
Kulinarna PolskaTen kto mnie zna wie, że ze mnie jest prawdziwa makaroniara. Zawsze mam zapasy różnych makaronów w domu, jak idę zjeść coś na miasto to przeważnie
Be Fit Be Strongksiążkę o Bałtyku. Opowiada ona o morzu, ale nie takim jakie wszyscy znamy. Zwykle kojarzy nam się z dość zimną wodą i plażą. Niektórym jeszcze z bursztynami i smażoną rybą. Okazuje się, że Morze Bałtyckie skrywa wiele ciekawostek o których nie mamy pojęcia. Czy wiecie, że Bałtyk to jedno z najmłodszych mórz? Ma zaledwie 13 tyś. lat, jest też
kruche babeczkiRolmopsy z ogórkiem kiszonym i cebulą w zalewie octowej to nic innego jak filety śledziowe zawijane z warzywami. Bardzo lubię śledzia i zazwyczaj staram się
Zrób to smacznieTortilla z kotletem mielonym – niesamowicie pyszne danie, idealne na obiad, lunch czy kolację. Jest sycące, smaczne, szybko się je robi (zwłaszcza jeśli ma się wcześniej
Dorota Smakujewlałam trochę oliwy extra virgin, żeby zablokować dopływ powietrza. Mam teraz pewność, że pesto szybko się nie zepsuje. Mogę je zjeść spokojnie w przyszłym tygodniu, bez ciśnienia. Może z rybą? Wyjdzie w praniu. Jeżeli chodzi o dodatki, nie musicie się trzymać ściśle mojego przepisu. Każde pesto wychodzi u mnie prawie zawsze inne. I nie piszę tutaj o zieleninie
Kardamonovyposiekanego szczypiorku, łyżeczka oliwy z oliwek, odrobina soku z cytryny, sól, pieprz, pieprz cytrynowy. Sposób przygotowania Kaszę gotujemy według przepisu z opakowania. Z łososia pozbywamy się skóry i nacieramy rybę solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Następnie wkładamy łososia do rozgrzanego na 210 stopni piekarnika, funkcja góra-dół i pieczemy przez około 20 minut. W tym czasie awokado i paprykę kroimy
Natka PietruszkiZrobimy dzisiaj mule po marynarsku. To klasyczny przepis, być może jedliście takie na wakacjach gdzieś nad południowymi morzami. Obiecujemy, że po spróbowaniu powrócą wszystkie najlepsze wspomnienia
Kulinarna PolskaPyszna pasta z wędzonego pstrąga, wystarczy kilka składników! Idealna na śniadanie w domu, w pracy czy na wczasach. Artykuł Pasta z wędzonego pstrąga pochodzi z serwisu
Pieprzyć z FantazjąSałatka warstwowa z ryżem, jajkami, kukurydzą i tuńczykiem. Ładnie prezentuje się na stole i fajnie smakuje. Jeżeli lubisz sałatki z tuńczykiem, myślę, że warto byś wypróbował
Smaki Na TalerzuMożna przyrządzić tak większe krewetki i krążki kalmarów, albo jedno i drugie, jak u nas tym razem. Japońska panierka panko świetnie pasuje do owoców morza. Krewetki
Kulinarna Polska