Kurczak Kung Pao

Kurczak Kung Pao

Kurczak Kung Pao

Przepis na : obiad

(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Kurczak Kung Pao to obowiązkowy przepis dla osób, które lubią orientalne smaki. Przygotowywałam go pierwszy raz z okazji Chińskiego Nowego Roku czyli Święta wiosny, które obchodzone jest na przełomie stycznia i lutego. Jest to najważniejsze wydarzenie w kulturze chińskiej. Dominującym kolorem święta jest kolor czerwony, który symbolizuje szczęście oraz sukces. Chiński Nowy Rok jest czasem, który spędzany jest z bliskimi i szczególną uwagę przywiązuje się do potraw, które przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Bazylii

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.