Przepis na : obiad
(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Kurczak Kung Pao to obowiązkowy przepis dla osób, które lubią orientalne smaki. Przygotowywałam go pierwszy raz z okazji Chińskiego Nowego Roku czyli Święta wiosny, które obchodzone jest na przełomie stycznia i lutego. Jest to najważniejsze wydarzenie w kulturze chińskiej. Dominującym kolorem święta jest kolor czerwony, który symbolizuje szczęście oraz sukces. Chiński Nowy Rok jest czasem, który spędzany jest z bliskimi i szczególną uwagę przywiązuje się do potraw, które przy... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...