Składniki: 70 g ryżu 150 g fileta z dorsza 100 g szparagów 1/2 małej marchewki kawałek czerwonej papryki 100 cukinii kawałek pora 1 ząbek czosnku 3
czarrna od kuchniWyjątkowo prosta pasta z wędzonego łososia i twarogu z dodatkiem koperku. Pomysł na pyszne i leniwe śniadanie Składniki: 150 g wędzonego łososia 200 g twarogu półtłustego
Oryginalny smakoleju sól pieprz tymianek pieprz ziołowy 2 łyżki tartego parmezanu Łososia pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę razem ze szczypiorkiem, czosnek posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać rybę, smażyć przez kilka minut. Dodać szpinak, smażyć aż szpinak odparuje. Dodać serek i śmietankę, wymieszać, zagotować. Gotować kilka minut, żeby sos nabrał gęstości. Doprawić do smaku. W międzyczasie ugotować makaron
Obiad gotowyprzystawek – fasolki szparagowej w wędzonym boczku, dwóch sałatek, pasztetu z sosem żurawinowym, ogóreczków, świeżych pomidorów oraz talerzyka serów. Na ciepło dostaliśmy makaron ze szpinakowym pesto oraz pyszną rybę w sosie śmietanowo – koperkowym. Na deser czekał talerz owoców i białe wino. Było pysznie i elegancko! Jeszcze nigdy nie jadłam w tak uroczych okolicznościach! Tuż przed wyjazdem swoją domową herbaciarnię
Raj dla Podniebieniapropozycję i wspólne spotkanie w doskonale znanym jej otoczeniu! Pogoda dopisała nam tego dnia wyśmienicie! Było przyjemnie i tak wakacyjnie! W restauracji “Panorama” wszyscy zamówiliśmy dania z rybą w roli głównej. Po obiedzie obowiązkowo trzeba było zakupić lody! Dla najmłodszej – smerfowe! W ramach “spalenia” obiadowych kalorii wybraliśmy się wszyscy na spacer do parku w pobliżu
Raj dla PodniebieniaOjj, dawno mnie tutaj nie było. Mam nadzieje, że nie zapomnieliście o mnie! Obiecuję Wam, że mam w planach wrócić do Was pełną parą! Bardzo brakowało
Be Fit Be Strongdodaj puree z dyni i gotuj, aż zgęstnieje. Doprawić do smaku i podawać z makaronem i pieczonymi warzywami. Jeśli chcesz, możesz podać danie z romantyczną przystawką, np. kurczakiem lub rybą. Upewnij się, że przygotowałeś wystarczająco dużo puree z dyni z wyprzedzeniem, aby zaoszczędzić czas podczas przygotowywania tego dania. Jeśli szukasz wyjątkowego przepisu na Walentynki, nie szukaj dalej niż Closet Cooking
Patchworkmożesz zastąpić pastę z chili lub cukier dżemem z chili. Ta smaczna zupa opiera się na starożytnym przepisie z regionu Równin Centralnych w Tajlandii. Jej podstawowe składniki to ryż, ryba, warzywa i przyprawy, a sama w sobie stanowi doskonały posiłek. Jeśli chcesz, możesz dodać cayenne, aby uzyskać dodatkowe ciepło. Jeśli jesteś wrażliwy na sól, możesz użyć niskosodowego rosołu z kurczaka
Patchworksię spodobać: Indyk ze szparagami>>> Kotlety schabowe duszone w sosie Hoisin>>> Kurczak z ciecierzycą w czerwonym curry>>> Miodowo-musztardowa ryba w folii>>> Maślany ziołowo-czosnkowy pieczony kurczak>>> Japońskie pierożki Gyoza>>> Pulpety gotowane. Pulpety gotowane Oto lista składników potrzebnych do przygotowania pulpecików: 500g
Moja Książka KucharskaSushi zawsze kusi! Próbowaliście już robić je w domu? To wcale nie jest trudne, a już 18.06 obchodzimy Dzień Sushi, więc warto spróbować! Na gifie, który
FlymetothespoonNiedziela – u kogo rosół na obiad? U mnie był Gotowałam go już od wczoraj, a właściwie wrzuciłam składniki do wolnowaru i włączyłam. Rano rosół był gotowy
Dorota SmakujeLekka sałatka nicejska z tuńczykiem , kaparami i jajkiem, to prosta przekąska z samej natury, która idealnie sprawdzi się na upalny, letni dzień. Szczególnie wówczas, gdy ostatnią
Kuchnia Na WypasieMasz odrobinę wędzonej makreli i znudziło Ci się podawanie jej w paście czy na kanapkach? Tym razem wykorzystaj tę pyszną rybę do przygotowania pysznej sałatki. Warto ją zrobić z młodymi ziemniakami, a do tego dodać jeszcze trochę pysznych warzyw i dodatków. Zapraszam na przepis. @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px
nietylkopasta.plmarynowanych, smak będzie bardziej wyrazisty i kwaśnosłodki. Jak podać sałatkę pieczarkową? Sałatka z pieczarek świetnie odnajdzie się na świątecznym stole wśród innych pysznych dań takich jak sałatka jarzynowa lub ryba w galarecie. Najlepiej smakuje na zimno, choć jest smaczna także bezpośrednio po przygotowaniu. Sałatka pieczarkowa przepis ma niezwykle prosty, podsmażone pieczarki z dodatkiem soli należy połączyć z pokrojonym w kostkę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!