ryby - 22566 przepisów (strona:688/1505)

sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym 277

tuńczyku nawijam i nawijam :D Ale przyznam się, że w promocji w markecie udało mi się kupić kilka puszek w tańszej cenie :P Bardzo lubimy wszelakiego rodzaju ryby w różnych postaciach. W postaci puszek również :D Jak brakowało mi weny w kuchni, bo tak się zdarzało, przeglądałam szafki w kuchni a co tam ja miałam takiego. Różne produkty się

Pieprzyć z Fantazją
makaron z tuńczykiem w śmietanie #MasterTuńczyk 201

Cześć :D Jeśli ktoś się zastanawia, co ugotować na szybko, to proponuję właśnie to danie. Coś dla smakoszy owoców morza i wszelakich ryb w każdym wydaniu :D Makaron z tuńczykiem w śmietanie - palce lizać! Składniki: * 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Princes        * 30 dkg makaronu * 150 ml śmietany 30% * 1 mała cebula

Pieprzyć z Fantazją
Bułki do hot dogów stylu New England – wytrzymałe, miękkie i puszyste 329

dogi już dawno awansowały z podłego fast food’u do dań kategorii gourmet. Rzemieślnicze bułki, samodzielnie robione mieszanki mięs czy roślin strączkowych (w wypadku wersji wegańskiej) na kiełbaski , ryby i owoce morza, mnogość dodatków, relishy, sosów i sposobów podania sprawiły, że ‘kiełbasa w bułce’ stała się przedmiotem pożądania.   Domowe hot dogi będą jeszcze większym przysmakiem, jeśli samodzielnie zrobicie

Karo in the Kitchen
Makaron z krewetkami po włosku 248

Makaron z krewetkami po włosku Przepis na makaron z krewetkami po włosku jest świetnym pomysłem na smaczny obiad lub kolację dla smakoszy śródziemnomorskich potraw. Można czasami

zielonacukinka
Poniedziałek: Pieczone bakłażany z chermoulą, bulgurem i jogurtem 149

Orzechy nadają chrupkości kremowemu bakłażanowi. Poezja. Czas: 60 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2-3 Orientalny sposób na bakłażana Chermoula jest znaną w całym Oriencie przyprawą głównie do ryb i owoców morza. Bazę stanowi kolendra i kmin rzymski plus dodatki. W tym przepisie chermoula została użyta do zaromatyzowania bakłażana, pieczonego później dość długo w piekarniku. Sam w sobie

Niedzielny kucharz
Pieczone bakłażany z chermoulą i bulgurem 177

przypraw i różnych technik przygotowania składników. Czas: 60 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2-3 Orientalny sposób na bakłażana Chermoula jest znaną w całym Oriencie przyprawą głównie do ryb i owoców morza. Bazę stanowi kolendra i kmin rzymski plus dodatki. W tym przepisie chermoula została użyta do zaromatyzowania bakłażana, pieczonego później dość długo w piekarniku. Sam w sobie

Niedzielny kucharz
Dietetyczny obiad z łososiem i warzywami na parze 214

Planuje pozbyć się kilku kilogramów, ale nie jest to łatwe. Nie lubię diet ani niesmacznych dietetycznych dań. Będę szukała czegoś co będzie mi smakowało mimo że

Kuchnia Pokoleń
Curry z kurczakiem i dynią 217

Curry to indyjska potrawa oznaczająca ni mniej, ni więcej, jak warzywa, mięso, ryby, lub inny główny składnik dania przyrządzany w sosie. To dla mnie także synonim przepysznie rozgrzewającej potrawy, gdyż najbardziej lubię bardzo ostrą wersję tego dania. Jednak curry to jednocześnie raczej lekki posiłek, więc świetnie sprawdzi się o każdej porze roku. Dzisiejsza propozycja zakłada użycie dyni, która oczywiście

Pichceniomania
Ramen 258

zależności od receptury. Ramen do Japonii przywędrował z Chin i różni się od tradycyjnych japońskich zup tym, że zawiera mięso, podczas gdy tradycyjnie w Japonii stosowało się głównie ryby i warzywa. Ramen trafił do Japonii w XIX wieku, jednak popularny stał się po II wojnie światowej. Jest jednym z najczęściej spotykanych dań typu Fast food. Ramen został wykorzystany

mojewypiekiinietylko
Parówki w cieście francuskim z czarnuszką 241

cieście francuskim wspominam za każdym razem, gdy go używam – i tak będzie tym razem. Wyśmienite na słodko i takie samo na wytrawnie. Wspaniale się komponuje z owocami, warzywami, mięsem, rybami, przeróżnymi masami i dodatkami. Na równi z drożdżowym – oba wypieki sprawiają mi wielką frajdę. Dodatkową zaletą ciasta francuskiego jest to, że można kupić bardzo dobre – gotowe do pieczenia

mojewypiekiinietylko
Makowiec japoński 190

obniża poziom cholesterolu. Jest bardzo popularny i chętnie wykorzystywany w polskiej kuchni - najczęściej do ciast i słodkich potraw, ale nie tylko. Śmiało możemy go użyć jako panierki, np. do ryb, tworząc tym samym niezapomnianą kompozycję smaków. Z dodatkiem bakalii stanowi też wyśmienitą masę do nadziewania kruchych babeczek czy wypieków z ciasta francuskiego. Makowiec japoński. Składniki na ciasto półkruche (forma

mojewypiekiinietylko
Kokosowe kulki a’la Raffaello 178

kiedyś uznawany za tropikalny rarytas. Dziś, także w polskiej kuchni, stał się niezwykle popularnym dodatkiem. Można go wykorzystać zarówno do deserów , jak i dań obiadowych, w tym np. mięsa , ryb, czy krewetek . Mleczko kokosowe świetnie nadaje się do drinków, koktajli , deserów lub dań orientalnych , np. do gotowanego z curry ryżu. Jest również wspaniałym zamiennikiem mleka krowiego dla osób, które

mojewypiekiinietylko
Wegańskie kotleciki z fasoli 185

Wegańskie kotleciki z fasoli (niektórzy mogą woleć nazywać je burgerami lub pasztecikami), są bardzo proste w składzie i mają lekko ryby smak . I chyba Was nie zaskoczę jak powiem, że, podobnie jak w rosołku , za rybny aromat odpowiadają wodorosty. Nasi goście delektując się nimi nie mogą się nadziwić, że te kotleciki nie rozlatują się Taka jest ich niewątpliwa zaleta

Lamarida.pl
Golonka w piwie (metodą sous vide) 272

temperatura ta jest również dobra do szybkiej pasteryzacji powierzchni mięsa. W tej temperaturze przygotowujemy również większość warzyw. Metodą tą możemy przygotować między innymi mięsa, ryby, owoce morza, warzywa i owoce.  Dzięki szczelnemu zamknięciu i stałej temperaturze produkt końcowy jest pełen naturalnego smaku i aromatu, oraz zachowuje wszelkie drogocenne makro - i mikroelementy. Naturalne soki są zatrzymane w potrawie

Kulinarne przygody Gatity
Ryż ze szpinakiem, pomidorami i fetą po grecku - Spanakorizo 230

dodatkiem szpinaku, wzbogacony o dymkę, koperek i pora. Świetny jako samodzielne danie wegetariańskie (podaje się go z dodatkiem fety i ewentualnie jajka) lub jako dodatek do mięsa czy ryb. Spanakorizo można przygotować w wersji z pomidorami lub bez, ja jednak uważam, że ich słodycz sprawia, że pilaw jest jeszcze pyszniejszy. Dlatego też oparłam się na przepisie z bloga

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania