ryby - 22566 przepisów (strona:680/1505)

Jaki sos przyrządzić do pieczonego kurczaka? 141

jabłkiem i porem. Jestem fanką sosów do mięsa i tych na ciepło i tych na zimno. Moje dzieci wręcz domagają się sosu, kiedy przyrządzam smażone lub pieczone mięso , również ryby . Często też gotuję miso bezpośrednio w sosie ale ugotowanie samego sosu to żaden problem. Sos do kurczaka z porem, jabłkiem i curry jest pyszny, aromatyczny i delikatnie ostry. Bardzo

codojedzenia
Czwartek: Chilli con carne 113

Danie w stylu naszej ryby po grecku, która z Grecją nie ma nic wspólnego. Chilli con carne z Meksykiem też niewiele wiąże, ale ma w sobie sporo latynoskiego aromatu, charakteru i ognia. I jest po prostu pyszne. Czas: 40 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 4 Przepis hiszpańskiej zakonnicy Obrzydliwe jedzenie, przedstawiane jako meksykańskie, sprzedawane od Teksasu po Nowy

Niedzielny kucharz
Florian Ogień czy Woda - pyszne polskie smaki w Warszawie 126

fartuchach, które noszą kelnerzy. Menu jest podzielone na dwa żywioły; ogień i wodę. Ogień to dania płonące, poddymiane i flambirowane. Woda to dania wysublimowane, łagodne z rybami i owocami morza. W tygodniu jest tu także serwowane menu lunchowe. Tak samo mamy tu dwie strefy, jeżeli chodzi o wystrój wnętrz. Są tu eleganckie i pięknie urządzone sale vintage

Kulinarne przygody Gatity
Wtorek: Zapiekanka ziemniaczano-batatowa cottage pie 162

dań na świecie. Cottage pie – sposób na warzywa z rosołu My też je bardzo lubimy i przyrządzamy w różnych wersjach: z kalafirowym pure , wegetariańskie, zapieczone w słoiku , z rybą . Sheperd’s pie świetnie nadaje się do zużycia resztkowego pure i warzyw z rosołu. W tym tygodniu właśnie na bazie włoszczyzny z bulionu zrobiliśmy zapiekany lancz. W przepisie poniżej opisaliśmy(...)bazie jagnięciny/baraniny nazywa się sheperd’s pie, czyli zapiekanka pasterska. Cottage pie, czyli zapiekanka wiejska, ma w składzie wołowinę. Jest jeszcze jedna wersja zapiekanki – fish pie, czyli z rybą. Składniki: 500 g mięsa wołowo/wieprzowego 2 marchewki 2 pietruszki Kawałek selera lub 2 łodygi naciowego 1 łyżeczka suszonego rozmaryny (utartego na proszek) lub gałązka świeżego 1 czerwona cebula

Niedzielny kucharz
KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 468

kromka: 73 g, 125 kcal, B 10 g, T 8 g, W 2 g. Makro i tłuszcz należy podbić odpowiednimi dodatkami takimi jak masło, smalec, sery, pasty, ryby, mięso itd. Artykuł KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
MAŚLANE PUREE ZIEMNIACZANE 64

Idealne „comfort food” na zimę – miseczka ciepłego, maślanego puree ziemniaczanego. Chyba nie muszę dodawać, że świetnie pasuje do ryby, mięsa i mnóstwa innych rzeczy? Składniki*: 1kg ziemniaków 50g masła 70-75ml mleka 2% gałka muszkatołowa czarny pieprz sól gotuj ziemniaki w łupinkach do miękkości gdy będą gotowe, obierz je ze skórki rozgnieć ziemniaki dodając masło

SandraFrej.com
Gotowanie na parze – jak gotować, co i czemu warto? 110

sprawi, że czas przyrządzenia posiłków zostanie rozłożony i będą mogły dojść o podobnej porze. Aby przyspieszyć cały proces gotowania na parze można pokroić mięso i warzywa, a zamiast przygotowywania ryb w całości użyć filetów. Taka metoda skróci cały proces o dobrych kilka minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotowanie na parze ziemniaków odbywa się podobnie jak przygotowywanie innych potraw. Obrane

Kulinarne Przeboje
Sałatka obiadowa z buraczków 115

sałatka to nowość, która mi posmakowała i którą podpatrzyłam na stronce „SmakowiteDania” ( filmik ). To świetny pomysł na smaczny i zdrowy dodatek do obiadu. Jest idealna do mięs, ryb oraz na grilla Składniki: 4 średnie buraki ćwikowe 2 średnie jabłka 1 średnia cebula pęczek szczypiorku 3 łyżeczki tartego chrzanu 4 łyżki śmietany 12% lub 18% cukier sól

Kulinarne S.O.S.
Kotlety rybne siekane 105

Jeśli znudziła Ci się klasyczna smażona ryba, dla odmiany polecam smaczne i proste w przygotowaniu kotlety rybne Pomysł na nie znalazłam w Kuchni Marzenki ( filmik ). Zrobisz je bardzo szybko. Nie wymagają mielenia mięsa – wystarczy posiekać rybę lub pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z pozostałymi składnikami, uformować i usmażyć. To świetne danie obiadowe, które można podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami

Kulinarne S.O.S.
KUCHENNA APTEKA #24 - OLIWA Z OLIWEK 118

omega-3 jest niezdrowa i sprzyja stanom prozapalnym, dlatego należy zadbać o odpowiednią ilość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych obecnych m.in. w oleju rzepakowym i lnianym,  siemieniu lnianym, tłustych rybach morskich Rodzaje oliwy: extra virgin -  oliwa najwyższej jakości, z pierwszego tłoczenia, tłoczona na zimno, o najmniejszej kwasowości virgin - oliwa z pierwszego tłoczenia o nieco wyższej kwasowości niż extra virgin

Kuchnia MagdaLeny
Surówka kopenhaska 380

Surówka kopenhaska – to propozycja na surówkę do obiadu, czy do dań z grilla. Świetnie pasuje zarówno do ryb, jak i mięs. Jej kolejnym plusem jest to, że osoby dbające o linię mogą śmiało skusić się na dużą porcję surówki kopenhaskiej , gdyż jest ona niskokaloryczna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka kopenhaska to często serwowana w naszym domu surówka do obiadu

Kulinarne Przeboje
Surówka z kapusty z ogórkiem i kukurydzą 212

surówki zawsze wychodzą najlepsze. Oprócz tego uważam, że im mniej składników tym smaczniej. Tak też jest z tą surówką minimum składników maksimum smaku. Świetny dodatek do różnych mięs i ryb. Składniki: 1/4 średniej główki białej kapusty 0,5 zielonego ogórka 5-6 łyżek kukurydzy z puszki 1 łyżka siekanego koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany

Ala piecze i gotuje
PESTO Z BAZYLII 175

Klasyczne pesto bazyliowe - proste w wykonaniu, a jednocześnie imponujące smakiem i aromatem. Świetne jako marynata do grillowanego kurczaka lub ryb. Wyśmienite jako dodatek do dań z makaronu, zup warzywnych oraz do klasycznej sałatki z pomidorów i mozzarelli.  Przechowywane w lodówce lub zamrożone na porcje pesto, może służyć jako awaryjny i zdrowy sposób na pyszny i ekspresowy obiad

cool and minty
Slow food w górach – Villa Greta i przepisy z puszystym serkiem 233

Czasami droga do spełniania marzeń jest kręta. Spróbowaliśmy wędzonego na zimno pstrąga z pobliskiej hodowli i serków, które David planował wykorzystać do przepisów. Almette z chrzanem idealnie pasowało do ryby. Pasta z pstrąga na serku jest zdrowsza, niż ta na majonezie, a dzięki cytrynie i świeżym ziołom, jej smak jest zupełnie inny i świeży. Przygotowaliśmy ją razem. Pasta

Poezja smaku
Surówka z marchewki i bakalii, z imbirowym winegretem 181

surówki i bardzo dokładnie mieszamy wszystko razem. Gotowe! Surówkę można jeść od razu po przygotowaniu, ale jeszcze lepsza jest po kilku godzinach, kiedy smaki się połączą. Podaję ją do ryb i jasnych mięs, ale świetnie pasuje też do wieprzowiny w postaci kotletów mielonych lub klasycznych klopsików w pieczeniowym sosie.   Dla mnie ta surówka jest na tyle wszechstronna

Karo in the Kitchen