ryby - 22566 przepisów (strona:689/1505)

Placuszki z cukinią i dodatkiem tuńczyka 211

Latem częściej przygotowujemy przepisy lekkie i fit. Na talerzach królują warzywa, owoce i ryby. Dzisiejsza propozycja to pyszne placuszki z cukinią z dodatkiem tuńczyka. #MasterTuńczyk Placuszki z cukinii Składniki 1 cukinia około 30dag 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 2 łyżki soku jabłkowego 50g mąki szczypta soli olej do smażenia 1 puszka

Kulinarne pyszności Molki
Śledzie po sułtańsku 201

Śledzie po sułtańsku są jedne z moich ulubionych. Bardzo je lubię. Wiem, że nie wszyscy są zwolennikami tych ryb, ale polecam tak przygotowane śledziki. Można je przechowywać w słoiku w chłodnym miejscu do tygodnia, a najlepiej smakują na drugi lub trzeci dzień. Więcej przepisów na te rybki znajdziecie w zakładce Śledzie. Jeżeli przygotowaliście Państwo coś z moich przepisów

O kuchni z uczuciem
LEKKA MŁODA KAPUSTA (redukcja, adptacja, keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu, laktozy i jajek) 382

domem rodzinnym jest świetną propozycją na szybki, smaczny, niskokaloryczny i niskowęglowodanowy obiad. Możecie komponować z nią przeróżne zestawy o dowolnym makro wybierając mniej lub bardziej tłuste mięsa, drób czy ryby oraz dodając ewentualnie tłuszczu (adaptacja, stabilizacja wagi). Doskonale sprawdzi się także jako danie jednogarnkowe np łopatka zapiekana w młodej kapuście . Składniki: 2 główki młodej kapusty ( u mnie po wydrążeniu

Ola la LCHF
Tesco zamyka działy mięsne! 137

tych sklepach nie kupimy już w ogóle mięsnych produktów. Te obecne będą na półkach w opakowaniach, w dziale spożywczym. Ale stoisk ze świeżymi stekami, szynkami, a nawet rybami i innymi owocami morza, w tym supermarketach wkrótce nie będzie. Jak komentują to brytyjskie media, taka zmiana na rynku sprzedaży produktów spożywczych jest zasługą pokolenia przełomu wieków (Millenialsów) oraz młodszych osób

Fleksitarianizm.pl
Cukinia i papryka po włosku 197

Cukinia i papryka po włosku to świetny przepis na przystawkę do wędlin, mięsa czy ryby. Cukinia jest zgrilowana a papryka duszona. Tak przygotowane warzywa można  przygotować szybciej i podać jako zimną przystawkę. Cukinia i papryka po włosku SKŁADNIKI 2 cukinie duża papryka bazylia 3 łyżki oleju z oliwek ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny sól do smaku

zielonacukinka
ZmysłOwa Walencja 159

zróżnicowaną kuchnię. Gwarne spotkania urozmaicane są niekończącymi się porcjami tapas, pragnienie w upalne dni gasi chłodne miejscowe piwo, ryż porastający pobliskie pola znajduje w kuchni szerokie zastosowanie, nieprzebrane bogactwo ryb sprzedawanych wprost z morza – to wszystko czyni Walencję niezwykle apetyczną. Słońca, wspaniałych widoków, życzliwych ludzi, tutejszych zapachów niestety nie uda mi się przywieźć do Polski, jednak wyjadę stąd

Gotuj po hiszpańsku
Łosoś ze szparagami 257

Łosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone kotleciki z sumakiem 225

jest świetną przyprawą, pomimo być może niefortunnej nazwy. Ma kolor mielonej kawy, pachnie lekko octem. Świetnie zastępuje cytrynę, czy rzeczony ocet w daniach, zatem będzie idealną przyprawą do ryb, drobiu, do sałatek, jako przyprawa do wszelkiego rodzaju mięs. Dzisiaj wykorzystałam go do pysznych pieczonych kotletów. Poznaj recepturę

Pichceniomania
Tatar wołowy 148

Tatar Tatar wołowy. Najlepszy przepis na tatara z mięsa wołowego.  Tatar to przystawka z surowego mięsa, mielonego lub siekanego. Do przyrządzenia tatara wykorzystujemy mięso wołowe lub ryb - najczęściej łososia lub śledzia. Sekretem najlepszego tatara jest jego odpowiednie przygotowanie. Zawsze należy pamiętać, aby mięso na tatara było bezwzględnie jak najlepszej jakości i świeże. Wszystkie narzędzia, którymi przygotowujemy tą potrawę

Moja Książka Kucharska
Sałatka nicejska z pieczonymi ziemniakami, fasolką i groszkiem 194

winnego, kaparów, a przede wszystkim anchois jest najważniejszy. To niesamowite, jak wędzona mała rybka (a konkretnie sardela) może wpłynąć na smak potraw, pozostając gdzieś w tle, bez wyczuwalnego smaku ryby, dodając słoności, aromatu wędzonki i czegoś jeszcze, co jest trudne do zdefiniowania, jak wspomnienie morza z wakacji. Jeśli nie macie anchois, a nie są dostępne w każdym sklepie, możecie

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Sałatka nicejska z pieczonymi ziemniakami 254

winnego, kaparów, a przede wszystkim anchois jest najważniejszy. To niesamowite, jak wędzona mała rybka (a konkretnie sardela) może wpłynąć na smak potraw, pozostając gdzieś w tle, bez wyczuwalnego smaku ryby, dodając słoności, aromatu wędzonki i czegoś jeszcze, co jest trudne do zdefiniowania, jak wspomnienie morza z wakacji. Jeśli nie macie anchois, a nie są dostępne w każdym sklepie, możecie

Niedzielny kucharz
5 majowych przepisów, które musisz wypróbować 177

Ziemniaki zapobiegają także mutacji komórek nowotworowych, dlatego warto po nie sięgać w ramach profilaktyki. bób Zawiera znaczą ilość białka, dzięki czemu łatwo wpisuje się w rolę zamiennika dla mięsa, ryb, czy jaj. Posiada również bogate pokłady błonnika pokarmowego oraz kwasu foliowego i odznacza się wysoką energetycznością. Błonnik znajdujący się w bobie nadaje mu właściwości oczyszczających jelita, wyzwalając

365 dni dookoła kuchni
Krokiety ziemniaczane 208

Krokiety ziemniaczane - jako dodatek do mięsa, gulaszu, ryby lub z pysznym sosem np. grzybowym. Smaczne także jako samodzielne danie ponieważ ten przepis przewiduje dodatek sera w środku  . Krokiety ziemniaczane podane z warzywami to pyszne wegetariańskie   danie . Krokiety ziemniaczane SKŁADNIKI 600g ziemniaków 2 jajka łyżka masła kawałek żółtego sera bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

zielonacukinka
Łosoś w miodowej glazurze / Honey glazed salmon 194

Znudziły się już Wam grillowe karkówki i kiełbaski? Może spróbujcie tego pysznego, soczystego łososia w słodkiej glazurze z dodatkiem miodu. Jest ultra szybki w przygotowaniu, wystarczy

karmelowy
Buddha bowl, czyli misa obfitości z puree z brokuła 153

punkcie podawania jedzenia w ten sposób. Buddha bowl jest to duża misa/talerz napełniona bardzo urozmaiconym jedzeniem w zdrowym i kolorowym wydaniu. U mnie w wersji wegetariańskiej ale dodatek mięsa, ryb czy owoców morza bardzo mile widziany. Podstawą mojej misy jest domowe puree z brokuła, które można łączyć z całą resztą podawanych składników.  Puree z brokuła: - 400g  brokuł

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania