ryby - 22566 przepisów (strona:695/1505)

Dip z mango i sosu sojowego Ponzu z frytkami z batata – przepis z warsztatów Kikkoman 146

witamin i minerałów a dzięki bogatszemu smakowi możemy dodać go mniej. Do czego możemy dodać sosu sojowego? To doskonała gotowa przyprawa lub składnik sosu do sałatek, dań z warzyw, ryb (i nie mam na myśli tylko sushi) czy grillowanego mięsa. I nie tylko w daniach kuchni azjatyckiej. Pysznie podkreśla też desery z czekoladą, sosy i makarony.   Ciekawa była

Ugotowane pozamiatane
Makaron w ziołowym, ekspresowym sosie 214

Dzisiaj propozycja makaronu, który może być całkowicie osobnym, pysznym daniem, ale genialnie sprawdzi się także jako dodatek na przykład do ryby. Pomimo iż sos nie wymaga długiego gotowania, czy jakoś bardzo skomplikowanej bazy, to jest bardzo aromatyczny i absolutnie niczego mu nie brakuje. Zioła, zwłaszcza świeże, mają to do siebie, że najlepiej dodawać je do potraw pod koniec gotowania

Pichceniomania
SURÓWKA Z GOTOWANYCH BURAKÓW I KOPRU 174

sałatki czy surówki z ich udziałem.  Dziś proponuję surówkę z gotowanych buraków z koprem i jogurtem naturalnym , którą robi się szybko .  Idealnie pasuje do obiadu , do mięs, ryb czy duszonych warzyw.  Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło.  SKŁADNIKI DLA 4 Osób: ➤4 surowe buraki

Gotowanie Patki
jajka faszerowane rybką w pomidorach... 203

Składniki: jajka 12 sztuk "L", ryba w puszce w pomidorach 1 sztuka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka, sos majonezowy chrzanowy - ile potrzeba, szczypiorek,papryka do dekoracji jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i obrać ze skorupek jajka przekroić na połowę, żółtka usunąć z białka do miski rybę w pomidorach (użyłam szprotki) wyjąć z puszki do żółtek, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Dzień Dziecka – staropolska zupa czekoladowa i nowoczesne żelki 130

życzenia. Przychodzą do nich koty, szczeniaki, Przez okno wlatują piękne ptaki, Pszczoły i bąki, nawet motyle, Choć są zajęte, wpadły na chwilę, Słonie i żaby, kozy, owieczki, A także ryby z pobliskiej rzeczki. I ja się wmieszam w tłum licznych gości, Aby ci życzyć dużo miłości” Róża. Zdjęcie: Kate’s Kitchen Staropolski przepis na zupę czekoladową (Kuchnia polska

Kate's Kitchen
Klopsiki z indyka w sosie koperkowym 160

danie lub mogą być dodawane do zup, klopsiki zaś są duszone i najczęściej podawane z sosem. Klopsiki lub pulpeciki można zrobić z mięsa wieprzowego lub drobiowego, a także z ryb. Moje klopsiki zrobione są z mielonego mięsa indyka i duszone w sosie koperkowym. Klopsiki koniecznie trzeba obsmażyć, wtedy zachowają soczystość i zbyt długo ich nie dusić, gdyż indyk jest

Kuchcik gotuje
Surówka Colesław z młodej kapusty 171

zmiękczyć kapustę. Surówka ta idealnie sprawdza się podana do każdego rodzaju mięsa. Pasuje zarówno do kurczaka jak i mięsa wołowego czy wieprzowego. Dobrze łączy się także z mięsem ryb. Sama bardzo często dodaję ją też często jako dodatek do burgerów. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także

mecooks
Dorsz z warzywami 213

Składniki: 2 porcje polędwicy z dorsza 100 g kaszy kuskus kawałek cukinii garść pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku sól, pieprz Przygotowanie: Rybę posypać solą i pieprzem, … Czytaj dalej Dorsz z warzywami

czarrna od kuchni
Pieczony łosoś ze szparagami w sosie miodowo-musztardowym (Salmone al forno con asparagi e salsa alla senape e miele) 158

oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Filety z łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, po czym odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Rybę układamy na natłuszczonej formie sk ó rką do dołu. Zapiekamy ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Oczyszczone szparagi gotujemy na parze

La grande e la piccola cuoca
Tortille z pastą jajeczną z szynką, szczypiorkiem i suszonymi pomidorami 262

Często robię różnego rodzaju pasty. Najczęściej jest to połączenie ryby z twarogiem. Tym razem przygotowałam pastę jajeczną i zamiast podać ją na kanapce, rozsmarowałam na tortillach, zrolowałam i pokroiłam na kawałki. Polecam! Składniki: 4 placki tortilli 6 jajek ugotowanych na twardo ok. 100 g szynki konserwowej w cienkich plastrach ok. 7 suszonych pomidorów szczypior z 1 dymki 2 łyżki

Czerwień i błękit
Pasta rybna z wędzonej makreli 157

biały chudy 250 g makrela wędzona około 250 g cebula sól pieprz zielona cebulka lub szczypiorek Makrelę podzielić na kawałki, usunąć ości. Do miski przełożyć ser biały i rybę, a następnie rozgnieść widelcem. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i przełożyć do miski. Przyprawić wedle uznania solą i pieprzem, całość wymieszać. Wierzch posypać zieloną cebulką lub szczypiorkiem (w misce bądź

Karola gotuje
Limonkowy ryż z kolendrą 203

porcja ryżu dla 3 - 4 osób, podana jako dodatek do dania głównego. Ryż przygotowany w ten sposób jest orzeźwiający, z wyczuwalną kolendrą. Ryż idealnie pasuje do dań mięsnych czy ryb. Doskonale komponuje się z daniami kuchni meksykańskiej i Tex - Mex np. w burrito czy Tacos. Źródło przepisu:   Mexican Please . Jeśli lubisz meksykańskiej smaki ryż podaj z  drobiowym

Gospodyni Miejska
Trójkolorowy pełnoziarnisty makaron z cukinią-pora na lunch 142

sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na szybkie dania lunchowe dla każdego: wegańskie, wegetariańskie, z dodatkiem mięsa lub ryb, na ciepło i na zimno. Każdy przepis pomysłowo podzielony jest na dwie części: to, co możesz przygotować w domu i to, jak powinieneś dokończyć danie tuż przed jedzeniem – kiedy dodać

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z tuńczykiem wg siostry Anastazji 151

Przyznam się że nie lubię tuńczyka, w ogóle nie lubię ryb, ale tuńczyk w tej sałatce zwala z nóg. Sałatka ta stała się moją ulubioną. Jak najbardziej ją polecam. Przepis pochodzi z książki 123 sałatki i surówki siostry Anastazji. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Frittata z tuńczykiem i szparagami w wiosennych ziołach 185

Tuńczyk w oleju lub w sosie własnym to bardzo uniwersalna w zastosowaniu ryba. Można dodać ją do sałatki, do sosu do makaronu, do zapiekanki.... można by mnożyć  warianty pysznych dań. Wiadomo że najprostsze dania często  są najlepsze, najsmaczniejsze. Takim daniem jest frittata. W masie jajecznaj można zatopić zdrowe szparagi, aromatycznego tuńczyka i zioła które lubicie. I taką właśnie

Gotuj Sam!