Przekąska z polędwiczki z dorsza i awokado

Przekąska z polędwiczki z dorsza i awokado

Przekąska z polędwiczki z dorsza i awokado

Delikatna i smaczna przekąska dla koneserów surowej ryby.  Składniki: Polędwiczka z dorsza 30 dag cebula biała 1 szt. Sól i pieprz do smaku Limonka 1 szt. Dojrzałe awokado ½ szt. Olej 1 ½  łyżki Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Polędwiczkę pokroić na drobne kawałki, skropić sokiem z limonki i odłożyć na pół godziny. Awokado, cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z olejem i polędwiczką. Doprawić do smaku, schłodzić w lodówce i podawać. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

polędwiczka, polędwiczki, awokado, ryby, ryba, przekąski, dorsz, przekąska, przystawki

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.