ryby - 22566 przepisów (strona:703/1505)

Kokosowe kulki a’la Raffaello 214

kiedyś uznawany za tropikalny rarytas. Dziś, także w polskiej kuchni, stał się niezwykle popularnym dodatkiem. Można go wykorzystać zarówno do deserów , jak i dań obiadowych, w tym np. mięsa , ryb, czy krewetek . Mleczko kokosowe świetnie nadaje się do drinków, koktajli , deserów lub dań orientalnych , np. do gotowanego z curry ryżu. Jest również wspaniałym zamiennikiem mleka krowiego dla osób, które

mojewypiekiinietylko
Łosoś pod pierzynką śmietanowo-chrzanową podany z pieczonymi ziemniakami i smażonymi szparagami 112

części i przyprawić solą oraz chilli. Polać odrobiną oleju i dokładnie wymieszać. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem około 25 minut w 210ºC. W międzyczasie przygotować rybę. Filet z łososia umyć, osuszyć, przełożyć na małą blaszkę do pieczenia i delikatnie przekroić na 2 części. Rybę przyprawić solą oraz pieprzem, skropić odrobiną soku z cytryny i posypać posiekanym

Ugotować
Hiszpańska paella z zielonym groszkiem 136

Hiszpańska paella to zdecydowana królowa wśród dań kuchni Półwyspu Iberyjskiego. Jej odmian jest mnóstwo, zależnie od regionu, w którym jest podawana. Może być przygotowana z kurczakiem, królikiem, rybami, owocami morza lub mixta, czyli znajdziemy w niej i mięso i owoce morza.  To zdecydowanie moja ulubiona wersja i dziś właśnie taką przygotowałam. Bazą paelli jest sofrito, czyli przesmażona

Kulinarne przygody Gatity
Udka z kurczaka w pieprzu cytrynowym 237

tego, że pieprz cytrynowy to mieszanka wielu przypraw – soli, pieprzu czarnego, czosnku, cebuli, ale też kwasu cytrynowego, cukru i samej skórki cytrynowej oraz kurkumy. To idealna przyprawa do ryb z uwagi na cytrynową nutę, ale nie tylko. Ja z powodzeniem wykorzystuje ją przygotowując udka z kurczaka w pieprzu cytrynowym. Danie jest bardzo proste w przyrządzeniu. Zajmuje niewiele czasu

Kuchennyviral.pl
Makowiec japoński 203

obniża poziom cholesterolu. Jest bardzo popularny i chętnie wykorzystywany w polskiej kuchni - najczęściej do ciast i słodkich potraw, ale nie tylko. Śmiało możemy go użyć jako panierki, np. do ryb, tworząc tym samym niezapomnianą kompozycję smaków. Z dodatkiem bakalii stanowi też wyśmienitą masę do nadziewania kruchych babeczek czy wypieków z ciasta francuskiego. Makowiec japoński. Składniki na ciasto półkruche (forma

mojewypiekiinietylko
Sałatka ziemniaczana do grilla 371

Najlepsza sałatka do grilla! Ta sałatka świetnie pasuje do mięs i ryb z grilla, a także do potraw pieczonych w piekarniku. Smakuje wybornie i pięknie prezentuje się na stole. Polecam!   Składniki: 0,5 kg ziemniaków 3-4 kiszone ogórki pęczek rzodkiewek pół pęczka koperku 1 łyżka majonezu pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól i pieprz

Blog z Apetytem
Suflet ziemniaczany z parmezanem 153

Suflet ziemniaczany z parmezanem Przystawka na jesienne wieczory, puszysta i smaczna. Dobrze pasuje do nabiału, przeróżnych mięs, ryb oraz sosów. U mnie była to uczta z dodatkiem sałaty batawii, mojej ulubionej. Proporcja na 4 kokilki. Składniki: 4 ugotowane ziemniaki  2 jajka 1 płaska łyżeczka soli morskiej 1 szczypta świeżo zmielonego pieprzu 1 szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej

Wino Francja Kuchnia
Przepyszny kurczak w marynacie musztardowo keczupowej- test patelni 126

Zostawiamy przykrytego folia spożywczą na dwie godzinki ( do lodówki). Obsmażamy kurczaka na patelni i dusimy. Na końcu dosmażamy. Podajemy na wiosennej sałatce z sosem winegret.   Pyszne filety z ryby smażone na oleju z odrobiną soku z cytryny i soli. Zachęcam do zakupu, patelnie se sprawdziły, większa do mięsa mniejsza do jajecznicy na masełku ze szczypiorkiem, pychaa

Różowa kuchnia
Ryż z ziołami 119

Ryż z ziołami Tak przygotowany ryż jest bardzo aromatyczny i pasuje niemal do każdej potrawy. Ja najchętniej podaje go do ryb i mięs z grilla. Składniki na ryż z ziołami: 150g ryżu (ja najbardziej lubię ryż Basmati), pół łyżki masła, ząbek czosnku, 2 łyżki mieszanki ulubionych świeżych posiekanych ziół (np. tymianek, oregano i bazylia). Ryż gotuję w dużej ilości

Gotuj Się Kto Może
Sałatka z tuńczyka 163

tuńczyka: Ryż gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu, jajka gotuję na twardo i studzę. Odlewam olej lub sos z puszek tuńczyka i mięso ryby rozdrabniam widelcem, odcedzam kukurydzę konserwową i wrzucam do miski. Jajka, paprykę i ogórka kroje w kostkę. Mieszam w misce wszystkie składniki, doprawiam

Gotuj Się Kto Może
Surówka z kiszonej kapusty 144

kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty i marchewki to jedna z najszybszych i bardzo uniwersalnych surówek. Pasuje niemal do każdego drugiego dania, choć ja najbardziej lubię ją do ryby. Kupując kapustę warto zwrócić uwagę na to aby była kiszona a nie kwaszona. Kapusta kiszona powstaje w tradycyjny sposób, jest lekko żółta i ma charakterystyczny zapach kwasu mlekowego

Gotuj Się Kto Może
TARTA Z ŻURKIEM I OLEJEM RZEPAKOWYM 86

rozgrzanym piekarniku do 180-190 st przez ok 25 minut.. Dlaczego Oleju rzepakowego nie może zabraknąć podczas wielkanocnego przygotowania * olej rzepakowy to nieograniczone możliwości; desery, mięsa, sałatki i ryby. Nadaje się do wszystkiego * olej rzepakowy to zdrowie. Jest to jeden z najzdrowszych olejów na świecie * olej rzepakowy to lepszy smak potraw. Nawet niejadek zje obiadek

Kuchnia w oparach
KANARYJSKI ZIELONY SOS MOJO VERDE 130

Będąc na Wyspach Kanaryjskich wszędzie pojawiał się zielony i czerwony sos. Podaje się go o każdej porze i do wszystkiego (no dobra... z wyjątkiem deserów). Używany jest do ryb, dań pieczonych, mięs czy ziemniaków. Sos przygotowujemy zarówno z ostrej jak i słodkiej papryki. Przygotowuje się go bardzo prosto i szybko dlatego możemy mieć Kanary na talerzu także w Polsce

Kuchnia w oparach
PIECZONE WARZYWA Z LASKĄ CYNAMONU 202

Wspaniałe jako dodatek do mięs i ryb, ale również wyśmienite... Artykuł PIECZONE WARZYWA Z LASKĄ CYNAMONU pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Najlepsze surówki do obiadu! 1613

przepyszna! SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I PAPRYKI PRZEPIS TUTAJ Jest bardzo smaczna, zdrowa, szybka w wykonaniu i ładnie prezentuje się na talerzu. Doskonale pasuje do wielu potraw mięsnych, ryb, a także hamburgerów. Ta surówka wspaniale wzbogaci każde danie, zarówno smakowo jak i kolorystyczni. SURÓWKA COLESLAW PRZEPIS TUTAJ To bardzo popularna, znana i lubiana surówka na bazie kapusty, marchewki

Blog z Apetytem