ryby - 22088 przepisów (strona:710/1473)

Wolnowar – wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale boicie się zapytać 145

wszelkiego typu gulasze (zarówno mięsne, jak i mięsno- warzywne lub z samych warzyw), mięsa duszone we własnym sosie, esencjonalne zupy, owoce (doskonałe są powidła śliwkowe z wolnowaru), ale też ryby i owoce morza. Crock – pot jest też niezastąpiony do przygotowania wspaniałego bigosu i żeberek, węgierskiego leczo i zupy gulaszowej, marokańskiego tajine oraz przepysznej golonki w piwie i rolady boczkowej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pieczony łosoś z makiem 148

sztuka pomidorki koktajlowe oliwa z oliwek 3 łyżki sok z cytryny 4 łyżki Łososia umyj, posól i oprósz pieprzem. Wsyp mak na płaski talerz i obtocz w nim rybę. W rozgrzanym piekarniku  do 200 stopni piecz rybę ok 30 minut. Z rukoli, pomidorków i awokado zrób sałatkę. Polej sosem przygotowanym z soku z cytryny i oliwy z oliwek

AZgotuj!
Sos holenderski - przepis podstawowy 214

dosłownie kilka chwil, a składniki prawdopodobnie zawsze znajdują się w waszej lodówce. Ma doskonały smak i pasuje do wielu potraw. Bez obaw możecie serwować go np. ze szparagami, jajkami, rybami lub warzywami gotowanymi na parze. Co więcej, sos holenderski stanowi również potrawę wielu innych sosów: bearneńskiego, maltańskiego lub muślinowego. Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis. Jestem pewna

Okolice Palnika
Hummus idealny 96

Hummus ostatnimi czasy zrobił się mody. Modny tak, że nawet jedna firma od ryb, sprzedaje hummus, co prawda o wątpliwej jakości, ale hummus jest i wszyscy szczęśliwi. Hummus robią wszyscy i bardzo dobrze, bo ciecierzyca jest zdrowa. Ciecierzyca to roślinka, która nie rośnie dziko, rośnie sobie tylko w uprawach, czasem spotkacie nazwę cieciorka lub groch włoski. Ma sporo białka

ladykitchen
Miso-shiru – historia prawdziwa – przepis 98

przygotowuje się z bulionu dashi, pasty z fermentowanej soi miso oraz wielu dodatków zależnych od własnych upodobań, regionu, czy też pory roku. Dodatkami tymi może być tofu, mogą być ryby, mogą być sezonowe warzywa. Generalnie, jak chodzi o składniki miso-shiru (prócz tych podstawowych: dashi i pasty miso) powinny one być sezonowe i odzwierciedlać aktualną porę roku. A cóż

Kate's Kitchen
Zapiekanka z patelni 755

solidnie wykonana, nieprzywierająca powłoka quantanium real stone - wzmocniona naturalnymi cząsteczkami mineralnymi tytanu i kamienia, bez toksycznych substancji, w 100 % wolnych od PFOA. Powierzchnia jest idealnie gładka, żadne potrawy (nawet ryby) do niej nie przywierają i nie przypalają się, a umożliwia nam smażenie z jedną kroplą oleju. To doskonałe rozwiązanie, bo nie tylko możemy smażyć niskotłuszczowe potrawy, ale też dzięki

Kolorowy Przepisownik
SURÓWKA Z PORA Z DODATKIEM JABŁKA I MARCHEWKI 169

Prosta,szybka surówka do obiadu.Bardzo często ją robię i podaje najczęściej do smażonego kurczaka,kotlecików i ryb. SKŁADNIKI 3 średnie marchewki 3 jabłka 3 łyżki jogurtu naturalnego por (biała część) sól,pieprz WYKONANIE. Pora,marchewkę i jabłko dokładnie myjemy,marchew i jabłko obieramy. Pora kroimy na talarki posypujemy solą i na chwilę odstawiamy.W tym czasie marchew i jabłka ścieramy

Mała w garnku miesza
Smaki Wisły. Cztery Pory Roku - spotkanie pierwsze 137

smakowały wyjątkowo i niebanalnie. Mój hit to wołowina, pierogi i oczywiście deser, czyli gotowana pszenica z musem rabarbarowym i karmelem. Kolejne spotkanie już w maju, a jego temat to: " Ryby, raki i szparagi". Tym razem niestety nie będę mogła uczestniczyć. Ale w czerwcu pojawię się na pewno i znów opowiem Wam smaczne historie

kolorowotorcikowo
Placki z pieczarkami i suszonymi pomidorami 213

domowymi dipami, np. czosnkowym, pomidorowym ostrym bądź pesto. Wersja mięsna, inna? - dodajcie do nich dowolną kiełbasę, parówki lub wędlinę, groszek, kukurydzę, soczewicę, fasolę. Nawet kawałki kurczaka lub ryby. Tarty twardy ser i bazylię, powstaną placki serowe. Na pewno każda wersja będzie nie tylko inna, ale i bardzo apetyczna!:) Składniki: 280 g mąki 8 pieczarek 4 suszone

Zasmakuj Kuchni
PASZTET Z ŁOSOSIA 116

kroimy w drobną kostkę.  Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę. Koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski z rybą. Dodajemy jajko, otręby, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy: sól, pieprz, paprykę słodką mieloną i gałkę muszkatołową. Masę mieszamy dokładnie za pomocą dłoni, a następnie przenosimy do małej foremki

Kuchnia MagdaLeny
Pasta z wędzonej makreli 166

pastą to super smaczne śniadanie :) Polecam :) Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 3 jajka 3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu pieprz Makrelę obrać z ości i skóry. Można rybę rozgnieść widelcem, ale ja polecam posiekać nożem, ponieważ w ten sposób można wyłapać każdą ość, której się nie zauważy przy obieraniu. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę

kuchnia doski
SOS A'LA TZATZIKI Z CUKINI I IMBIRU DO RYB I MIĘS Z GRILLA 125

Bardzo wyrazisty sos a' la tzatziki na bazie cukini i imbiru,bardzo orzeźwiający.Polecam do ryb i mięs grillowanych.  1 jogurt typu greckiego 0.5 małej startej na tarce że skórką cukini 0.5 cm.startego na tarce imbiru 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oliwy Odrobina soku z cytryny Sól i świeżo zmielony pieprz ***************************************** Startą cukinię lekko solimy i odstawiamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania