ryby - 22088 przepisów (strona:704/1473)

Dorsz ze szpinakiem i pieczarkami 107

jogurtu greckiego 2 łyżeczki  oliwy z oliwek Sok z połowy  cytryny Czosnek granulowany,  sól,  pieprz,  odrobina imbiru,  paryka słodka,  gałka  muszkatołowa Rybę  osuszyć  i skropic sokiem z cytryny.  Przyprawić  solą, pieprzem, czosnkiem, papryką  i imbirem. Odstawic do lodówki  na pół  h.  Cebulę  zeszklić(...)oliwie,  dodać pokrojone pieczarki i calosc dusic aż  pieczarki zmiękną.  Dodać  szpinak,  doprawić obficie solą,  pieprzem,  czosnkiem i gałką  muszkatołową.  Rybę  wyłożyć  na dnie naczynia  żaroodpornego,  przykryć zawartością  patelni- szpinakiem z pieczarkami:)  Całość  można  posypać  startym serem

Mamuśka wraca do formy
Szaszłyki z krewetkami i serem halloumi 165

Możecie użyć innego sera, ale musi być taki co podczas podgrzania nie rozlewa się tylko mięknie. Tak przygotowane szaszłyki są pycha. Przygotowanie marynaty – do miseczki

Kuchnia Pokoleń
Kurki w śmietanie 125

Kurki w śmietanie to prawdziwy rarytas! Każdy amator grzybów ceni je za uniwersalność i prostotę. Jest to bowiem danie, które można podawać z makaronem, ziemniakami i pieczywem. Pasuje do ryb i mięs. Nasz przepis na kurki w śmietanie nie zawiera wielu składników, by nie zabić aromatu i smaku grzybów. Za to przecież kochamy te małe

Ugotujmy Coś
Śledzie w zupie śmietanowej z obierankami po łódzku 199

Babcia robiła, mama robiła, ja uwielbiam to danie, moje dzieci jak były małe zajadały co sobota, teraz już niekoniecznie ale lubią. Pamiętam jak cała rodzinka zasiadała

Moje Małe Czarowanie
Uniq Nordic Gold - Zadbaj o zdrowie swojego psiaka! 126

plantacji... czego chcieć więcej?!  W składzie karm znaleźć można KURCZAKA I OWOCE MORZA. Dlaczego? To świetne źródło białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Kurczaki pochodzą z wolnego wybiegu, a ryby i kryl są wolne od zanieczyszczeń.  JABŁKA I WARZYWA Z karmą psiak zjada średnio jedno jabłko, zawierające ok. 30 witamin, wiele minerałów i błonnik dziennie co wpływa świetnie

Czarnawisienka
Surówka z młodej kapusty i kopru włoskiego (fenkułu) 229

szczypiorkiem i koperkiem wymieszać w misce lub salaterce. Składniki sosu połączyć ze sobą. Warzywa polać sosem i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Schłodzić kilkanaście minut. Podawać do mięs i ryb

Czerwień i błękit
Dorsz cytrynowy 129

porcje: 2 kawałki polędwicy z dorsza skórka otarta z cytryny łyżka oliwy przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, kurkuma Wykonanie:  Oliwę mieszamy ze skórką cytrynową i odrobiną czosnku granulowanego. Rybę nacieramy solą, pieprzem i kurkumą, smarujemy cytrynową oliwą. Rybę odstawiamy do lodówki na godzinę, następnie pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni w naczyniu żaroodpornym przykrytym folią aluminiową

Smak mojej kuchni
pyszna makrela z jajkami... 146

twardo 4 sztuki "L", cebula 1 średnia, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, majonez 5 łyżek, koperek 1/2 pęczka świeżą wędzoną makrelę dokładnie obrać z ości, do miski z rybą wsypac pieprz, cebulę pokrojoną w kostkę, dodac majonez i widelcem pognieść i połączyć składniki jajka ugotowane na twardo i wystudzone obrać i przez kratkę do jajek przecisnąć do makreli, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Wędzarnia ogrodowa - fantastyczny sposób na domowe specjały dla całej rodziny 123

piwnicy lub w garażu, aby nikomu nie przeszkadzały. Dodatkowo w wędzarni ogrodowej można przygotowywać różnego rodzaju produkty, począwszy od mięs i smacznych wędlin, poprzez różnego rodzaju sery, a na rybach skończywszy. Ponadto mamy pewność, że wszystkie przygotowane w wędzarni ogrodowej specjały nie tylko będą miały wspaniały aromat i nieziemski smak, ale również będą pozbawione konserwantów. Wędzarnia ogrodowa

Kuchcik gotuje
Młoda kapusta kiszona 162

możemy ją wykorzystać, albo przełożyć do słoika, zakręcić pokrywką i odstawić w chłodne miejsce np. do lodówki, albo wynieść piwnicy. Z młodej kiszonej kapusty można zrobić np. surówkę do ryby lub mięsa, albo pyszny kapuśniak z młodej kiszonej kapusty . Smacznego! The post Młoda kapusta kiszona appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grzanki z „tuńczykową” pastą ze słonecznika 154

ozostając w temacie oszukanych „ryb” (po wegańskim sushi ), przedstawiam Wam „tuńczykową” pastę ze słonecznika. Zaserwowana na chrupiących grzankach z ulubionymi warzywami nie ma sobie równych! W ogóle uważam, że słonecznik to idealna baza do wszelkich past kanapkowych. W połączeniu z dynią, czy suszonymi pomidorami jest wręcz uzależniający. W wersji „tuńczykowej” za rybny smak odpowiadają: pasta miso, olej

Food Square
BANANOWE PANCAKES Z KARMELEM + TEST PATELNI HAPPYCALL TITANIUM 119

Spisała się rewelacyjnie a wszystkie przygotowane przeze mnie smakołyki, były równomiernie smażone / upieczone … a kuchnia czysta chyba jak nigdy dotąd podczas smażenia! Świetnie spisuje się również w przypadku ryb albo delikatnych mięs ( koniec problemów z rozwalającym się podczas obracania fletem z dorsza! ) Przygotowałam w niej pyszny soczysty omlet z warzywami, delikatne bananowe pancakes z karmelem i chrupiące tosty

Ostra na Słodko
Wegańskie sushi z „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka 130

warzyw w tradycyjnie zakwaszony awaze-zu ryż i glony nori smakiem do złudzenia przypominają oryginalne sushi i nikt by nawet nie pomyślał, że nie zawierają w sobie ani grama ryby i są w 100% wegańskie. To sushi było absolutnym hitem podczas moich ostatnich warsztatów: UMAMI, piąty element . Jeżeli chcecie się dowiedzieć dlaczego, wypróbujcie przepis na wegańskie sushi już dzisiaj

Food Square
Placki z marchewki i kalafiora 167

Szybkie w przygotowaniu a jakże smaczne placki z marchewki i kalafiora! Nadają się idealnie jako dodatek do pieczonego mięsa, czy ryby, jak i same na lekką kolację. Uważajcie, znikają w błyskawicznym tempie! Placki z marchewki i kalafiora na około 35 placków Składniki: 1/2 główki kalafiora 2 marchewki 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki mąki kukurydzianej 2 jajka

Jaglusia
Kotlety sojowe w zalewie octowej 436

idealny i zdrowszy zamiennik octu. Otrzymywany jest w procesie fermentacji cukru. Doskonale sprawdza się jako środek zakwaszający, poprawiający walory smakowe i konserwujący. Może być stosowany do marynat, dań z ryb, sałatek, zup, przetworów owocowo-warzywnych, sosów oraz domowego zakwaszania mleka i śmietany. Jest odpowiedni dla wegetarian oraz osób dbających o zdrowie. W rozcieńczeniu z wodą w stosunku

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania