ryby - 22566 przepisów (strona:704/1505)

Puree ziemniaczane 298

warzywa kolor Najczęściej jest to szklanka, dwie zielonego rozmrożonego groszku lub marchewki zmiksowane ze śmietaną, masłem lub/i mlekiem na gładko i dodane do utłuczonych ziemniaków. Zielone puree podaję do ryby i kaczki, pomarańczowe do kotletów, pieczeni, szczególnie drobiu. Dziś delikatne, maślane puree jako dodatek do obiadu, samo danie (np. podane ze zsiadłym mlekiem :), jako dodatek od zup i sosów

Zasmakuj Kuchni
Makaron spaghetti z tuńczykiem 195

Spagetti z tuńczykiem Szukasz pomysłu,na ugotowanie czegoś  szybkiego, żeby nakarmić głodną rodzinkę ? Ten przepis jest dla Was 😀 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI 3 łyżki oliwy

zielonacukinka
Zapiekanka z rybą 237

fenkuła 1 cebula 1/2 pora 1/2 chili 500 g filetów rybnych 1 kalafior lub 1 opakowanie mrożonego 1/3 szklanki mleka 1 łyżka masła … Czytaj dalej Zapiekanka z rybą

czarrna od kuchni
Łosoś z porową pierzynką 174

około 4-5 minut, cały czas mieszając. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Wlewamy śmietankę i dodajemy serek topiony. Smażymy jeszcze chwilę, do czasu aż ser się roztopi. Pory wykładamy na rybę. W małym garnuszku mieszamy majonez z parmezanem i wiórkami kokosowymi. Mieszankę tą wykładamy na pory, starając się rozprowadzić ją jak najcieńszą warstwą. Łososia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni(...)około 15-20 minut (gdyby warstwa majonezu zaczęła się zbyt szybko rumienić, przykrywamy rybę folią aluminiową). Przed podaniem posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem

Smaki Na Talerzu
Przekąska z polędwiczki z dorsza i awokado 135

Delikatna i smaczna przekąska dla koneserów surowej ryby.  Składniki: Polędwiczka z dorsza 30 dag cebula biała 1 szt. Sól i pieprz do smaku Limonka 1 szt. Dojrzałe awokado ½ szt. Olej 1 ½  łyżki Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Polędwiczkę pokroić na drobne kawałki, skropić sokiem z limonki i odłożyć na pół godziny. Awokado, cebulę pokroić w kostkę

Tradycyjna Kuchnia
Pyszne śniadanie z sucharkami MAMUT 124

cztery propozycje na pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie. Każdy tu znajdzie  coś dla siebie, bo każdy przepis jest inny. Będzie coś dla Wegetarian, dla Mięsożerców, dla lubiących ryby i dla Łasuchów oczywiście. Bazą wszystkich propozycji są suchary firmy Mamut . Wybierajcie...  1 propozycja: KANAPKA  WEGETARIAŃSKA W STYLU GRECKIM Składniki : 100 g sera feta 4 czarne oliwki

Gosia gotuje
Risotto z łososiem i groszkiem 142

Risotto nie jest popularnym daniem w Polsce, a szkoda, bo risotto, zwłaszcza risotto z łososiem to naprawdę smaczne, delikatne i pasujące do wielu... The post Risotto

Eksperymentalnie.com
Kurkuma – właściwości zdrowotne 181

antywirusowe i antybakteryjne, wskazane stosowanie w porze jesienno – zimowej jako lek na odporność Kurkuma oczyszcza wątrobę, ma właściwości przeciwrakowe, uśmierza ból Stosuj kurkumę codziennie dodając ją do mięsa, warzyw, ryb jego mocny smak i żółty kolor nadadzą Twojej potrawie głębi i pięknego koloru. Post Kurkuma – właściwości zdrowotne pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śledzie w oleju z cebulą 190

godziny. Teraz już można zajadać się pysznymi śledziami Skusicie się na takie śledzie? Mam nadzieję, że tak. Polecam i życzę SMACZNEGO! Krys Na inne pyszne śledzie zapraszam do MENU: RYBY, ŚLEDZIE Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Ziemniaki boulangère (pieczone w bulionie) 684

zrobiłam je według przepisu ,który znalazłam w książce kucharskiej dołączonej do mojego robota Cooking Chef by Kenwood. I tak nudny ziemniak staje się aromatycznym i wykwintnym dodatkiem do ryb i mięsiwa lub staje się samodzielnym pysznym daniem! Dla:8-10 osób Czas przygotowania: 1 h 10 min Czas pieczenia:40-60 min Składniki 500 g cebuli 50 g masła

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta rybna 153

Pasta rybna Składniki: Makrela wędzona - 2 szt masło - 2 łyżki cebula - 1/2 szt Przygotowanie: Makrele dokładnie obrać z ości. Cebulę obrać i razem z masłem i rybą, zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Wszystko dokładnie wymieszać. Pastą smarować pieczywo. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Zupa z lososiem - Lohikeitto czyli Zupowy Wtorek odc. 173

Bardzo, bardzo dawno nie jadłam ryby a już łososia to w ogóle nie pamiętam kiedy. Na blogu  Pistachio  zobaczyłam jednak ostatnio przepis na zupę... nie dość, że fińską, to jeszcze tak łatwą w wykonaniu, że nie mogłam się jej oprzeć.  Smak prosty, swojski, idealny na weekendowy obiad czy ciepła kolację w tygodniu. Zupa z łososiem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Karp w sosie słodko-kwaśnym 152

imbiru pieprz 2 łyżki oleju 2 łyżki octu 175 ml bulionu półtora łyżeczki mąki kukurydzianej sól Przygotowanie Marynata : połączyłem starty imbir, sos sojowy i wino. Marynatą posmarowałem sprawioną rybę. Marynowałem 25 minut. Po wyjęciu ponacinałem z obu stron w romby. Mąkę przesiałem, wlałem 150 ml wody, zmiksowałem, odstawiłem. W tym czasie oczyściłem i drobno posiekałem czosnek, imbir, dymki i chilli

R'n'G Kitchen
Ryż z kalafiora – szybko, tanio i fit! 301

trzeba go wtedy smażyć czy gotować, dodajemy tak, jak jest – surowy. Można go użyć zarówno jako dodatek – zamiennik ziemniaków, makaronu i zwykłego ryżu, np. do pieczonej piersi kurczaka, ryby , dowolnego curry czy gulaszu , ale i nadziać nim gołąbki czy warzywa naszykowane do zapiekania.   Mogłoby się wydawać, że skoro ryż z kalafiora jest tak prosty, łatwy i przyjemny

Karo in the Kitchen
Sałatka "norweska" z grillowanym łososiem 228

pieprzem i grillujemy (na patelni grillowej lub grillu elektrycznym). Można to również zrobić w tosterze  z nakładką np do pannini :) Grillowanie powinno potrwać około 5 minut do zarumienienia ryby. Łosoś wykładamy na sałatę, posypujemy pozostałymi grzankami oraz parmezanem. Podajemy polana sosem. Smacznego

ChilliJemy