sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na szybkie dania lunchowe dla każdego: wegańskie, wegetariańskie, z dodatkiem mięsa lub ryb, na ciepło i na zimno. Każdy przepis pomysłowo podzielony jest na dwie części: to, co możesz przygotować w domu i to, jak powinieneś dokończyć danie tuż przed jedzeniem – kiedy dodać
Z Kuchni Do KuchniPrzyznam się że nie lubię tuńczyka, w ogóle nie lubię ryb, ale tuńczyk w tej sałatce zwala z nóg. Sałatka ta stała się moją ulubioną. Jak najbardziej ją polecam. Przepis pochodzi z książki 123 sałatki i surówki siostry Anastazji. Czytaj więcej
PychotkaaaTuńczyk w oleju lub w sosie własnym to bardzo uniwersalna w zastosowaniu ryba. Można dodać ją do sałatki, do sosu do makaronu, do zapiekanki.... można by mnożyć warianty pysznych dań. Wiadomo że najprostsze dania często są najlepsze, najsmaczniejsze. Takim daniem jest frittata. W masie jajecznaj można zatopić zdrowe szparagi, aromatycznego tuńczyka i zioła które lubicie. I taką właśnie
Gotuj Sam!giełdzie słychać. Przepiękne drzewka, sadzonki....a nic nie kupiłam :/ Córka za to kupiła sobie przynęty do wędkowania. Ok. Jej pasja. Ja taką miałam przez chwilę jak z tatą na ryby chodziłam. Mi przeszło, córka od maleńkiego lata i coś zarzuca nad rzeką. Zrobiłyśmy sobie spacer po starówce lubelskiej. Tak wczesną porą to jest wręcz cudowne! Bardzo mało osób spacerujących
Pieprzyć z Fantazjątuńczyku nawijam i nawijam :D Ale przyznam się, że w promocji w markecie udało mi się kupić kilka puszek w tańszej cenie :P Bardzo lubimy wszelakiego rodzaju ryby w różnych postaciach. W postaci puszek również :D Jak brakowało mi weny w kuchni, bo tak się zdarzało, przeglądałam szafki w kuchni a co tam ja miałam takiego. Różne produkty się
Pieprzyć z Fantazjątuńczyku nawijam i nawijam :D Ale przyznam się, że w promocji w markecie udało mi się kupić kilka puszek w tańszej cenie :P Bardzo lubimy wszelakiego rodzaju ryby w różnych postaciach. W postaci puszek również :D Jak brakowało mi weny w kuchni, bo tak się zdarzało, przeglądałam szafki w kuchni a co tam ja miałam takiego. Różne produkty się
Pieprzyć z FantazjąCześć :D Jeśli ktoś się zastanawia, co ugotować na szybko, to proponuję właśnie to danie. Coś dla smakoszy owoców morza i wszelakich ryb w każdym wydaniu :D Makaron z tuńczykiem w śmietanie - palce lizać! Składniki: * 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Princes * 30 dkg makaronu * 150 ml śmietany 30% * 1 mała cebula
Pieprzyć z Fantazjądogi już dawno awansowały z podłego fast food’u do dań kategorii gourmet. Rzemieślnicze bułki, samodzielnie robione mieszanki mięs czy roślin strączkowych (w wypadku wersji wegańskiej) na kiełbaski , ryby i owoce morza, mnogość dodatków, relishy, sosów i sposobów podania sprawiły, że ‘kiełbasa w bułce’ stała się przedmiotem pożądania. Domowe hot dogi będą jeszcze większym przysmakiem, jeśli samodzielnie zrobicie
Karo in the KitchenMakaron z krewetkami po włosku Przepis na makaron z krewetkami po włosku jest świetnym pomysłem na smaczny obiad lub kolację dla smakoszy śródziemnomorskich potraw. Można czasami
zielonacukinkaOrzechy nadają chrupkości kremowemu bakłażanowi. Poezja. Czas: 60 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2-3 Orientalny sposób na bakłażana Chermoula jest znaną w całym Oriencie przyprawą głównie do ryb i owoców morza. Bazę stanowi kolendra i kmin rzymski plus dodatki. W tym przepisie chermoula została użyta do zaromatyzowania bakłażana, pieczonego później dość długo w piekarniku. Sam w sobie
Niedzielny kucharzprzypraw i różnych technik przygotowania składników. Czas: 60 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2-3 Orientalny sposób na bakłażana Chermoula jest znaną w całym Oriencie przyprawą głównie do ryb i owoców morza. Bazę stanowi kolendra i kmin rzymski plus dodatki. W tym przepisie chermoula została użyta do zaromatyzowania bakłażana, pieczonego później dość długo w piekarniku. Sam w sobie
Niedzielny kucharzsosu połączyć ze sobą. Warzywa polać sosem i jeszcze raz dokładnie wymieszać.?? Jeśli używamy bardzo młodej kapusty, należy ją najpierw schłodzić i zjeść zaraz po przygotowaniu. Podawać do mięs, ryb lub dań jarskich
Czerwień i błękitPlanuje pozbyć się kilku kilogramów, ale nie jest to łatwe. Nie lubię diet ani niesmacznych dietetycznych dań. Będę szukała czegoś co będzie mi smakowało mimo że
Kuchnia PokoleńCurry to indyjska potrawa oznaczająca ni mniej, ni więcej, jak warzywa, mięso, ryby, lub inny główny składnik dania przyrządzany w sosie. To dla mnie także synonim przepysznie rozgrzewającej potrawy, gdyż najbardziej lubię bardzo ostrą wersję tego dania. Jednak curry to jednocześnie raczej lekki posiłek, więc świetnie sprawdzi się o każdej porze roku. Dzisiejsza propozycja zakłada użycie dyni, która oczywiście
Pichceniomania