ryby - 22088 przepisów (strona:708/1473)

Tarta z rabarbarem i kremem patissiere 133

Tarta z rabarbarem i kremem patissiere Thermomix Składniki na ciasto: 160 g mąki 20 g cukru szczypta soli 100 g masła 40 ml kwaśnej śmietany Składniki

Themo przepisy
Krem patissiere Thermomix 255

Krem patissiere Thermomix Mocno waniliowy, gęsty i idealnie gładki. To krem patissiere. Krem można wykorzystać jako nadzienie do rurek, babeczek czy tart. Można go również jeść

Themo przepisy
Zupa ze szparagami, ziemniakami i koperkiem 160

Zupa ze szparagami, ziemniakami i koperkiem Thermomix Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła klarowanego 1500 g bulionu warzywnego 600 g ziemniaków (obranych i

Themo przepisy
Zielone szparagi z zielonym groszkiem i orzechami włoskimi - expresowa sałatka 118

Sezon szparagowy w pełni. Następny pęczek szparagów jaki kupisz koniecznie przygotuj z zielonym groszkiem. Świetne połączenie smakowe, jednocześnie z kawałkiem ryby lub mięsiwa kompletny obiad i to jaki pyszny! Dodatkowo pięknie się prezentuje! Zdrowo, pięknie, pysznie i expresowo, bo potrzebujesz nie więcej niż 10 minut. Za to właśnie uwielbiam zielone szparagi! Idealna majowa sałatka. Zapraszam do przepisu! Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Polędwiczka wieprzowa po grecku i recenzja "Filozofii smaku" Teo Vafidisa 159

greckie przysmaki. Mamy przystawki (np. nadziewane bakłażany, smażoną fetę, sałatki, pasty), zupy (grecka fasolowa, z cukinii czy rybna), dania mięsne (klasyczny gyros, musaka, dania z królika i jagnięciny), ryby i owoce morza (świetne przepisy na krewetki, ośmiornicę czy mule), dania warzywne (zapiekanki, faszerowane cukinie) i oczywiście desery (lody, suflety czy ciasteczka).  Wszystkie dania są proste w przygotowaniu

Moje Kuchenne Rewelacje
Kalafior z ciecierzycą i szparagami 166

smaku. Dlatego można je łączyć z czym popadnie, nawet z kalafiorem. Irańczycy bardzo lubią miętę pieprzową i wykorzystują ją często w swojej kuchni dosłownie zagryzając ją do mięsa czy ryby. Też mi się to udzieliło i dzisiaj jestem z miętą za pan brat! Dodaję ją do dressingów i sałatek, miksuję w koktajlach. Kalafior i mięta to super kombi

codojedzenia
Kalafior duszony z chilli 144

duszony z chilli , kuminem i kolendrą smakuje zupełnie inaczej, jest lekko pikantny i niezwykle aromatyczny. Tak przygotowany kalafior może stanowić indywidualne danie, ale także być dodatkiem do mięs czy ryb np. z grilla. Polecam! Kalafior duszony z chilli Składniki :  1 średni kalafior 0,5 łyżeczki płatków chilli lub 1 suszona papryczka chilli 1 łyżeczka nasion kuminu 1 łyżeczka

Codzienne Gotowanie
Pizza na spodzie z ziemniaków. Recenzja książki Superfood Damiana Kordasa 151

morwą, wegańskim parmezanem i wieloma innymi wspaniałymi składnikami. Dania przygotowane przez Damiana są łatwe a składniki dostępne. Damian stworzył przepisy dla wegan, wegetarian i mięsożerców. Są i moje ukochane ryby!. To świeże spojrzenie na nasz jadłospis. Dziękuję Burda Książki. Gratulacje! Świetna książka.  Damiana poznałam na warsztatach kulinarnych. Dlatego byłam bardzo ciekawa jego książki.  Według jego przepisu przygotowałam

AZgotuj!
Łosoś na parze z sosem imbirowym (Salmone al vapore con crema di zenzero) 150

pieprzem. Sos ponownie zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Filety z łososia skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Rybę gotujemy na parze ok. 15-20 minut. Ugotowane filety z łososia podajemy z sosem imbirowym. **** PREPARAZIONE Per prima cosa preparate la crema di zenzero. Pelate lo zenzero e tagliatelo a fettine

La grande e la piccola cuoca
pory na maśle 204

jednym ze swoich programów Gordon Ramsay podał takie pory do ryby pieczonej w solnej Składniki: młode pory masło białe wino sól pieprz oliwa tymianek orzechy laskowe natka pietruszki kilka ząbków czosnku Pory umyć, pokroić na kawałki około 10 cm (białe części). Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pory, dodać gałązki tymianku, czosnek – nieobrany, tylko zgnieciony nożem – obsmażyć pory

stajnia gołębie od kuchni
ŁOSOŚ PO INDYJSKU 183

Aromatyczna ryba ,orientalne smaki i " niebo w gębie".Chcesz poznać kuchnię indyjską i jej  smak , zacznij od tej potrawy , która cię przeniesie w czasie do krainy pachnącego sandałowego drzewa , tropikalnych lasów i gorącego cynamonem i kardamonem kawy.Polecam. 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 filety z łososia 1 papryka żółta 2 ząbki czosnku 3 cm.świeżego imbiru 1 cebula

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak z grzybami 163

niewypał, dlatego nie opiszę :P. Tak czy inaczej, smacznego! Sos powinien być słodko – słony z wyraźnie wyczuwalnym smakiem wermuta. Powinien pasować też do królika, wołowiny, a także słodkowodnych ryb

manslogblog
Wiosenna surówka z koperkiem 242

Lekka, prosta surówka z mnóstwem świeżych warzyw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do ryby czy mięsa. Często podaję ją do dań z grilla. Kapustę drobno posiekać. Paprykę i obranego ogórka

Bullio
Takoyaki jak z Osaki 82

być chrupiące, a w środku rozkosznie kremowe. Podczas konsumpcji należy uważać, ponieważ środek zaraz po usmażeniu jest bardzo gorący. Można spotkać wiele odmian tego dania z różnymi wkładkami: krewetkami, rybami czy nawet z żółtym serem, a samo określenie takoyaki stosowane jest coraz bardziej uniwersalnie. Jak zrobić ten osakański smakołyk? Zobaczcie sami*: Składniki: 100 g przesianej mąki woda 2 jajka

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania