ryby - 22088 przepisów (strona:676/1473)

Zielona sałata z dressingiem do obiadu 133

cienkie plasterki. Całość polać sosem. Podawać od razu po przygotowaniu.  Sos ziołowo musztardowy – dla wielbicieli ostrzejszych smaków. Doprawiony odrobiną gorczycy i kopru. Stanowi doskonały dodatek do delikatnych ryb, wędlin oraz pieczonych mięs

Magiczne Życie Marty
Dorsz z szparagami i kaszą jaglaną 122

Omega 6. Niestety nie są one na równym poziomie z tego względu, że spożywamy więcej Omega 6 (oleje roślinne), natomiast mamy niedobory Omega 6, które najczęściej występują w rybach. Moją propozycją jest dorsz z szparagami i kaszą orkiszową. Składniki: 100-150g filetu z dorsza 25g suchej kaszy jaglanej + 100ml wody 1/2 pęczka szparagów zielonych 1 łyżka oleju lnianego

Truskawkowa Fiesta
Sałatka kalafiorowa 198

fantastyczna, a jest tylko 3-składnikowa. Kalafior spełnia tutaj główna rolę, ogórek idealnie „zaostrza” całość, a koperek nadaje wspaniałego aromatu. Sałatka idealnie sprawdzi się jako dodatek do ryb, do dań z grilla czy też jako samodzielne danie. Jest to jedna z moich ulubionych sałatek. Przygotowuję ją kilka razy w roku i zawsze tak samo zachwyca mnie

Smaki Na Talerzu
Sos kokosowy z mango i selerem 101

Lekki sos na letnie dni. Do podania z makaronem lub ryżem. Do ryby i drobiu. Lekko pikantny, lekko słodki, lekko kwaśny. Pyszny mocno, a przy tym szybki i prosty w wykonaniu. Dokładnie tak, jak większość z nas lubi – szybko, smacznie i zdrowo. mała puszka, 200 ml mleka kokosowego (u mnie 80% miąższu, 20% wody) jedno mango, bardziej zielone

Kucharzyca
Dip z mango i sosu sojowego Ponzu z frytkami z batata – przepis z warsztatów Kikkoman 114

witamin i minerałów a dzięki bogatszemu smakowi możemy dodać go mniej. Do czego możemy dodać sosu sojowego? To doskonała gotowa przyprawa lub składnik sosu do sałatek, dań z warzyw, ryb (i nie mam na myśli tylko sushi) czy grillowanego mięsa. I nie tylko w daniach kuchni azjatyckiej. Pysznie podkreśla też desery z czekoladą, sosy i makarony.   Ciekawa była

Ugotowane pozamiatane
Makaron w ziołowym, ekspresowym sosie 188

Dzisiaj propozycja makaronu, który może być całkowicie osobnym, pysznym daniem, ale genialnie sprawdzi się także jako dodatek na przykład do ryby. Pomimo iż sos nie wymaga długiego gotowania, czy jakoś bardzo skomplikowanej bazy, to jest bardzo aromatyczny i absolutnie niczego mu nie brakuje. Zioła, zwłaszcza świeże, mają to do siebie, że najlepiej dodawać je do potraw pod koniec gotowania

Pichceniomania
SURÓWKA Z GOTOWANYCH BURAKÓW I KOPRU 153

sałatki czy surówki z ich udziałem.  Dziś proponuję surówkę z gotowanych buraków z koprem i jogurtem naturalnym , którą robi się szybko .  Idealnie pasuje do obiadu , do mięs, ryb czy duszonych warzyw.  Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło.  SKŁADNIKI DLA 4 Osób: ➤4 surowe buraki

Gotowanie Patki
jajka faszerowane rybką w pomidorach... 175

Składniki: jajka 12 sztuk "L", ryba w puszce w pomidorach 1 sztuka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka, sos majonezowy chrzanowy - ile potrzeba, szczypiorek,papryka do dekoracji jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i obrać ze skorupek jajka przekroić na połowę, żółtka usunąć z białka do miski rybę w pomidorach (użyłam szprotki) wyjąć z puszki do żółtek, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Dzień Dziecka – staropolska zupa czekoladowa i nowoczesne żelki 102

życzenia. Przychodzą do nich koty, szczeniaki, Przez okno wlatują piękne ptaki, Pszczoły i bąki, nawet motyle, Choć są zajęte, wpadły na chwilę, Słonie i żaby, kozy, owieczki, A także ryby z pobliskiej rzeczki. I ja się wmieszam w tłum licznych gości, Aby ci życzyć dużo miłości” Róża. Zdjęcie: Kate’s Kitchen Staropolski przepis na zupę czekoladową (Kuchnia polska

Kate's Kitchen
Klopsiki z indyka w sosie koperkowym 134

danie lub mogą być dodawane do zup, klopsiki zaś są duszone i najczęściej podawane z sosem. Klopsiki lub pulpeciki można zrobić z mięsa wieprzowego lub drobiowego, a także z ryb. Moje klopsiki zrobione są z mielonego mięsa indyka i duszone w sosie koperkowym. Klopsiki koniecznie trzeba obsmażyć, wtedy zachowają soczystość i zbyt długo ich nie dusić, gdyż indyk jest

Kuchcik gotuje
Surówka Colesław z młodej kapusty 144

zmiękczyć kapustę. Surówka ta idealnie sprawdza się podana do każdego rodzaju mięsa. Pasuje zarówno do kurczaka jak i mięsa wołowego czy wieprzowego. Dobrze łączy się także z mięsem ryb. Sama bardzo często dodaję ją też często jako dodatek do burgerów. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także

mecooks
Dorsz z warzywami 145

Składniki: 2 porcje polędwicy z dorsza 100 g kaszy kuskus kawałek cukinii garść pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku sól, pieprz Przygotowanie: Rybę posypać solą i pieprzem, … Czytaj dalej Dorsz z warzywami

czarrna od kuchni
Pieczony łosoś ze szparagami w sosie miodowo-musztardowym (Salmone al forno con asparagi e salsa alla senape e miele) 121

oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Filety z łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, po czym odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Rybę układamy na natłuszczonej formie sk ó rką do dołu. Zapiekamy ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Oczyszczone szparagi gotujemy na parze

La grande e la piccola cuoca
Tortille z pastą jajeczną z szynką, szczypiorkiem i suszonymi pomidorami 204

Często robię różnego rodzaju pasty. Najczęściej jest to połączenie ryby z twarogiem. Tym razem przygotowałam pastę jajeczną i zamiast podać ją na kanapce, rozsmarowałam na tortillach, zrolowałam i pokroiłam na kawałki. Polecam! Składniki: 4 placki tortilli 6 jajek ugotowanych na twardo ok. 100 g szynki konserwowej w cienkich plastrach ok. 7 suszonych pomidorów szczypior z 1 dymki 2 łyżki

Czerwień i błękit
Pasta rybna z wędzonej makreli 135

biały chudy 250 g makrela wędzona około 250 g cebula sól pieprz zielona cebulka lub szczypiorek Makrelę podzielić na kawałki, usunąć ości. Do miski przełożyć ser biały i rybę, a następnie rozgnieść widelcem. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i przełożyć do miski. Przyprawić wedle uznania solą i pieprzem, całość wymieszać. Wierzch posypać zieloną cebulką lub szczypiorkiem (w misce bądź

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania