W ostatnim tygodniu… W ostatnim tygodniu naszego pobytu w Walencji pogoda była pochmurna jak nasze nastroje, ale równie piękna jak w słoneczną pogodę. Czas spędzony na warsztatach kulinarnych w Altavianie był niezwykle interesujący i bardzo poszerzył moją wiedzę kulinarną. W ramach zajęć z Marią Jose mieliśmy możliwość poznania kuchni hiszpańskiej od podszewki. Nauczyliśmy się gotować tylu przepysznych potraw – aż nie mogę doczekać się możliwości odtworzenia przepisów po powrocie do Pols... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.