Słodycz rodzynek miesza się z wytrawnym smakiem oliwek, dla których tło stanowi pikantna przyprawa – chermoula. Orzechy nadają chrupkości kremowemu bakłażanowi. Poezja. Czas: 60 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2-3 Orientalny sposób na bakłażana Chermoula jest znaną w całym Oriencie przyprawą głównie do ryb i owoców morza. Bazę stanowi kolendra i kmin rzymski plus dodatki. W tym przepisie chermoula została użyta do zaromatyzowania bakłażana, pieczonego później dość długo w piekarniku. Sam w s... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.