Bardzo rzadko jadamy frytki, ale naszła mnie ostatnio ochota na takie domowe z piekarnika. Wylądowały w towarzystwie ryby i surówki z kiszonej kapusty. Całość smakowała rewelacyjnie! Składniki: 8 niedużych ziemniaków 6-7 łyżek oleju sól 1 płaska łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kawałki
Kuchnia domowa Aniwymieszaniem, dodaj kozi ser i czerne oliwki. 7. Wymieszaj i podawaj. 8. Bez względu, którą wersję zrobisz, nałóż i pożeraj. Ensalada Chilena jest często podawana z grillowanym mięsem lub rybą, a także jako dodatek do tradycyjnego chilijskiego dania o nazwie — humitas, przypominającego tamales. Ta prosta sałatka jest dumą każdego Chilijczyka. Smacznego! Już wkrótce – Turcja… Tu mnie znajdziesz
RafalCookDomowy sos chrzanowy Szybki przepis na tradycyjny sos chrzanowy, idealny do jajek, mięs, ryb, wędlin, do obiadu. Jak zrobić sos chrzanowy na zimno? Nie wyobrażamy sobie Świąt Wielkiejnocy bez jajek, a jak jajka to i różne dodatki. Super sos z chrzanem i jogurtem na zimno, prosty skład i ekspresowe wykonanie. Moim zdaniem to NR 1. Sos z chrzanem na jogurcie
Dieta moja pasjachrupiącej panierki, w celu zrobienia lepszego wrażenia, stosowano patent ochoczo stosowany obecnie w nadmorskich smażalniach, czyli ciasto. Jeśli chodzi o smażalnie, to sposób ten dodatkowo wchłania olej, a zasadniczo rybę nad morzem kupuje się na wagę. Wracając do schabowego, to był on tłuczony niemal na papier, następnie moczony w cieście naleśnikowym, ale z dodatkiem proszku do pieczenia, żeby był bardziej
Kryzysowa Książka Kucharskazwierzęta domowe, mogą mieć różne preferencje żywieniowe. Większość fretkowatych, w tym fretki domowe, preferuje pokarm mięsny. Ich dieta składa się głównie z mięsa, takiego jak kurczak, indyk, wołowina i ryby. Jednak niektóre fretki mogą być bardziej zainteresowane polowaniem na gryzonie, w tym myszy. Czy fretki polują na myszy w domu? Fretki domowe, które są dobrze odżywiane i mają dostęp
Żyję by jeśćrwanymi" z mąki żytniej czy kluskami kartoflanymi. Dla odmiany smaku do kwasu kapuścianego można dodać ugotowane, pokrojone w plastry czerwone buraki ćwikłowe. Na Kaszubach gotowano kapuściankę na wywarze z ryb. Moja kapuścianka jest gotowana na bazie kapusty kiszonej, z dodatkiem garści kaszy jaglanej, omaszczona cebulą podsmażoną na oleju rzepakowym. Pozostawiłam czystą, nie podprawianą ani mąką ani śmietaną. Do niej
Kulinarne przemysleniaŚledzie w oleju krok po kroku Klasyczne i najlepsze śledzie, których przygotowanie opisuję tutaj krok po kroku by jeszcze łatwiej wam było je zrobić. Sprawdzą się
Dorota Smakujeserem parmezan, szynką prosciutto, pomidorami i świeżym ziołami. We frytkownicy beztłuszczowej możesz stworzyć nie tylko omlety, ale także przygotować dania obiadowe i przekąski np. frytki, grillowanego kurczaka czy ryby. Naleśniki na słodko lub słono Walentynkowe śniadanie, a w roli głównej naleśniki. Brzmi kusząco, prawda? Naleśniki to świetny pomysł na pierwszy posiłek dnia. Są smaczne, sycące i bardzo szybko się
Kuchnia MagdaLenyserem parmezan, szynką prosciutto, pomidorami i świeżym ziołami. We frytkownicy beztłuszczowej możesz stworzyć nie tylko omlety, ale także przygotować dania obiadowe i przekąski np. frytki, grillowanego kurczaka czy ryby. Naleśniki na słodko lub słono Walentynkowe śniadanie, a w roli głównej naleśniki. Brzmi kusząco, prawda? Naleśniki to świetny pomysł na pierwszy posiłek dnia. Są smaczne, sycące i bardzo szybko się
Kuchnia MagdaLenyketchupu Pierwsze wzmianki o ketchupie pochodzą z Chin, gdzie był znany jako „ke-tsiap” lub „kôe-chiap”. Był to sos o ostrym smaku, przygotowywany z ryb, grzybów, mięsa lub warzyw, który miał za zadanie dodać potrawom dodatkowego smaku. Chińczycy używali go już w III wieku p.n.e. Ketchup trafia do Europy W XVII wieku europejscy żeglarze
Żyję by jeść