szklanki bulionu. Hartujemy nim jogurt, stawiamy na ogniu. Dodajemy drobno posiekany tymianek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na talerz wykładamy szparagi jeden obok drugiego, na nich wykładamy porcję ryby, polewamy ciepłym sosem tymiankowym
Z Majeczką w kuchniprzygotowana wg przepisu Buddy’ego Valastro ma mocny, wytrawny smak, podkreślony przez anchois i kapary. To dodatek z charakterem, który nie ginie w cieniu dania głównego. Najbardziej pasuje do ryby, albo do pieczonego lub grillowanego drobiu. Składniki: 1 średnia cukinia 3 ząbki czosnku 2 fileciki anchois (sardeli) 10 małych kaparów ostra papryka i sól 3-4 łyżki oliwy do smażenia
Trzeci talerzPrzy wyborze dań głównych można powiedzieć, że wymieniliśmy się z Mężem preferencjami. Tym razem on postawił na wołowinę, a ja na rybę. Oryginalny stek z wołowiny argentyńskiej z masłem ziołowym, frytkami i sałatką a'la feta to był z pewnością dobry wybór. Dobre gatunkowo mięso zostało przyrządzone zgodnie z zamówieniem tj. w formie średnio wypieczonej . Stek i wyglądał i smakował
Kuchnia po mojemuBlueberry Corner by "jagodzianka" Makrela to morska ryba. Na polskim stole gości dość często, najczęściej w postaci wędzonej. Widziałam w kilku sklepach świeżą – … Przeczytaj cały artykuł Post Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Zawsze w okresie świąt Bożego Narodzenia przygotowuję tę wspaniałą przekąskę. Ryba z octem bardzo pasują do siebie. To danie ma … Przeczytaj cały artykuł Post Kotleciki z dorsza w zalewie octowej pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Dorsz w orzechowej panierce przełamuje wszelkie stereotypy na temat ryb. Kiedy byłam dzieckiem niespecjalnie lubiłam dania rybne. Nie wiem czym … Przeczytaj cały artykuł Post Dorsz w orzechowej panierce pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Powinniśmy jeść ryby 2 razy w tygodniu, dla naszego zdrowia. Ja staram się przygotowywać główny posiłek rybny chociaż 1 w … Przeczytaj cały artykuł Post Dorsz zapiekany pod serową kołderką pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerciekawa jestem co tam znajdę, czym zostanę zaskoczona. Przez lata Makro dojrzało i zmieniło się dla nas - dla ludzi świadomych i poszukujących dobrej jakości produktów. Nas osobiście zachwyca wybór ryb i owoców morza, a ponadto mięsa - czy świeże czy mrożone - wybór jest ogromny, a dodatkowo sami możemy zdecydować czy np. jagnięcinę chcemy kupić taką z Polski czy z Nowej Zelandii
Plate of Joygroszku cukrowego, olej sezamowy, sos sojowy Łososia umyć, osuszyć i odkroić od skóry. Posiekać nożem na małe i ciut większe kawałki, aby jednak zachować fakturę ryby. Łososia wrzucić do miski, dodać jajko, posiekaną dymkę i kolendrę, sok z cytryny i sos sojowy, doprawić chili, solą i pieprzem, a na koniec wmieszać bułkę tartą. Masę dobrze wymieszać i uformować kotleciki
Plate of JoyZapraszam wszystkich miłośników lasagne,szpinaku i łososia.Wiecie dobrze,że nie lubię ryb,ale to połączenie jest naprawdę boskie. Składniki: masło mleko mąka gałka muszkatołowa ( u mnie Kamis) sól łosoś świeży szpinak 2 ząbki czosnku płaty makaronu lasagne oliwa z oliwek ser Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy na patelni i mieszamy z mąką,gdy masa będzie gęsta dodajemy mleko,redukujemy
Wielki apetytłyżeczka mąki sól morska pieprz młotkowany z kolendrą (Kamis) 1 łyżeczka oleju rzepakowego tortilla pszenna 1 pomidor 1 mały por 1 jabłko 1 łyżka majonezu tymianek Sposób przygotowania: Rybę przyprawić solą i pieprzem, zamoczyć w rozkłóconym jajku i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanej patelni ( z kawałkiem papieru do pieczenia położonego na rozgrzanym oleju). Gdy rybka jest już rumiana
Wielki apetytKażdą część rozwałkować na grubość około 6-8 milimetrów .Na gołe ciasto poukładać listki bazylii,mięty .Posmarować tłuszczem ,lub keczupem,dodac cebulę podduszoną ,kurczaka ,pokrojona marchewkę. Z rybą: rybkę umyta i wysuszona posolić ,popieprzyć i lekko podsmażyć na tluszczu.Kawałek ciasta rozwałkować ,ułożyc rybkę ,złożyć ciasto i piec jak pizze. Całość posypać serem .Pieczemy w nagrzanym piekarniku 220stopni
w mojej kuchnipokrojonego w paski łososia. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku, pamiętając o tym że łosoś jest słony i podgrzewamy tylko do uzyskania odpowiedniej temperatury. Pod wpływem ciepła ryba zmieni swój kolor na jasno różowy, a w środku pozostanie soczysta. Na talerzu układamy chipsy z jarmużu, dodajemy kaszę z pieczarkami i łososiem. Dodajemy pomidorki w plasterkach, które nadadzą całości
Moniki Smakołykilubię ryb w klasycznej panierce , gdyż według mnie są ciężkie i tracą swój smak. Filet z dorsza na puree z awokado jest pysznym i lekkim daniem, smaki przenikają się nawzajem. Składniki: (na 2 porcje) 2 kawałki fileta z dorsza 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka szałwii 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz 1 łyżka masła na puree: 1 awokado
Symfonia smakowazawsze są tam przepisy na to czego szukam. Jeżeli szukaci inspiracji zajrzyjcie na blog Rasa Malaysia. Przepis tu . I niech was nie zniechęci wygląd. 450 g filetów z ryby 4 łyzki
Polska Zupa