Składniki: Filety rybne 1 szkl. Mąki 0,5 szkl. wody 1 jajko sól pieprz 4 łyżeczki przyprawy do ryb olej do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Filety zanurzamy w cieście i układamy na rozgrzanej patelni. Smażymy na niewielkim ogniu do złotego koloru
The Sweet Damseljogurtu greckiego só,pieprz 1/2 cytryny Wykonanie: *Łososia oprószamy solą i pieprzem. Grilujemy zawiniętego w folię aluminiową. Pod koniec grilowania czyli po ok 15 minutach spryskujemy sokiem z cytryny. Rybę kroimy na mniejsze kawałeczki. *Cukinię kroimy w plastry, grilujemy.Gotową oprószamy solą. *Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Hartujemy zimną wodą, odcedzamy, przekładamy na talerze wcześniej obłożone grilowaną
Z Majeczką w kuchnikoniec dodajemy śmietanę dokładnie mieszamy i wyłączamy gaz. Płaty miruny kroimy na pół, delikatnie osuszamy i posypujemy solą. Bułkę tartą łączymy w proporcjach 1:1 z mąką pszenną. Rybę panierujemy w bułce z mąką lekko ją dociskając i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej ze stron. Osobiście życzę smacznego
Malinowe Pocałunkijest już gotowy zdejmujemy patelnię z ognia, lekko studzimy, dodajemy śmietanę, roztrzepane jajka oraz ser, doprawiamy solą i pieprzem. Formę wykładamy ciastem, na nim równomiernie rozkładamy farsz, wciskamy kawałki ryby, z nadmiaru ciasta wycinamy kratkę i zdobimy nią wierzch ciasta, całość smarujemy żółtkiem, wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy około 20-25 minut, aż się ładnie zarumieni. Podajemy zarówno
Rozpustne gotowanieNiesamowicie pyszne śledzie! Przynajmniej dla mnie i dla mojej rodzinki. Mięciutkie kawałki ryby w towarzystwie cebuli, sosu pomidorowego i rodzynek wyjątkowo nam posmakowały. Są proste w przygotowaniu i zawsze się udają ;) Przepis podpatrzyłam u Krysi i na kilku innych blogach, nieco je zmodyfikowałam do naszych potrzeb i wyszło pysznie. Polecam!!! Składniki na Śledzie po kaszubsku
Rozpustne gotowanieużyłam rukoli, ze swojego ogródka, którą zasadziłam już jakiś czas temu. W przepisie zasmakował mi szczególnie pomysł na zamarynowanie łososia w białym winie, dzięki czemu ryba nabrała bardzo fajnego, wyrazistego smaku. Przepis pochodzi z książki „Make cooking easier, przepisy na cztery pory roku” autorki Zosi Cudny, którą recenzowałam tutaj . Post Pieczony łosoś
Marta Gotujewakacyjnego dania, dziki ryż z młodymi warzywami i sosem agrestowym. Można go podać z dowolnymi dodatkami, w przepisie z łososiem gotowany na parze ale mogą to być inne ryby, chuda wieprzowina, wołowina lub drób wg. własnych upodobań, lub bez dodatków jako sałatkę na ciepło lub zimno. Sałatka z dzikiego ryżu jest świetną alternatywą dla kanapek zabieranych do pracy
SzczyptaSmaQ15minut. Przed poda-niem skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Smacznego! PS. 1 Do krewetek możecie użyć gotowego zestawu przypraw z cyklu "Przyprawa do ryb i owoców morza" PS. 2 Całość udekorowałam tartą skórką z cytryny i zielonym ogórkiem. Przepis bierze udział w akcji
Spektrum Smakuzioła dalmatyńskie Do dzieła: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Łososia osuszamy papierowym ręcznikiem, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek i smażymy na niej rybę. Ja nie robię tego w bardzo wysokiej temperaturze. U mamy korzystam z kuchni indukcyjnej i tutaj wybieram połowę mocy grzania - a więc to taki nie za duży ogień zwykłej kuchenki
Spektrum Smakurondelku wymieszałem wodę z winem. Dodałem grubo posiekaną cebulę, liść laurowy i czarny pieprz. Zagotowałem. Dodałem filet z łososia, zmniejszyłem ogień i gotowałem bez przykrycia ok. 5 minut, aż ryba była miękka. Zestawiłem z ognia i ostudziłem w wywarze przez 5 minut, następnie odcedziłem. Usunąłem z filetów skórę i ości. Mięso rozgniotłem widelcem. Dodałem wędzonego łososia, masło, skórkę z cytryny
R'n'G Kitchendobrze osączyłem i ułożyłem jeden obok drugiego na kawałku przezroczystej folii spożywczej. Pozostałe pory pokroiłem drobniutko w kostkę i rozsypałem na rozłożonych liściach. Posoliłem, popieprzyłem, przykryłem plastrami łososia. Na rybie rozłożyłem mus z marchewki. Za pomocą folii zwinąłem liście porów w roladki i umieściłem je we wkładce do gotowania na parze. Wstawiłem wkładkę z roladami do garnka z wrzącą wodą
R'n'G Kitchenmną od dłuższego czasu. Aż w końcu ją zrobiłam. Powiem Wam, że w brew pozorom jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Zamiast łososia możemy dać inną wędzoną rybę czy szynkę. Jednak według mnie najlepsza jest z łososiem. Myślę ze taka rolada może być fajną i elegancką przystawką na każde przyjęcie czy spotkanie. Zapraszam!!!! Składniki: 150 g wędzonego łososia
Passion of Cookingpostach, udostępniać przydatne porady i wiele innych :) Rybki są świetnym źródłem białka, są bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 . W dodatku sandacz, którego dzisiaj proponuję, jest rybą chudą zawierającą witaminy z grupy B. Dzisiaj prosty, niebanalny pomysł na rybkę, która zrobiłam wczoraj dla całej rodzinki. Co ciekawe, robi się ją szybko i nawet niewprawiony kucharz podoła
Be Fit Be Strongsmak i jakość...i przygotuję z nich coś na lato. SEKO SA zajmuje się głównie produkcją marynat rybnych, wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, sałatek i past rybnych, ryb smażonych w zalewach octowych i pomidorowych oraz innych rybnych wyrobów garmażeryjnych. W ofercie jest ponad 200 pozycji asortymentowych opartych głównie na bazie śledzia i makreli sprowadzanych z Islandii, Norwegii, Danii
Z Kuchni Do Kuchnicebulkę. Zmniejszyć gaz i gotować około 20 minut, do czasu, aż marchewka będzie miękka. Następnie dodać pokrojonego w większą kostkę dorsza i dalej gotować około 5 minut, uważając aby ryba się nie rozpadła. Przed końcem gotowania dorzucić pokrojony w mniejsze kawałki zielony groszek i posiekane świeże zioła. Cukinie pokroić przy pomocy obieraczki julienne na cieniutkie paseczki. Zupę nakładać do miseczek
Plate of Joy