ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:239/358)

Śledzie w śmietanie - proste i smaczne danie. 156

Składniki : 50 dkg filetów śledziowych 1/2 kubka śmietany 18 % 2 winne jabłka 1 cebula kilka ogórków konserwowych ( korniszonów ) około 200 ml dobrego majonezu Sposób wykonania :  

Przepisy i porady kulinarne
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z JAJEM 169

Ostatki.. Trwają od tłustego czwartku, aż do środy popielcowej. Zamyka je święto śledzika ;) Wtedy też przygotowujemy różne smakołyki i żegnamy karnawał, witając tym samym postnego

Z Majeczką w kuchni
Sałatka śledziowa 224

  Ciekawa jestem jakie sałatki zawitają na Waszym Wielkanocnym stole. Na pewno siekacie warzywa na tradycyjną, klasyczną sałatkę jarzynową, ale co lubicie jeszcze? U mnie pojawia

Bon appetit mon amie
Ozorki w chrzanowy sosie 125

Ozorki, szczególnie te w galarecie, jak i ryby czy nóżki w galarecie królowały na świątecznych stołach na przełomie lat 80 i 90-tych, latach mojego dzieciństwa. W tym roku,trochę za sprawą mojej mamy święta będą w stylu lat 90. Na stole pojawią się potrawy świąteczne w  odkurzonym/ odświeżonym wydaniu  z zeszytu mojej  mamy.  Na pierwszy(...)odpowiednimi dodatkami naprawdę smakuje i nie ma co się zrażać nazwą albo przykrymi wspomnieniami z dziecięcych lat,bo każdemu z nas z wiekiem smak się zmienia. OZORKI W CHRZANOWYM SOSIE  Składniki: 2,3 sztuki ozorków wieprzowych 2 litry wody 4 ziarna ziela angielskiego 4 liście laurowe  sos chrzanowy 1 kubek śmietany 18% (200 g) 3 łyżeczki chrzanu

Bon appetit mon amie
Kremowe tagliatelle z łososiem. 132

Składniki: 1 medalion z łososia (może być zwykły filet) - 100 g 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1 żółtko bazylia, oregano, rozmaryn, sól, pieprz cytrynowy 2 plasterki

Moje-pitraszenie
Pstrąg w sosie winnym z zieloną natką 105

Składniki: 2 większe pstrągi 80g masła 100ml białego półwytrawnego wina  100ml bulionu warzywnego 2 cebule ząbek czosnku sól, pieprz pół pęczka natki pietruszki Przygotowanie: Masło

Gaździnka warzy
FASOLA CZERWONA A'LA PO BRETOŃSKU WEGE. 188

Zrzuca z siebie czarne pantofle, ażurowy sweterek i elegancką sukienkę. Rozpuszcza zwinięte w kok włosy i daje wiatrowi możliwość do zabawy. Słońce ogrzewa rozluźnioną już twarz

W kuchni Karmel-itki
Śledzie w majonezie z cebulą 140

dzień wcześniej, abyśmy mieli pewność, że składniki doskonale się połączą i będą tworzyć smaczną całość. Do przygotowania tych śledzi, użyjcie majonezu, który jest ostrzejszy w smaku i podbije smak ryby. Sprawdzi się tutaj na pewno Majonez Kielecki , którego używam od lat, niezależnie od dnia, święta czy humoru Zobacz też: Matias – śledź nad śledzie Sałatka śledziowa z cebulką marynowaną i jabłkiem(...)zalewy i moczymy 2 godziny w zimniej wodzie. Po godzinie moczenia wymieniamy wodę. Następnie śledzie kroimy w mniejsze kawałki. 2 Cebulę kroimy w kostkę. Następnie łączymy wszystkie składniki sosu do śledzia czyli: 3 czubate łyżki Majonezu Kielecki, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżkę oleju, łyżkę octu winnego, łyżeczkę cukru, łyżeczkę pieprzu. 3 Śledzia układamy w garnku/słoiku naprzemiennie z sosem

Kuchnia Bazylii
Trzy pyszne przepisy na śledzie wigilijne 535

Śledzie to nieodłączna część Wigilii. Ale nie tylko. Śledzie świetnie sprawdzają się jako przystawka na tradycyjnym przyjęciu. Dobrze namoczone są delikatne i łagodne. Mają dużo wartości

Poezja smaku
Sushi z tuńczykiem, papryką i ogórkiem 190

Moja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym, podpieczonych, jadalnych wodorostów nori oraz soczystego tuńczyka, chrupiących kolorowych papryk i świeżego

Szalona Kuchnia Eweliny
Śledzie z grzybami. 141

Składniki : 4-5 filetów śledziowych 2 duże cebule garść suszonych grzybów leśnych 4-5 łyżek oleju 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka z tuńczyka z ryżem i warzywami 156

Sałatkę z tuńczyka robię od lat i nigdy nie znudzi się mi i mojej rodzinie. Jest pyszna i sycąca. Chętnie zabieram ją na śniadanie do pracy

Passions hobbies life
Śledzie w sosie chrzanowym z rodzynkami. 283

U mnie ostatnio znowu królują śledzie. Ostatnio były na grillu , a dziś proponuję lekko ostre, chrzanowe z rodzynkami. Polecam. Takie śledziki to doskonała propozycja na zakrapiane

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka z tuńczykiem, pomidorkami, makaronem pomidorowym, oliwkami 232

Sałatki z makaronem dość rzadko pojawiają się na naszym stole. Raczej gustujemy w samych sałatkach warzywnych lub z dodatkiem protein. Do dzisiejszej sałatki z tuńczykiem też

Moja Delicja
Grillowany łosoś, brązowy ryż i ruccola z podpiekanymi pomidorkami 169

Nareszcie do Łodzi zawitały słoneczne dni! Głęboko wierzę, że Wiosna jest już tuż tuż i za chwilę ogłuszy nas rozwijającymi się pąkami drzew! :) Marzą mi się

Spektrum Smaku
Sałatka Siekana 214

Przepis na sałatkę siekaną pochodzi z kursu gotowania z Gordonem Ramsay`em. Postanowiłam ją przygotować przede wszystkim dlatego, że robi się ją między innymi z ciecierzycy

Mama Gotuje
Krewetki na sałacie z Awokado 140

Składniki: 200g krewetek 100g masła mix sałat z Roszponką pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku sok z cytryny szczypta tymianku, soli, pieprzu pół Awokado  Przygotowanie

Gaździnka warzy
Pstrąg pieczony z warzywami 194

zbiornikach hodowlanych. Z tego też powodu mięso pstrąga jest wartościowe, bowiem nie zawiera (a jeśli już to minimalną ilość) środków chemicznych, antybiotyków i metali ciężkich w porównaniu z innymi rybami hodowlanymi. 100 g świeżego pstrąga dostarcza około 160 kcal, 19 g białka i 10 g tłuszczu. Białko jest łatwo przyswajalne i pełnowartościowe, co oznacza, że zawiera wszystkie(...)pamięć i koncentrację, a także nasze samopoczucie. SKŁADNIKI: Danie dla 2 osób. 2 pstrągi tęczowe (wypatroszone) 2 cząstki cytryny 2 ząbki czosnku 2 gałązki natki pietruszki 2 łyżki jasnego sosu sojowego 100 ml białego wina biała część pora 1 marchewka 1 cebula kawałek buraka ½ kalarepy 50 ml oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Pstrągi płuczemy

W kuchni Katie

Proponowane wyszukiwania