Składniki: 800 gram dzwonków szczupaka 1 duża śmietana 18 % 1 szklanka bulionu drobiowego 1 średniej wielkości cebula mąka do panierowania olej przyprawy: sól, pieprz, 1/2 szt. cytryny, ząbek czosnku Sposób wykonania: Dzwonki szczupaka umyłam , posypałam solą, pierzem, skropiłam sokiem z cytryny, dodałam czosnek przeciśnięty przez praskę i pozostawiłam na 2 godziny w lodówce. Olej podgrzałam, dzwonka panierowałam w mące, usmażyłam na złocisty kolor, przełożyłam do naczynia. Cebulkę obrałam, pokroiłam w drobną k... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...