ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:233/358)

Łosoś z sosem porowym i kawiorem 181

grillujemy – na patelni, ale jednak. Korzystamy ze wspominanej już tutaj kilka razy techniki: 7 minut skórą do góry i tyle damo skórą do dołu, następnie ją zdejmujemy i wykładamy rybę na talerz. Pora kroimy w wąskiej paski, ale przede wszystkim dokładnie płuczemy liście ze środkowej części – to wyjątkowo „wredne” warzywo w tym sensie, że między liśćmi lubi zebrać się sporo(...)się jak ulał! Wśród składników jest również sól i warto posypać nią nieco łososia, ale bądźmy ostrożni – bulion, musztarda Dijon oraz kawior zawierają jej łącznie dość dużo. Łosoś z sosem porowym i kawiorem 2015-12-11 03:06:37 Oryginalny, ale bardzo prosty w przygotowaniu łosoś z sosem porowym i kawiorem – doskonały zarówno na szczególną okazję

Kulinarna Pokusa
Makaron z tuńczykiem, cukinią, suszonym pomidorem i słonecznikiem 123

Dzień dobry :-) Makaron, to zawsze dobra propozycja na obiad. U nas chwilę już nie było, a w to gorąco trzeba sobie jakoś radzić, więc tak na

kruche babeczki
Kruche pierożki z tuńczykiem i groszkiem 143

Kruche pierożki z tuńczykiem i groszkiem to pyszny obiad z piekarnika lub przekąska na imprezę. [wp-svg-iconsicon=”stopwatch”

KuchniaWeDwoje.pl
Makaron z tuńczykiem, pomidorami, kukurydzą i rukolą 388

Hej :-) Dzisiaj danie na szybko, jak to u mnie ostatnio, ale jak jedno dziecko krzyczy "głodny jestem", drugie ma chwilę marudzenia przed spaniem, to trzeba sobie

kruche babeczki
SAŁATKA ŚLEDZIOWA CURRY Z MANGO W KAKOWYCH TARTALETKACH 126

Witajcie w Nowym Roku 2017 ! Przed Nami nowe wyzwania... Chciałabym Wam życzyć zdrowia bo ono jest najważniejsze, ale też szczęścia, radości, miłości i aby ten rok

Kuchnia MagdaLeny
Śledzie w marynacie cytrusowej 141

Kolejna propozycja na wigilijny stół. Tym razem śledzie w cytrusowej marynacie. Pyszne, świeże, delikatne. Polecam! Składniki (na 4 porcje): 400 gram śledzi w oleju skórka otarta

Mango Papaja
Sałatka makaronowa z tuńczykiem / Tuna pasta salad 196

Przygotowanie posiłku do pracy to czasami nie lada wyzwanie, dlatego ja zazwyczaj stawiam na sałatki. Nie trzeba ich podgrzewać, tylko wyjmujemy z lodówki, potrząsamy, żeby wszystkie

karmelowy
Sałatka z bobem i łososiem Graal 170

500 g bobu 1 puszka łososia Graal 1 cebula czerwona garść roszponki 1 pomidor sól pieprz pieprz ziołowy 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 1

Gotowanie jest łatwe
Kanapki z tuńczykiem, szparagami i pikantnym sosem pomarańczowo-pomidorowym 133

Nie wiem jak u Was ale u mnie po szparagach pozostało już tylko wspomnienie :( Z tego co wiem są jeszcze dostępne ale w moim mieście nigdzie

Mienta blog
Kotlety z kaszy bulgur z tuńczykiem 141

Kasza bulgur to niskokaloryczna kasza z wysuszonych zbóż, najczęściej pszenicy. Dobrze się gotuje, nie przypala się i nie skleja, ale przede wszystkim świetnie smakuje. Przygotowałam z

Trzeci talerz
CURRY Z CUKINII I SZPINAKU. 226

Rozmawiamy o podróżach, tych małych i tych dużych. Spakujmy więc plecaki, załóżmy wygodne buty i razem, jak na przyjaciół przystało, wyruszmy w nieznane. Wyciągnijmy kciuki, stojąc

W kuchni Karmel-itki
3 proste marynaty do mięs z grilla 137

Święta trójca   ka. Nie znaczy to, że z rusztu jemy jedynie mięso. Dzisiejszy wpis skierowany jest po prostu, do mięsożerców. Przepisy na rybę z grilla i warzywa już w zupełnie innym wpisie.   Człowiek pierwotny   Jako, że na czas letni bardzo często zamieniam się w człowieka(...)inne przepisy grillowe Was interesują?   ZAPRASZAM do lektury!!!     Marynata karkówka:   600g karkówki 40ml oleju roślinnego 2 łyżki musztardy 3 ząbki czosnku utarte 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka majeranku otartego 1 łyżeczka oregano suszonego 1 płaska łyżeczka soli   Przygotowanie:   Karkówkę pokrój w plastry. Czosnek utrzyj. Wszystkie składniki marynaty razem wymieszaj. Odstaw

kuron.com.pl
Fasolka szparagowa z marynowaną papryką, parmezanem i migdałami 175

Lekka wegetariańska kolacja lub dodatek do mięs czy ryb. Zamiast żółtej fasolki można użyć zielonej. Marynowane papryki są w każdym supermarkecie. Ja użyłam tych z zalewy słodko kwaśnej. Płatki migdałowe i parmezan doskonale łączą wszystkie składniki w jedną całość. Polecam podawać z kromką chrupiącego, żytniego chleba na zakwasie. Smacznego! Fasolka szparagowa z marynowaną papryką, parmezanem i migdałami porcja(...)łyżka oleju z orzechów włoskich 1 łyżka oleju z pestek dyni 2 łyżki oleju do smażenia 1 łyżka syropu daktylowego/miodu sól/pieprz Przygotowanie: Fasolkę podzielić na mniejsze części. Przygotować sos. Do szklanki wlać olej z orzechów włoskich, olej z pestek dyni, ocet jabłkowy, syrop daktylowy, krem balsamiczny. Wymieszać. Młotkiem rozbić płatki migdałów jak na mąkę.Wymieszać z tartym parmezanem. Paprykę

Jaglusia
Grillowane krewetki z kolendrą i miodem 123

rzeczy którą bardzo miło wspominam z tamtego wyjazdu to owoce morza które można dostać prosto z kutra. Pamiętam klimat portu w Trapani, tą obfitość i różnorodność dostępnych tam świeżych ryb, krewetek, itp. Zresztą sami zobaczcie to zdjęcie powyżej, normalnie paleoraj Takie krewetki to zupełnie inny smak niż mrożone, ale niestety u nas o świeże owoce morza dość trudno… Ale zawsze(...)całego dania zajmuje tylko chwilę i już możemy się rozkoszować i zajadać pyszne grillowane krewetki. Składniki: krewetki, cytryna, 4 ząbki czosnku, 2-3 łyżki miodu, łyżeczka płatków chilli, ¼ szklanki sosu sojowego, garść kolendry. Przygotowanie: Mieszamy wszystkie składniki w misce, wrzucamy krewetki (najlepiej zostawić w marynacie na noc ale nie jest to konieczne). Rozgrzewamy grill, nadziewamy krewetki na patyczki od szaszłyków

PaleoLife
Śledź expresowy 878

holenderskiego słowa meisje , czyli dziewczyna, pochodzi   nazwa doskonałego, młodego 2-3 letniego, śledzia-maties, który nie rozpoczął jeszcze tarła. Polacy od wieków kochają śledzie dlatego w czasie świąt ryb tych nie brakuje na stole. Ze śledziem związana jest Wigilia, wielki post i adwent oraz Wielkanoc. A oto i przepis,  śledź, który moja mama obowiązkowo robiła na każdą domówkę(...)śmietaną i majonezem. Nie solimy, bo śledzie już są słone. Można dodać odrobinę pieprzu. Po godzinie odsączamy filety z mleka, kroimy w zgrabne kawałki. Na półmisek wykładamy warstwę sosu, układamy na nim śledzie i przykrywamy resztą sosu. Smacznego

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania