ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:245/358)

Łosoś w glazurze miodowo-imbirowej. 166

Nigdy nie byłem wielkim zwolennikiem łososia. No, może z wyjątkiem wędzonego. No, może z wyjątkiem tatara. Łosoś pieczony, smażony czy gotowany na parze nie wzbudzał mojego

zadanie-gotowanie
Pasta bezrybna a’la makrela 103

Pasta bezrybna a’la makrela Jedna pasta bezrybna już była. Robiłem ją na bazie wegańskiego twarogu. Tym razem pokusiłem się, dzięki paczce od firmy Polsoja

Blendman
Tarta z tuńczykiem 116

Wytrawne tarty mogą stanowić prosty,ale sycący obiad, który można zabrać ze sobą do pracy, albo zjeść na przykład na kolację zamiast nudnych kanapek. Można je

Bon appetit mon amie
Kolacja z krewetkami 129

Składniki: 500 g krewetek 3 łyżki śmietany - Bażanowice 12% pęczek natki pietruszki 2 łyżki oleju szczypta kardamonu, chilli, imbiru,  sól do smaku sok z cytryny

Gaździnka warzy
Spaghetti z łososiem i cukinią - najlepsze! 311

Spaghetti z łososiem i cukinią! Składniki: - spaghetti (najlepiej włoskie) -300 g  filet z łososia - 1 szt cukinii - natka pietruszki - 1/2 cebuli cukrowej - 30% śmietanka - sok

SMYKWKUCHNI
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 643

Każdy ją zna i każdy przyrządza trochę inaczej z tego względu, że jedne składniki preferujemy bardziej, a inne mniej. Mimo tego i tak zawsze smakuje wybornie

Fabryka pomysłów
Surówka Colesław z młodej kapusty 151

zmiękczyć kapustę. Surówka ta idealnie sprawdza się podana do każdego rodzaju mięsa. Pasuje zarówno do kurczaka jak i mięsa wołowego czy wieprzowego. Dobrze łączy się także z mięsem ryb. Sama bardzo często dodaję ją też często jako dodatek do burgerów. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia(...)pokroić w małą kostkę. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do kapusty dodać tarte jabłko, marchew oraz drobno krojoną cebulę. W kubku połączyć majonez, śmietanę, cukier oraz pieprz. Sosem zalać warzywa w misce. Dokładnie całość wymieszać. Surówka Colesław z młodej kapusty O czym warto pamiętać przygotowując surówkę z młodej kapusty. Jeśli nie mamy jabłka możemy użyć octu jabłkowego. Jedna

mecooks
Pizza na spodzie z ziemniaków. Recenzja książki Superfood Damiana Kordasa 157

morwą, wegańskim parmezanem i wieloma innymi wspaniałymi składnikami. Dania przygotowane przez Damiana są łatwe a składniki dostępne. Damian stworzył przepisy dla wegan, wegetarian i mięsożerców. Są i moje ukochane ryby!. To świeże spojrzenie na nasz jadłospis. Dziękuję Burda Książki. Gratulacje! Świetna książka.  Damiana poznałam na warsztatach kulinarnych. Dlatego byłam bardzo ciekawa jego książki.  Według jego przepisu przygotowałam pizzę(...)czosnek, jajko i mąkę (ok pół szklanki).Zagnieć ciasto. Wyłóż na papier formując pizzę. Wstaw na blachę do pieczenia i piecz w 220 stopniach 15 minut. W międzyczasie przygotuj sos. Do passaty wciśnij czosnek, dodaj sól, oliwę, oregano. Wymieszaj Wylej na podpieczony spód. Rozłóż kapary oliwki i groszek. zapiekaj jeszcze 15 minut.  Usmaż stek z tuńczyka oprószonego solą

AZgotuj!
Niedzielny obiad rodzinny. BIODRÓWKA PIECZONA. 235

Leniwie podnoszę się z łóżka. W uśmiechem na twarzy uzmysławiam sobie, że w końcu mogę porządnie dziś wypocząć. Zakładam jakieś pierwsze lepsze łaszki i myka do

W kuchni Karmel-itki
Śledzie w sosie żurawinowym 97

 Aż ślinka cieknie na samą myśl o nadchodzących świętach i tych wszystkich potrawach, na które czekamy przez cały rok. Czas coraz szybciej ucieka, w sklepach

Bon appetit mon amie
Kruche tartaletki z tuńczykiem i jajecznicą. 167

Dzisiaj mam dla Was nietypowe podanie jajecznicy, bo w kruchych tartaletkach. Można przygotować je na śniadanie, kolację lub przystawkę. Tak podana jajecznica smakuje na ciepło jak

Izabelawkuchni
Buddha bowl, czyli misa obfitości z puree z brokuła 104

punkcie podawania jedzenia w ten sposób. Buddha bowl jest to duża misa/talerz napełniona bardzo urozmaiconym jedzeniem w zdrowym i kolorowym wydaniu. U mnie w wersji wegetariańskiej ale dodatek mięsa, ryb czy owoców morza bardzo mile widziany. Podstawą mojej misy jest domowe puree z brokuła, które można łączyć z całą resztą podawanych składników.  Puree z brokuła: - 400g  brokuł, użyłam(...)smaku solą i pieprzem, a następnie przekładamy na talerz. Dodatkowo do mojej kompozycji buddha bowl użyłam: - pomidory koktajlowe - awokado - oliwki - liście czosnku niedźwiedziego - seler naciowy (idealny do nabierania sosów) - papryka pomarańczowa - ogórki gruntowe - jajka - sezam - sok z cytryny Sosy: - ajwar, majonez, jogurt naturalny Życzę smacznego

Apetyczna babeczka
Kilka pomysłów na... 160

nachodzi mnie myśl, czy właśnie nie robić takich podziałów w tym cyklu, że raz będzie cały post z pomysłami na ryż, innym na makaron, a innym na kurczaka, czy rybę, co o tym myślicie? :)  Domowe pieczone falafele ostatnimi czasami zakochałam się na nowo w ciecierzycy, z z racji wolnego czasu nie mogłam nie spróbować zrobić z niej tych(...)zrobić hummusa, który chodził za mną już x czasu, a jak dobrze zużyć go (pomijając oczywiście wyjadanie go ze świeżymi warzywami/lub palcem z miseczki) można zrobić makaron w "sosie" z hummsa,z brokułem, marchewką i tahini ciągnąc ten ciecierzycowy szał możecie zrobić  orientalny* makaron z w sosie dyniowym, z podsmażaną cebulką, marchewką i zielonym groszkiem *z kminkiem rzymskim, przyprawą

More food, love and dreams
Hairy Lemon 158

sparzymy wrzątkiem. RYBA: Każdy z filetów obsypujemy przyprawą do ryb. Rozbijamy 3 jajka i ubijamy w osobnym naczyniu. Mąkę przesypujemy do naczynia w którym łatwo będzie nam obtaczać filety. Ryba -> mąka -> jajko -> mąka. Na patelnię wlewamy olej z pestek winogron, dodajemy do tego sok z ½ cytryny, pieprz mielony ok. ½ łyżeczki i koperek. Na rozgrzany olej wrzucamy już(...)Zieloną sałatę rwiemy na kawałeczki dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, 5 łyżek oleju z pestek winogron, utarta skórkę z ½ cytryny oraz sok i wyciśnięty ząbek czosnku. Wszystko razem mieszamy. SOS: Sok z całej cytryny, posiekany koperek, wyciśnięty ząbek czosnku, odrobina pieprzu i 7 łyżek oleju z pestek winogron – wszystko razem mieszamy. Sosem polewamy ryż i filety rybne. Podajemy wedle uznania

ClauditteMissCooking
NAJLEPSZE KREWETKI - NA MAŚLE Z CZOSNKIEM, ROZMARYNEM I CHILI 263

Co tu dużo pisać? Po prostu REWELACJA! Te krewetki są tak pyszne, że zawsze muszę dorabiać kolejną porcję, bo nie mogę się nimi nasycić:) Jest to

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania