ryba w occie - 1786 przepisów (strona:89/120)

Śledzie w Śmietanie (a'la Lisner) 382

Śledzie w śmietanie z dodatkiem cebulki, ogórków konserwowych i jabłka to śledziki stworzone na wzór popularnych śledzi Lisnera. Te domowe są bardzo zbliżone w smaku do

Słodka Strona
SAŁATKA Z RUKOLI ROSZPONKI Z ŁOSOSIEM ZE SMAŻONYMI KAPARAMI 151

Zdrowa, smaczna i kolorowa sałatka z roszponki i rukoli jest idealną propozycją na obiad lub kolację. Smażony łosoś z kaparami idealnie z nią 

potrawyregionalne
Sałatka Siekana 190

Przepis na sałatkę siekaną pochodzi z kursu gotowania z Gordonem Ramsay`em. Postanowiłam ją przygotować przede wszystkim dlatego, że robi się ją między innymi z ciecierzycy

Mama Gotuje
Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy 238

Stek z tuńczyka w sezamowej panierce podany z pyszną sałatką z rukoli, pomarańczy, kiełków brokuła i uprażonych ziaren sezamu. Danie najlepiej smakuje z ryżem ugotowanym na

Oryginalny smak
"MUSZTARDA" Z JABŁEK. 197

Jesień już jest. Za oknem widać, że nie tylko ta kalendarzowa. Szaro, buro, mokro, a słonko wychodzi tylko na chwilę,by znów móc skryć się za

W kuchni Karmel-itki
Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej 127

Wykorzystujemy pokruszone liście, albo posiekane świeże, jeśli zaś całe usuwamy je z łodyżki przed podaniem dania. Całe łodyżki można dodać do pieczonego mięsa i warzyw oraz do oliwy i octu. Zamiast tradycyjnych patyczków do grillowania wykorzystajmy właśnie łodyżki rozmarynu, podana potrawa nie tylko pięknie wygląda, ale i aromat jest wspaniały. Pietruszka  Zielone liście natki pietruszki mają łagodny smak(...)dodatek do mięsa w połączeniu z oregano. Doskonały do potraw z białej fasoli z czosnkiem. Często łaczony jest z ciężkimi zupami, ostrymi sosami. Tymianek cytrynowy doskonale łączy się z rybami i daniami z kurczaka

Moja smaczna kuchnia
Śledzie gajowego , z żurawiną 105

Śledzie gajowego z żurawiną Śledzie gajowego , to mój pomysł na pyszną rybkę . Śledzie to zawsze genialna potrawa . Nie ważne w jakim wydaniu ja kocham je pod

Ogrodnik w podróży
Śledzie z pieczarkami i pomidorami 158

To są chyba moje ulubione śledzie. Chociaż lubię wszystkie, ale te wyjątkowo mi posmakowały. Pieczarki i pomidory doskonale pasują do śledzi, ja użyłam domowego przecieru pomidorowego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Grillowany łosoś z boczniakami 164

Miało być szybko i normalnie, wyszło szybko i trochę inaczej :) Boczniki nie pamiętam czy kiedyś jadłam za to kanie uwielbiam więc stwierdziłam że będą podobne w

Piekielna Kuchnia Pati
Sałatka nicejska z jajkiem i tuńczykiem. Idealna na szybki i lekki obiad. PRZEPIS 133

No mamy pierwszy naprawdę upalny dzień tej wiosny. Gdy czujesz, że talerz gorącej zupy to nie najlepszy pomysł, na ratunek przychodzą sałatki. Na lekki, a jednocześnie

Kulinarna Polska
Śledzie w sosie pomidorowym 389

Śledzie w sosie pomidorowym z jałowcem . Miałam nie wstawiać już świątecznego przepisu na bloga, ale pomyślałam, że nie mogę Was zostawić na Wigilię bez nowego przepisu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak w marynacie teriyaki 141

wieprzowiny, zwłaszcza do żeberek i karkówki pieczonej na grillu. Wyśmienita jest też wołowina teriyaki. Na blogu znajdziecie uproszczony przepis na marynata teriyaki  - do drobiu, mięsa i ryb , dziś jednak chciałabym Wam podać wariant wzbogacony o mirin, rodzaj wina ryżowego stosowanego w kuchni japońskiej. Bardzo dobrt, gotowy sos lub marynatę teriyaki można kupić w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Tam też(...)stopni przez około 40-50 minut, smarując od czasu do czasu marynatą. Składniki marynaty teriyaki pół szklanki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego  3 łyżki octu ryżowego 3 łyżki przyprawy mirin 2 łyki sake 2 łyżki miodu 2 łyżeczki brązowego cukru 2 ząbki czosnku posiekane lub przeciśnięte przez praskę 2 łyżeczki startego na tarce imbiru Jak zrobić marynatę

Cztery Fajery
Kurczak w marynacie teriyaki 154

wieprzowiny, zwłaszcza do żeberek i karkówki pieczonej na grillu. Wyśmienita jest też wołowina teriyaki. Na blogu znajdziecie uproszczony przepis na marynata teriyaki  - do drobiu, mięsa i ryb , dziś jednak chciałabym Wam podać wariant wzbogacony o mirin, rodzaj wina ryżowego stosowanego w kuchni japońskiej. Bardzo dobrt, gotowy sos lub marynatę teriyaki można kupić w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Tam też(...)stopni przez około 40-50 minut, smarując od czasu do czasu marynatą. Składniki marynaty teriyaki pół szklanki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego  3 łyżki octu ryżowego 3 łyżki przyprawy mirin 2 łyki sake 2 łyżki miodu 2 łyżeczki brązowego cukru 2 ząbki czosnku posiekane lub przeciśnięte przez praskę 2 łyżeczki startego na tarce imbiru Jak zrobić marynatę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Temari sushi 150

Jedną z najbardziej fascynujących mnie kuchni świata jest kuchnia japońska. To nie tylko sztuka gotowania, ale też podawania potraw. Ceniona na całym świecie za niezwykłe walory

mojewypiekiinietylko