Swego czasu robienie sushi męczyłam z uporem maniaka, tylko po to by osiągnąć pożądany efekt i nauczyć się wielu sposobów jego przyrządzania. Hosomaki to rodzaj sushi z niewielką ilością dodatków, gdzie całość owinięta jest wodorostem nori jedynie raz. Sushi standardowo podaję z marynowanym imbirem, którego jestem ogromną fanką, sosem sojowym i wasabi. Przygotowałam dla Was dwie różne propozycje hosomaków, obie z łososiem. Do podania: wasabi marynowany imbir sos sojowy lub/i sos teryiaki zielona herbata&nb... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...