ryba w ciescie - 2820 przepisów (strona:115/188)

Paluchy wiedźmy Thermomix 182

Przepisy Thermomix. Paluchy wiedźmy. Przepis do wykonania w Thermomix TM31 i Thermomix TM5 Składniki: 200 g masła 400 g mąki pszennej 120 g cukru pudru 1

Themo przepisy
Rolada szpinakowa z łososiem 334

Zupełnie nie rozumiem dlaczego niektórzy nie lubią szpinaku… Ja ostatnio zawsze mam paczkę szpinaku w zamrażarce bo przecież można z niego zrobić ciasto francuskie ze

UgotujmyTo.pl
DORSZ bałtycki jak ze smażalni ryb 228

Mile wspominacie nadmorskie smaki? Wróćcie do nich, przyrządzając bałtyckiego dorsza w identyczny sposób jak w smażalni ryb! Taką rybę najlepiej jeść bez dodatków takich jak frytki

Kuchnia PROzdrowotna
Pieczony pstrąg w całości w ziołach 216

W Polsce do ryb wciąż podchodzimy z rezerwą jedząc za to na potęgę wieprzowinę i kurczaki. To bardzo niepokojący trend który należy jak najszybciej przerwać by

Kuchnia PROzdrowotna
Zakręcone ciasteczka 142

miałam problem, w sumie nadal go mam, mam chore rybki - szczerze, nigdy nie przypuszczałam, że będę się martwić tak tymi zwierzakami, a jednak. Możecie się śmiać, przecież to 'tylko' ryby, ale taka już jestem. Mimo, że mam w domu dwa psy, dwa koty i nimfę to uważam, że do tego zwierzyńca należą również rybki - mam dwa akwaria, ale w jednym(...)mąki Sposób przygotowania: Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło i dalej miksujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy mąkę i ugniatamy. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy 3 łyżki kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Oba kawałki ciasta wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie

Słodkie Przyjemności
Schab w sosie chrzanowym i dylemat kulinarny 217

chyba nie. Z ciastami to jest tak, że jak któraś z sióstr przyjeżdża do domu to zawsze dostaje ode mnie pytanie - co ci upiec? - a wtedy pada odpowiedz - to co ostatnio! Masakra! Zostaję ograniczona kulinarnie! Nie lubię tego ale w tych przypadkach się na to godzę... Moim stałym rytuałem, gdy kupię jakieś mięso, warzywa czy rybę, jest wielkie posiedzenie przed

sierotka maRysia w kuchni
Makaron w sosie jogurtowym z pieczonym łososiem 221

łososia w cieście francuskim .  Składniki na 2-3 porcje: 400 g świeżego łososia 1 duży jogurt naturalny (400 g) szczypiorek sól, pieprz 1/2 limonki (ewent.cytryny) Filet z łososia umyć, osuszyć, przyprawić solą oraz pieprzem i skropić sokiem z limonki. Przygotowanego łososia przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem około 20 minut w 195 (ryba musi zmienić kolor

Ugotować
Pasta rybna 157

drobną kosteczkę. Wyjąć rybę z puszki wraz z olejem do miski, dodać ser, ogórki, cebulę i masło roślinne i wszystko razem dokładnie wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem do smaku.  Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce. Pasta doskonale smakuje z różnego rodzaju pieczywem, można nią również napełniać uprzednio upieczone kruche babeczki lub miseczki z ciasta francuskiego

Mix smaku
Knedle rybne z sosem koperkowym 144

oliwie, dodajemy rybę i dusimy ok 2 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy bułkę tartą, doprawiamy vegetą i pieprzem.Gdy masa ostygnie lepimy z niej 12 kulek wielkości orzecha włoskiego i wstawiamy do lodówki.  Jeszcze ciepłe ziemniaki przepuszczamy przez praskę, lekko studzimy. Dodajemy jajko, sól, gałkę muszkatołową, masło i mąkę. Mieszamy do momentu, aż powstanie jednolite ciasto. Formujemy wałek i dzielimy

Anioły w kuchni
Szpinakowo-bazyliowe ptysie z tuńczykiem, twarożkiem i warzywami 207

Wiem, że będę nieskromna w tym co napiszę, ale sama nie wiem skąd przychodzą mi do głowy takie genialne pomysły ;) Te ptysie wyszły tak pyszne, że

Mienta blog
Parmigiana di melanzane 243

Parmigiana di melanzane jest klasyczną potrawą kuchni włoskiej. To smażone plastry bakłażana przełożone sosem pomidorowym i serem, następnie zapieczone. Sycylijczycy dodają do niej również tuńczyka, natomiast

Oryginalny smak
Pannukakku wytrawne z łososiem, szpinakiem i oliwkami. 175

Pannukakku to fiński naleśnik pieczony w piekarniku zazwyczaj podawany na słodko np. z cukrem pudrem lub dżem, jednak ja postanowiłam poeksperymentować i wykonać go w wersji

Symfonia smakowa
Zatar czyli za'atar - z kuchni emigranta 190

Jeszcze na długo przed moim wyjazdem do Arabii Saudyjskiej ( klik na bloga ) często eksperymentowaliśmy w kuchni z różnymi bliskowschodnimi przyprawami, ale dopiero w Al-Khobar poznaję

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta z serem, łososiem i warzywami 133

Świetna alternatywa dla pizzy, wspaniała na obiad lub ciepłą kolację. Różnorodność smaku jest wręcz nieograniczona...polecam również dla Wegetarian  Tartę z cukinią i pomidorami  

Gosia gotuje
Pasta z makreli na ostro 261

Pasta z makreli to obok pasty z tuńczyka jedna z popularniejszych rybnych past. W dzisiejszym przepisie pokażę Wam jak zrobić pastę w której pozbędziemy się makrelowego

Kuchnia PROzdrowotna

Proponowane wyszukiwania