ryba potrawy - 2000 przepisów (strona:68/134)

Garść tradycji + szczypta nowoczesności = przepis na udaną Wigilię z Galeo 123

nowoczesności = przepis na udaną Wigilię z Galeo Pod koniec listopada miałam przyjemność uczestniczyć w pierwszej tego roku Wigilii 😉. W warszawskim studiu kulinarnym Cook up odbyły się warsztaty kulinarne poświęcone potrawom wigilijnym. Ale zanim zaczęliśmy gotować mieliśmy okazję malować piaskiem i robić bombki, które dekorowaliśmy przyprawami Galeo. Zabawy przy tym było co nie miara, bardzo mi się spodobał ten pomysł(...)łososiem śledzie z pieczonymi burakami i jarmużem karpia w szarym sosie rybny suflet ryby marynowane z żubrówką pieczonego dorsza na imbirowym mango śledzie z czarną soczewicą łososia w grzybowym ragu kutię gruszkę nadziewaną orzechami Jak zwykle działaliśmy w grupach, ja miałam przyjemność przygotować marynowane ryby w żubrówce. Był to surowy łosoś i sandacz marynowany w wywarze z warzywach z dodatkiem

Kulinarne przygody Gatity
ETERNO- współpraca 157

smażonych kotletów. Jako pyszny dodatek do serów, wędlin, mięs, ryb oraz jako składnik sałatek. Syrop zielona herbata Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 10 Skład: cukier, sok z cytryny, woda, zielona herbata 2,5%.  Butelki szklane: zawartość netto 200ml Zastosowanie: do herbaty, lemoniady, drinków oraz jako dodatek do potraw i deserów Idealny syrop do sporządzania letniego, orzeźwiającego napoju: Mrożona Herbata

ClauditteMissCooking
16.01 Dzień Pikantnych Potraw- Zupa Azjatycka z krewetkami i rybą 127

Moje ulubione święto :) Dzień Pikantnych Potraw Zupa Azjatycka SKŁADNIKI: 1 liść prasowanych glonów 1,5 l buliony warzywnego mieszanka warzyw chińskich kilkanaście krewetek 2 filety rybne sos sojowy 2 ząbki czosnku papryczka chili przyprawa curry sól, pieprz, kolendra, szczypiorek Sparzyć krewetki i mrożona rybę. Mrożone warzywa chińskie wraz z czosnkiem i papryczką chili podsmażyć na patelni. Do gotującego się

MarciochaKucharzy
Egzotyczne smaki potraw z grilla – wyjątkowe marynaty 136

godzin. Marynata Hawajska Wyspa Idealna do marynowania steków wołowych, drobiu, ryb lub mięsa wieprzowego. Pasuje idealnie również do fastrygowania mięsa podczas grillowania/wędzenia. Składniki: 1/3 szklanki sosu sojowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka miodu 2 łyżki świeżo startego imbiru Marynatę przygotować mieszać wszystkie składniki. Egzotyczne smaki potraw z grilla – wyjątkowe marynaty is a post from: naRuszcie.pl

naRuszcie
Sos pomidorowy prosto z Włoch - przepis z książki "Po prostu po włosku" 162

W książce " Po prostu, po włosku " ten sos nosi nazwę "sos pomidorowy naszej mamy na lato" ( sugo della mamma ). Podaje się go na zimno z ciepłym

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szaszłyki z grilla 1480

Proponuję pyszne, aromatyczne i łatwe w przygotowaniu szaszłyki z grilla. Podczas imprez na świeżym powietrzu nie może ich zabraknąć na grillu. Najczęściej szaszłyki przygotowywane są z

Smaczne Potrawy
Miruna w chrupkim makaronie na duszonym szpinaku. 183

Przepis ten bierze udział w konkursie makaronu Międzybrodzkiego "ŻYWIOŁOWE WYZWANIE".  Jako żywioł powierza miałam do wyboru, prócz makaronu dwa składniki z listy.  Dodatkowo Istria Bogucice nadała potrawie szyk i klasę.  Istria Bogucice dodaje każdemu daniu pięknej oprawy. - See more at: http://pocalunkimalinowe.blogspot.com/#sthash.WLJEtPza.dpuf Istria Bogucice dodaje każdemu daniu pięknej oprawy. - See more at: http://pocalunkimalinowe.blogspot.com/#sthash.WLJEtPza.dpuf(...)koniec dodajemy śmietanę dokładnie mieszamy i wyłączamy gaz. Płaty miruny kroimy na pół, delikatnie osuszamy i posypujemy solą.  Bułkę tartą łączymy w proporcjach 1:1 z mąką pszenną. Rybę panierujemy w bułce z mąką lekko ją dociskając i smażymy na mocno rozgrzanym  oleju na złoty kolor z każdej ze stron. Osobiście życzę smacznego

Malinowe Pocałunki
Woll Saphir Lite Induction – recenzja nadzwyczajnej patelni 128

stick" czyni te naczynia przyjaznymi dla przygotowywanych potraw i zawartych w nich witamin. Pozwalają przygotowywać posiłki z minimalną ilością tłuszczu lub nawet go eliminować z wielu potraw. Po drugie- OSZCZĘDNOŚĆ - Naczynia SZAFIR firmy WOLL charakteryzują się niespotykanym nigdzie indziej przewodnictwem i kumulacją ciepła, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia(...)płatków owsianych!  PRZEPIS NA TE RYBĘ ZNAJDZIECIE TUTAJ. Soczysty mintaj w chrupiącej panierce, warto tego spróbować! Następnie postawiłam na Włochy! Z pozoru trudne do wykonania risotto z kurkami, w tej patelni jest dziecinnie proste do zrealizowania. RISOTTO JEST W TYM MIEJSCU. Kremowe,po prostu pyszne! Potem sięgnęłam po typową potrawę biedoty Sycylijskiej - FASOLA MUNG Z SUSZONYMI POMIDORAMI I ŚLIWKĄ

Z Kuchni Do Kuchni
Bigos à la staropolski. 211

Kiedyś bigosem więc były potrawki z drobno krojonych mięs lub ryb. Wspólnym mianownikiem pomiędzy staropolskim bigosem, a tym przygotowywanym współczesnym są słodko-kwaśne smaki. Kuchnia staropolska była przesycona przyprawami, wszystko było mocno doprawione octami, miodem oraz przyprawami korzennymi, głównie po to aby zamaskować nieświeże składniki wykorzystane do sporządzania potraw! Ale w tym przepisie wszystkie składniki są świeże, a Bigos

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Parmigiana di melanzane 245

Parmigiana di melanzane jest klasyczną potrawą kuchni włoskiej. To smażone plastry bakłażana przełożone sosem pomidorowym i serem, następnie zapieczone. Sycylijczycy dodają do niej również tuńczyka, natomiast w Apulii kiełbasę. Ja przygotowałam prostą wersję neapolitańską. Zapiekanka może być świetnym dodatkiem do różnego rodzaju mięs i ryb lub stanowić samodzielne danie. Polecam Składniki: 2 większe bakłażany 500 g passaty pomidorowej 2 kulki

Oryginalny smak
Krój Gotuj, WOW - ale książka! 165

primo (pierwsze danie, pasta) il secondo (drugie danie, mięso, ryby, bądź same warzywa) insalata (sałatka) formaggi e frutta (ser i świeże owoce sezonowe) dolce (deser) Klimat podczas jedzenia, szacunek do jedzenia, używanie wyłącznie świeżych i sezonowych produktów. Włosi bazują głównie na swoich regionalnych produktach. Nie zmieniają swoich kultowych potraw, bo wychodzą z założenia, że nie ma sensu zmieniać tego

Blondynka Gotuje
Sałatka z kuskusem, wędzoną rybą i warzywami. 157

     Macie ochotę na pyszną sałatkę? Zapraszam! Dziś będzie sałatka z wędzoną rybą, choć równie dobrze można ją zastąpić na przykład tuńczykiem z puszki

Rozpustne gotowanie
Pasta z wędzonej makreli 166

krakersów, przyrządzajmy z nich często jak tylko się da potrawy, bo są nieodzownym źródłem witamin i składników bardzo pożądanych dla naszego organizmu Składniki: 1 świeżo uwędzona makrela 1 cebula czerwona 3 ogórki konserwowe w curry 2 jajka ugotowane na twardo sól, świeżo zmielony pieprz. 2 łyżki majonezu Wykonanie: Rybę wędzoną czyścimy z ości oraz skórki. Makrelę, obraną cebulę, jajka

kgwjanczewo
Spaghetti z pesto z rukoli 242

mamy ochoty na ciężkie potrawy. Kilka składników, kilka minut w kuchni, a efekt jest zaskakujący. Jeśli lubicie rukolę, to danie na pewno Wam zasmakuje. W zielonym tkwi siła. Pesto z rukoli jest świetne także na kanapki, do nadziewania drobiu oraz do zapiekania na rybach. Pesto z rukoli: 1 duże opakowanie rukoli (100 g) 2 duże ząbki czosnku

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania