Caponata z owocami morza

Caponata z owocami morza

Caponata z owocami morza

O caponacie już pisaliśmy – w jej standardowej, tj. wyłącznie warzywnej postaci. Jako taka może stanowić zarówno samodzielne danie, jak i dodatek do innych potraw. Nie odmówimy sobie jednak przyjemności dodania również przepisu na caponatę z od razu dodanymi owocami morza – stanowi ona bowiem wartość samą w sobie. Co dokładnie dodamy do niej obok warzyw zależy natomiast od indywidualnych upodobań – ale wystarczą najprostsze i najłatwiej dostępne składniki, jak krewetki, krążki z kalmara, takie lub inne ośm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.